Cele mai sănătoase fructe uscate: formează globule roșii, au vitamina C, ajută digestia și cresc imunitatea
Sfaturi utile pentru consumul de fructe uscate. Care sunt cele mai sănătoase fructe uscate și de ce.
Natura ne-a dăruit diverse alimente care au o sumedenie de beneficii pentru sănătate. Usturoiul este unul dintre ele, iar în combinație cu oțetul de mere, devine un remediu miraculos pentru numeroase probleme de...
Înainte de a dezvălui rețeta pe bază de usturoi și oțet de mere, câteva detalii despre beneficiile acestor ingrediente-minune.
Usturoi: Are proprietăți antiinflamatorii și imunomodulatoare, care au făcut obiectul unui studiu, publicat în Journal of Immunology Research. De asemenea, oferă o protecție potențială pentru sistemul cardiovascular, datorită capacității sale de a reduce colesterolul, așa cum a fost evidențiat în acest studiu. Alicina pe care o conține usturoiul are o activitate antimicrobiană și antibacteriană semnificativă împotriva unei multitudini de bacterii, așa cum s-a afirmat în această analiză. Ca bonus, acest ingredient previne boala ficatului gras non-alcoolic, potrivit unui studiu randomizat, publicat de Advanced Biomedical Research.
Oțet de mere: Ajută la combaterea obezității și la reducerea inflamației. Într-un studiu, acest ingredient a redus aportul alimentar al rozătoarelor obeze și le-a modificat microbiota intestinală, reducând, în același timp, oxidarea și inflamația ficatului. În plus, așa cum subliniază acest studiu, oțetul de mere are activitate antimicrobiană atunci când este adăugat la un program alimentar.
Pentru rețetă, ai nevoie de:
450 g usturoi curățat
½ litru de oțet de mere
2 frunze de dafin
1 lingură de oregano
2 linguri de ulei de măsline
6 boabe de piper negru
½ pahar de apă
Pune apa, uleiul de măsline, oregano, frunzele de dafin și boabele de piper într-o cratiță și gătește-le până la fierbere.
Adaugă usturoiul curățat și fierbe încă trei minute, apoi oprește focul și lasă să se răcească.
Toarnă amestecul în borcane de sticlă, sterilizate în prealabil.
În cele din urmă, adaugă oțetul de mere.
Amestecă bine ingredientele și păstrează la frigider.
După cinci zile, marinada poate fi adăugată la salate, sandvișuri sau alte feluri de mâncare.
Sfaturi utile pentru consumul de fructe uscate. Care sunt cele mai sănătoase fructe uscate și de ce.
Așa reduci riscul de AVC. Un expert indică schimbarea alimentară simplă care poate face diferența.
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Medicul Doru Negru atrage atenția.
Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci ardei copți. Detaliul pe care trebuie să-l știi înainte să mai consumi ardei copți.
Acesta este secretul japonezilor pentru longevitate. Alimentul care îți prelungește viața.
Rețeta de mic dejun ideală pentru pierderea în greutate. O femeie a slăbit 45 de kilograme cu ea.
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".
Pune o lămâie tăiată în dormitor înainte de culcare și vezi ce se întâmplă peste noapte. Rezultatul de va uimi!
Conform unui nou studiu surprinzător, consumul de fructe uscate este legat de reducerea riscului de diabet de tip 2.