Pericolele sedentarismului. Dr Anca Hâncu: Să scădem orele de stat pe canapea

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Mișcarea e mereu recomandată de medici   FOTO: pexels.com
Mișcarea e mereu recomandată de medici FOTO: pexels.com

Medicul nutriționist Anca Hâncu a recomandat oamenilor, la Interviurile DC News și DC Medical, să petreacă mai puțin timp stând în fotoliu sau pe scaun și să facă mișcare.

Invitată la Interviurile DC News și DC Medical, dr Anca Hâncu a vorbit despre impactul limitării mișcării din perioada stărilor de urgență și alertă și a schimbării stilului de viață. ”Persoanele care erau active înainte (n. r. de starea de urgență și de alertă) au reușit, chiar dacă au fost limitate și nu au mai putut merge la sală sau la bazine de înot, să facă alte exerciții, chiar să se plimbe în fața casei”, afirmă medicul Anca Hâncu.

Potrivit sursei citate, perioada de carantină a venit și cu o creștere a sedentarismului. ”Au apărut ore întregi de sedentarism. Sedentarismul este un factor de risc grav și duce la acumulare de țesut adipos și la scăderea masei musculare. Pe toți ne-a afectat această creștere a sedentarismului, cu efecte asupra riscului cardiovascular. Ar fi indicat să scădem orele de sedentarism, de fapt orele de stat pe scaun, pe canapea, de stat în fotoliu și să încercăm să fim mai activi în casă, în afara casei. Sunt foarte multe soluții”, consideră dr Anca Hâncu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel