Oregano, efecte antibacteriene și antivirale. Motive ca să-l includeți în dietă

Adisa Codruț / 20 iun 2021 / 18:18
Oregano
Oregano

Oregano este o plantă aromatică plină de nutrienți sănătoși și o sursă excelentă de vitamine și minerale. Conține fier, calciu, acid folic, vitamina K și potasiu și fosfor. 

Oregano, originar din vestul și sud-vestul Europei, are un conținut ridicat proteine, fibre și carbohidrați. Poate fi folosit în stare proaspătă, uscată sau sub formă de ulei, ceea ce îl face ușor de încorporat în dietă. Indiferent cum preferați să-l consumați, toate aceste trei forme sunt benefice pentru sănătatea voastră.

Trei motive ca să-l consumați:

* luptă împotriva bacteriilor - cercetătorii susțin că un compus din oregano, numit carvacrol, este eficient în eliminarea bacteriilor Staphylococcus aureus și Staphylococcus epidermidis, care sunt două cauze comune de infecții. Un studiu  a constatat că acesta a fost eficient împotriva a 23 de specii de bacterii.

* reduce infecțiile virale - unele studii susțin că oregano poate ajuta organismul să se protejeze împotriva unor virusuri. Carvacrolul și timolul sunt doi compuși din oregano care sunt legați de proprietăți antivirale. O cercetare a demonstrat că timolul și carvacrolul au inactivat 90% dintr-un virus herpes simplex în doar o oră.

* scade inflamația - inflamația este un răspuns imunitar normal în organism, dar, din păcate, poate duce la boli în timp. Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii elvețieni, oregano este "luptătorul suprem împotriva inflamației" datorită ingredientului său activ betacariofilina (E-BCP). În acest studiu, carvacrolul a redus cu până la 57% umflarea labei șoarecilor, arată Spectacola.

 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy