Opt alimente care îți întăresc sistemul imunitar, recomandate de dr. Adina Alberts

Angela Sabău / 27 oct 2020 / 17:52
Un compus din frunzele verzi de salata, rucola, telina si spanac protejează ficatul
Un compus din frunzele verzi de salata, rucola, telina si spanac protejează ficatul

Schimbarea sezonului, suprapusă peste pandemia pe care o traversăm, supune organismul la un stres suplimentar, astfel că sistemul imunitar are nevoie de o serie de vitamine și minerale suplimentare. Dr. Adina Alberts ne spune din ce alimente le putem lua.

Dr. Adina Alberts a postat pe pagina sa de socializare o recomandare pentru a îmbunătăți alimentația în această perioadă.
Parțial din cauza pandemiei, parțial din cauza schimbării sezonului, organismul este supus unui stres suplimentar, iar sistemul imunitar are nevoie de „întăriri”. Cele mai bune resurse sunt cele alimentare, motiv pentru care dr. Adina Alberts recomandă câteva alimente care nu ar trebui să lipsească de pe masa noastră, în această perioadă.

Iată ce spune ea:

„8 TIPURI DE ALIMENTE CARE ÎNTĂRESC IMUNITATEA ORGANISMULUI. 
În această perioadă nu trebuie să lipsească din alimentația dvs următoarele: 
1. fructele de genul citricelor, merelor, kiwi
2. ardeiul roșu, gogoșarul, ardeiul capia, ardeiul iute
3. legume verzi de tipul spanacului, mangoldului, al salatei, pătrunjelului verde, năsturelului, sau brocoli și fasole verde consumate crude sau preparate "al dente”
4. iaurtul, kefirul, sana, laptele bătut
5. ciupercile champignon, bureți, gălbiori, hribi, shiitake, maitake
6. gingerul (ghimbir, n.r.)
7. rădăcina de fenicul 
8. nucile, migdalele, caju, nuts (alune, n.r.)

 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.24
YesMy