Peștii ideali pentru sănătatea creierului și cum trebuie să-i gătim. Recomandarea dr Anca Hâncu

Medicul nutriționist Anca Hâncu recomandă consumul de pește gras la cuptor pentru sănătatea creierului și prevenirea declinului cognitiv.
Mediucl nutriționist Anca Hâncu recomandă românilor să mănânce mai des pește și să opteze pentru pește gras, dacă se poate pește de captură. ”Avem nevoie de pește gras, cum ar fi somon, macrou, sardine, hering, ton care ajută la procesele de învățare și memorie, dar și la prevenirea declinului cognitiv. O variantă sănătoasă ar fi peștele la cuptor. Se poate pune și un sos de vin, adică apă cu vin și cu legume foarte multe care să îi dea aromă. Ideal ar fi un pește proaspăt, să fie un pește de captură”, a declarat Anca Hâncu la o emisiune de la Antena 1.
Pentru sănătatea creierului, foaret bune sunt și fructele de pădure, portocale, mandarine și lămâi.
Medicul nutriționist Anca Hâncu a vorbit și care meniul ideal în Postul Crăciunului:
”În această perioadă, se exclud proteinele și grăsimile de origine animală. În mod natural, scade sațietatea și crește senzația de foame. Și atunci, tendința firească a multor persoane care țin post, este să crească aportul de dulciuri, de diverse plăcinte, biscuiți, chec de post. S-ar putea, ca la finalul perioadei de post, să existe două-trei kilograme în plus. (...) Sunt câteva alimente care conțin proteine de origine vegetală pe care este bine să le aveți la fiecare masă în diverse combinații. Vorbim de leguminoase - faimoasa fasole, linte, mazăre, năut, apoi semințe, cum ar fi de chia, cânepă, dovleac, susan. Vorbim și de oleaginoase cum ar fi nucile, migdalele, alunele, alunele de pădure. Vorbim și de vegetale: sparanghel, spanac, ciuperci. Mai sunt și cerealele, și pseudocerealele, cum ar fi amarantul și hrișca. Chiar dacă toate aceste proteine de origine vegetală nu conțin toți aminoacizii esențiali, când le vom combina, vom avea, la finalul zilei, o alimentație corectă”, a mai spus dr Anca Hâncu la Antena 1.
Potrivit acesteia, sunt patru alimente care au proteine complete: cânepa, amarantul, hrișca și soia - ”conțin toți aminoacizii. E bine să fie incluse în alimentație. De exemplu: soia cu varianta cu tofu, arată DC News.
Andreea Mantea, infecție la măsea: "Tremur de durere. Iau foarte multe pastile". De ce nu e bine să stai cu măseaua umflată
Andreea Mantea are probleme cu o măsea. De ce nu e bine să stai cu măseaua umflată și ce trebuie să faci?
Nu o să crezi ce pot face vârstnicii cu un simplu telefon! Un truc banal le schimbă viața
De ce ar trebui să renunți la tocătoarele de tăiat din plastic
Șterge oglinda cu hârtie de ziar și oțet. De ce să nu mai folosești lavete
Mersul japonez topește kilogramele și scade tensiunea. Uite ce trebuie să faci
Luna perfectă în care să începi o schimbare. NU e ianuarie! 3 pași simpli să îți transformi starea de spirit, fără efort
"Singurul meu regret în viață este că nu am băut destulă șampanie". Șampania poate reduce riscul de stop cardiac brusc
Doar 5 minute pe zi! Tehnica simplă care îți poate reseta creierul
Ce înseamnă când apar păianjeni în casă
Vitamina D ar putea opri cancerul colorectal. Doctorii sunt uimiți!
Apasă acest punct de pe mână dacă vrei să scapi de durerea de cap. Trece în câteva minute
Ai dureri de cap? Acest truc simplu de pe mână te poate salva. Cum te poți simți mai bine în câteva minute.
Pleci în vacanță cu medicamente în bagaj? Ai grijă la asta!
Ce se întâmplă dacă NU mănânci înainte de operație. Un studiu dă totul peste cap
Ți s-a spus să nu mănânci înainte de operație? S-ar putea să fi fost degeaba. Uite ce s-a descoperit.
De ce să îți pui ghimbir în cafea. 5 beneficii neștiute pentru sănătate
De ce să nu mai ții periuța de dinți lângă chiuvetă
De ce ar trebui să pui oțet în rezervorul toaletei? Trucul pe care îl vei adora
De ce ar trebui să pui oțet în rezervorul toaletei? Trucul pe care nu ți l-a spus nimeni până acum și pe care trebuie să îl încerci.