Părul: cade mai mult din cauza statinelor?

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Păr sănătos  FOTO: pexels.com
Păr sănătos FOTO: pexels.com

Căderea părului este un efect secundar foarte rar al statinelor, susține medicul Celeste Robb-Nicholson, redactor-șef la Harvard Women's Health Watch.

Păr, statine. Statinele, medicamente care acționează prin blocarea acțiunii unei enzime pe care ficatul o folosește pentru a face colesterolul, sunt prescrise în tratamentul colesterolului ridicat. „Aproximativ 1% dintre persoanele care iau statine raportează căderea părului", afirmă medicul Celeste Robb-Nicholson, redactor-șef la Harvard Women's Health Watch, pe health.harvard.edu.

Specialistul subliniază că procentul a rămas neschimbat din 1987, când au fost introduse statinele, dar și că nu se știe încă motivul pentru care statinele ar cauza căderea părului.

Celeste consideră că este mai probabil să cadă părul din alte motive precum: un alt medicament, o afecțiune tiroidiană sau o altă boală, schimbări legate de vârstă în nivelurile hormonale. De aceea, apreciază, expertul de la publicația Harvard Women's Health Watch, ar fi potrivită o discuție cu medicul. Fie vă înlocuiește medicamentul prescris cu un altul care scade colesterolul, fie ar fi bine să vă modificați stilul de viață prin pierderea în greutate și sport, despre care se știe că pot reduce colesterolul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel