Oțet de usturoi și mere: combinație neașteptată, dar benefică pentru organism. Rețetă
Natura ne-a dăruit diverse alimente care au o sumedenie de beneficii pentru sănătate. Usturoiul este unul dintre ele, iar în combinație cu oțetul de mere, devine un remediu miraculos pentru numeroase probleme de...
Înainte de a dezvălui rețeta pe bază de usturoi și oțet de mere, câteva detalii despre beneficiile acestor ingrediente-minune.
Usturoi: Are proprietăți antiinflamatorii și imunomodulatoare, care au făcut obiectul unui studiu, publicat în Journal of Immunology Research. De asemenea, oferă o protecție potențială pentru sistemul cardiovascular, datorită capacității sale de a reduce colesterolul, așa cum a fost evidențiat în acest studiu. Alicina pe care o conține usturoiul are o activitate antimicrobiană și antibacteriană semnificativă împotriva unei multitudini de bacterii, așa cum s-a afirmat în această analiză. Ca bonus, acest ingredient previne boala ficatului gras non-alcoolic, potrivit unui studiu randomizat, publicat de Advanced Biomedical Research.
Oțet de mere: Ajută la combaterea obezității și la reducerea inflamației. Într-un studiu, acest ingredient a redus aportul alimentar al rozătoarelor obeze și le-a modificat microbiota intestinală, reducând, în același timp, oxidarea și inflamația ficatului. În plus, așa cum subliniază acest studiu, oțetul de mere are activitate antimicrobiană atunci când este adăugat la un program alimentar.
Pentru rețetă, ai nevoie de:
450 g usturoi curățat
½ litru de oțet de mere
2 frunze de dafin
1 lingură de oregano
2 linguri de ulei de măsline
6 boabe de piper negru
½ pahar de apă
Pune apa, uleiul de măsline, oregano, frunzele de dafin și boabele de piper într-o cratiță și gătește-le până la fierbere.
Adaugă usturoiul curățat și fierbe încă trei minute, apoi oprește focul și lasă să se răcească.
Toarnă amestecul în borcane de sticlă, sterilizate în prealabil.
În cele din urmă, adaugă oțetul de mere.
Amestecă bine ingredientele și păstrează la frigider.
După cinci zile, marinada poate fi adăugată la salate, sandvișuri sau alte feluri de mâncare.
-
Semnele care ar putea indica reîncarnarea31.10.2025, 22:28
-
-
Infecția cu COVID în sarcină, legată de risc dublu de autism la bebeluși31.10.2025, 19:27
-
-
Beneficiile ascunse ale oțetului din cidru de mere. Promovează pierderea în greutate și ai grijă de inimă, piele și glicemie
Rețeta preferată a lui Ion Iliescu. Atât de simplă, dar ar putea fi secretul longevității lui
Cum să ții țânțarii la distanță. Trucuri care sigur funcționează
Cele 4 trucuri care țin țânțarii departe de tine și de casa ta.
Ingredientul care frăgezeşte orice tip de carne. Secretul pe care trebuie să-l încerci
Acesta este secretul pentru o carne fragedă și delicioasă. Oricine poate încerca această tehnică ce are rezultate remarcabile.
Băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua. Bea asta dimineața! Nu te agită
De ce cafeaua nu este întotdeauna cea mai bună alegere dimineața? Iată băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua.
Adevărul despre oțetul din murături. Elena Merișoreanu: Nu face bine la stomac. Adăugați asta în loc de oțet, ies delicioși
Cum să gătești cartofii corect pentru a nu crește colesterolul: greșeala pe care multă lume o face
Rețeta minune de mic dejun care topește grăsimea. O femeie a slăbit 45 kg. Ingredientul banal de care ai nevoie
Rețeta de mic dejun ideală pentru pierderea în greutate. O femeie a slăbit 45 de kilograme cu ea.
Crumble cu prune, desertul de toamnă pe care nu trebuie să-l ratezi
Probiotice și prebiotice explicate simplu: de ce ai nevoie de ambele?
Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic ouă. Oul, sursă excelentă de proteine și vitamine esențiale
Cum să reduci riscul de accident vascular cerebral cu o simplă schimbare în dietă, recomandată de un expert în nutriție
Așa reduci riscul de AVC. Un expert indică schimbarea alimentară simplă care poate face diferența.
5 rețete de supă cremă pentru sezonul rece, recomandate de nutriționiști
Când adaugi sarea în tocănițe sau ciorbe: la început sau la mijloc? Greșeala pe care ai făcut-o
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.
Matcha Latte: băutura verde care a cucerit generația tânără. Cum te ajută să slăbești. Așa se prepară corect
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.
Ai peste 40 de ani? Iată de ce trebuie să bei apă cu castravete în fiecare dimineață
Rețetă simplă de pepene murat. Ce beneficii are pentru digestie și imunitate
15 alimente care îți cresc nivelul de energie pe timpul zilei. Fără zahăr sau cafea. Cum să previi oboseala și epuizarea
De ce să acoperi zacusca cu un strat subțire de ulei
Supă de pui CLARĂ. De ce îți iese supa albă, galbenă sau tulbure? De ce să pui albuș de ou. Trucul genial care îți repară supa de pui
Orezul brun conține mai mult arsenic decât cel alb! De ce specialiștii spun să NU renunți la el?
Scapă de mirosul de ceapă de pe mâini. 3 trucuri pe care trebuie să le încerci
Cum faci să dispară mirosul de ceapă de pe mâini. Iată câteva trucuri și sfaturi practice.
Turtă dulce care se topește în gură: cea mai simplă rețetă. Secretul care o face pufoasă
Turtele dulci sunt un desert clasic, care ne amintesc de sărbători, copilărie și momentele petrecute cu cei dragi.
