Peștele, efecte benefice asupra inimii. De câte ori pe săptâmână e bine să îl mănânci
Peștele este o sursă excelentă de proteine și, spre deosebire de alte alimente grase, are un conținut scăzut de grăsimi...
De asemenea, peștele este o sursă bună de acizi grași omega-3, care au efecte benefice asupra inimii. Cercetările au arătat că acizii grași omega-3 pot reduce riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral.
The American Heart Association (AHA) recomandă consumul de pește, în special pește gras, în special cei bogați în acizi grași Omega-3 , precum somonul, sardinele și tonul, de cel puțin de două ori pe săptămână, pentru a reduce riscul de insuficiență cardiacă, boli coronariene, stop cardiac și cel mai frecvent tip de AVC (ischemic ). Recomandarea este publicată în revista Circulation a American Heart Association.
Însă, aceste recomandări vin și cu un mic avertisment. Unele specii, cum ar fi rechinul, pe macroul și peștele sabie, pot fi deosebit de bogate în mercur, care se acumulează în sânge și pot provoca probleme de sănătate. Din acest motiv, aceste tipuri de pește trebuie consumate cu moderație.
-
De ce te trezești cu mâinile umflate dimineața16.12.2025, 11:14
-
Nimeni nu moare de bătrânețe. Autopsiile demolează mitul îmbătrânirii16.12.2025, 10:11
-
Polifenolii din fructe, ceai și nuci reduc riscul cardiovascular16.12.2025, 08:56
-
-
Noile ghiduri pentru tensiunea arterială extind criteriile de diagnostic15.12.2025, 21:02
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Dieta care arde grăsimea rapid. La ce trebuie să renunți pentru a scăpa rapid de kilogramele nedorite
Legătura dintre alimentație și durere. Cum o dietă echilibrată luptă împotriva durerii cronice
Slăbești fără să-ți dai seama: 5 trucuri psihologice care păcălesc creierul
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Apa detoxifiantă după sărbători. Curăță ficatul și topește grăsimea. Multe femei adoră această rețetă
Ce se întâmplă dacă NU mănânci fast food 7 zile. Efectele sunt bruște și reale
Ce nu ai știut despre uleiul de pește. Adevărul despre Omega-3. Citește asta înainte să mai iei suplimente
5 alimente care îți reduc colesterolul fără medicamente
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
EXCLUSIV Dieta vegetariană și de post, impact asupra nutrienților. Dr. Lygia Alexandrescu oferă sfaturi importante
Alimente care funcționează ca injecțiile pentru slăbit. Ce recomandă un expert în nutriție
Un aliment surprinzător ajută somnul. Îmbunătățește biomarkerii ce au impact direct asupra somnului
De ce să nu mai combini niciodată carne cu cartofi. Ce se întâmplă când ajung împreună în stomac
10 alimente care scad glicemia în mod natural. Un fruct banal ține diabetul sub control
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Substanța din corp care provoacă cheaguri de sânge. Uite singurul FRUCT care o ține sub control. NU-l mănânci prea des
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
