Ouăle, protecție împotriva bolilor cardiovasculare
Ouăle par a fi utile în protejarea împotriva afecțiunilor cardiovasculare. Un studiu realizat pe 400.000 de persoane timp de nouă ani a demonstrat asta.
Un ou pe zi ne poate proteja de bolile cardiovasculare. Aceasta este concluzia în urma unui studiu realizat anul trecut și publicat de jurnalul Heart. Cercetătorii au descoperit că persoanele care consumă un ou în fiecare zi au cu 18% un risc mai mic de a muri din cauza bolilor cardiovasculare și cu 28% un risc mai mic de a face un accident vascular cerebral mortal, în comparație cu persoanele care au declarat că nu consumă zilnic acest aliment.
Studiul a inclus peste 400.000 de adulți, cu vârste între 30 și 79 de ani.
Consumul moderat de ouă, benefic
Cercetătorii au analizat cât de des au declarat subiecții că au consumat ouă și apoi au urmărit starea lor de sănătate timp de nouă ani, folosind registre și alte metode.
Cei care au declarat un consum moderat de ouă – unul pe zi – au fost mult mai puțin expuși riscului de a dezolta boli cardiovasculare, precum cardiopatie ischemică sau atac de cord, ori accident vascular cerebral, față de ceilalți subiecți.
Rezultatele studiului au fost publicate de Harvard Health Publishing.
-
De ce să pui capacul de fiecare dată când gătești la foc mic28.12.2025, 17:50
-
Primul semn că intestinul tău este iritat28.12.2025, 15:39
-
Câte grade trebuie să avem iarna în casă?28.12.2025, 13:04
-
6 alimente grase surprinzător de sănătoase28.12.2025, 11:36
-
Omega-3, nutrientul minune pentru sănătate. E forță pentru creier și inimă
Autofagia: curățenia generală a corpului. Distruge celulele canceroase și întărește sistemul imunitar. Cât timp durează
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Ceasul spune că ai făcut 10.000 de pași? Nu e chiar așa! 5 lucruri pe care NU le-ai știut despre smartwatch-ul tău
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Ce alimente ultraprocesate pot fi bune pentru sănătate
Acest medicament vechi prelungește viața. Medicii sunt uimiți de rezultate. Adio dietă!
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
Bărbați vs. femei: cine ar trebui să mănânce mai mulți carbohidrați dimineața. Alegerea corectă, bazată pe știință
Alimentele „interzise” care ar putea proteja creierul: ce arată un studiu pe 25 de ani
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
Fructele care ard grăsimea la menopauză și reduc pofta de dulce
Fibrele din ovăz, secretul natural care imită efectul medicamentelor de slăbit
Un aliment surprinzător ajută somnul. Îmbunătățește biomarkerii ce au impact direct asupra somnului
Sucurile verzi: detox real sau doar marketing?
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Slăbești de două ori mai mult cu alimente minim procesate
Detox cu supă de oase: dietă minune sau minciună virală?
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
