Oregano, efecte antibacteriene și antivirale. Motive ca să-l includeți în dietă

Adisa Codruț |
Data publicării:
Oregano
Oregano

Oregano este o plantă aromatică plină de nutrienți sănătoși și o sursă excelentă de vitamine și minerale. Conține fier, calciu, acid folic, vitamina K și potasiu și fosfor. 

Oregano, originar din vestul și sud-vestul Europei, are un conținut ridicat proteine, fibre și carbohidrați. Poate fi folosit în stare proaspătă, uscată sau sub formă de ulei, ceea ce îl face ușor de încorporat în dietă. Indiferent cum preferați să-l consumați, toate aceste trei forme sunt benefice pentru sănătatea voastră.

Trei motive ca să-l consumați:

* luptă împotriva bacteriilor - cercetătorii susțin că un compus din oregano, numit carvacrol, este eficient în eliminarea bacteriilor Staphylococcus aureus și Staphylococcus epidermidis, care sunt două cauze comune de infecții. Un studiu  a constatat că acesta a fost eficient împotriva a 23 de specii de bacterii.

* reduce infecțiile virale - unele studii susțin că oregano poate ajuta organismul să se protejeze împotriva unor virusuri. Carvacrolul și timolul sunt doi compuși din oregano care sunt legați de proprietăți antivirale. O cercetare a demonstrat că timolul și carvacrolul au inactivat 90% dintr-un virus herpes simplex în doar o oră.

* scade inflamația - inflamația este un răspuns imunitar normal în organism, dar, din păcate, poate duce la boli în timp. Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii elvețieni, oregano este "luptătorul suprem împotriva inflamației" datorită ingredientului său activ betacariofilina (E-BCP). În acest studiu, carvacrolul a redus cu până la 57% umflarea labei șoarecilor, arată Spectacola.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel