Ouăle, protecție împotriva bolilor cardiovasculare
Ouăle par a fi utile în protejarea împotriva afecțiunilor cardiovasculare. Un studiu realizat pe 400.000 de persoane timp de nouă ani a demonstrat asta.
Un ou pe zi ne poate proteja de bolile cardiovasculare. Aceasta este concluzia în urma unui studiu realizat anul trecut și publicat de jurnalul Heart. Cercetătorii au descoperit că persoanele care consumă un ou în fiecare zi au cu 18% un risc mai mic de a muri din cauza bolilor cardiovasculare și cu 28% un risc mai mic de a face un accident vascular cerebral mortal, în comparație cu persoanele care au declarat că nu consumă zilnic acest aliment.
Studiul a inclus peste 400.000 de adulți, cu vârste între 30 și 79 de ani.
Consumul moderat de ouă, benefic
Cercetătorii au analizat cât de des au declarat subiecții că au consumat ouă și apoi au urmărit starea lor de sănătate timp de nouă ani, folosind registre și alte metode.
Cei care au declarat un consum moderat de ouă – unul pe zi – au fost mult mai puțin expuși riscului de a dezolta boli cardiovasculare, precum cardiopatie ischemică sau atac de cord, ori accident vascular cerebral, față de ceilalți subiecți.
Rezultatele studiului au fost publicate de Harvard Health Publishing.
-
Izolarea socială, factor de risc pentru demență14.12.2025, 08:45
-
-
-
-
Aspirina scade riscul de cancer de colon cu până la 50%13.12.2025, 19:06
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
10 alimente care scad glicemia în mod natural. Un fruct banal ține diabetul sub control
Alimentul pe care Nadia Comăneci nu-l mănâncă niciodată: Nu mănânc asta, dar beau o bere, două în fiecare seară
Ce trebuie să știi despre postul cu apă
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Slăbești fără să-ți dai seama: 5 trucuri psihologice care păcălesc creierul
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
Acest medicament vechi prelungește viața. Medicii sunt uimiți de rezultate. Adio dietă!
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
Antioxidanții explicați în termeni simpli. De ce sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Cum poate dieta mediteraneană să îmbunătățească memoria. Nutrienții cheie de care are nevoie un creier sănătos
La ce oră ar trebui să luăm cina pe timpul iernii
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Cea mai bună oră să bei cafea pentru a proteja inima. O ceașcă la momentul potrivit aduce beneficii majore
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
Detox cu supă de oase: dietă minune sau minciună virală?
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
