Ouăle, protecție împotriva bolilor cardiovasculare

Ouăle par a fi utile în protejarea împotriva afecțiunilor cardiovasculare. Un studiu realizat pe 400.000 de persoane timp de nouă ani a demonstrat asta.
Un ou pe zi ne poate proteja de bolile cardiovasculare. Aceasta este concluzia în urma unui studiu realizat anul trecut și publicat de jurnalul Heart. Cercetătorii au descoperit că persoanele care consumă un ou în fiecare zi au cu 18% un risc mai mic de a muri din cauza bolilor cardiovasculare și cu 28% un risc mai mic de a face un accident vascular cerebral mortal, în comparație cu persoanele care au declarat că nu consumă zilnic acest aliment.
Studiul a inclus peste 400.000 de adulți, cu vârste între 30 și 79 de ani.
Consumul moderat de ouă, benefic
Cercetătorii au analizat cât de des au declarat subiecții că au consumat ouă și apoi au urmărit starea lor de sănătate timp de nouă ani, folosind registre și alte metode.
Cei care au declarat un consum moderat de ouă – unul pe zi – au fost mult mai puțin expuși riscului de a dezolta boli cardiovasculare, precum cardiopatie ischemică sau atac de cord, ori accident vascular cerebral, față de ceilalți subiecți.
Rezultatele studiului au fost publicate de Harvard Health Publishing.
Studiu: sucurile dietetice pot afecta sănătatea creierului
Băuturi care stimulează tranzitul intestinal. Au efecte laxative
Alimente care îți curăță ficatul în 3 zile
Slăbești de două ori mai mult cu alimente minim procesate
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
10 alimente care scad glicemia în mod natural. Un fruct banal ține diabetul sub control
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Ceasul spune că ai făcut 10.000 de pași? Nu e chiar așa! 5 lucruri pe care NU le-ai știut despre smartwatch-ul tău
Adevărul despre "te îngrași dacă mănânci seara târziu". Ce te îngrașă, de fapt
Dieta antiinflamatoare: alimentele care reduc riscul de boli inflamatorii. Rolul dietei în controlul inflamației din corp
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Dieta pe care o urmează medicii! Slăbești rapid și îți protejezi inima
Legătura ascunsă dintre intestin și anxietate. Dieta care îți calmează creierul
Impactul consumului de zahăr asupra sănătății mintale. Cât de ușor se formează dependența de zahăr și de ce nu este doar o problemă alimentară
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Cum să slăbești fără dietă. Trucul simplu care funcționează mereu
Obezitatea infantilă: cauze și soluții pentru părinți. Prevenție și educație pentru generațiile viitoare
De ce să nu mai combini niciodată carne cu cartofi. Ce se întâmplă când ajung împreună în stomac
De ce mâncăm junk food după o noapte nedormită? Legătura directă dintre somn, foame și metabolism
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.