Plantele care te SCAPĂ de gazele la stomac

Plantele care te scapă de gazele la stomac și de balonare. Iată cum prepari ceaiurile și cum le bei.
Plantele care te scapă de gazele la stomac și de balonare, care sunt și cum le prepari.
Când vine vorba de digestie, unii oameni pot digera aproape orice și au un tract digestiv bun. Dar există și alții cărora nu numai că le este greu să digere anumite alimente, dar și adesea suferă de gaze și balonare.
Majoritatea oamenilor se confruntă adesea cu balonarea, provocată de o acumulare de gaze care nu sunt eliminate. Balonarea duce la disconfort şi durere abdominală, iar fitoterapeuţii ne sfătuiesc să folosim plantele carminative, adică acele remedii care favorizează eliminarea gazelor intestinale.
Când vine vorba de gaze, acestea sunt cauzate de înghițirea aerului și de descompunerea alimentelor în tractul digestiv.
Dar unii oameni au un stomac sensibil și se confruntă adesea cu aceste probleme digestive. Să faceți modificări în dietă ar putea ajuta.
Printre plantele care ne ajută să scăpăm de gaze se numără coriandrul, feniculul şi măghiranul, plante renumite pentru acţiunea lor calmantă a spasmelor gastrointestinale.
Cum prepari infuzia de coriandru?
Infuzia din coriandru se prepară dintr-o linguriţă de fructe zdrobite în 250 ml de apă clocotită.
Ceaiul se bea pe parcursul unei zile.
Infuzia de fenicul de prepară din jumătate de linguriţă de fructe în 200 ml de apă fierbinte.
Din această compoziție se bea câte puţin, după mesele principale.
În plus, pentru infuzia de măghiran ai nevoie de o linguriţă de plante în 200 ml de apă fierbinte.
Din această băutură se pot bea până la trei infuzii pe zi.
Ghimbirul este o altă plantă care stimulează enzimele necesare digestiei, reduce spasmele stomacale şi elimină gazele intestinale.
Poţi consuma planta atât în stare proaspătă, mestecând o jumătate de felie, cât şi sub formă de ceai.
Pentru ceai, se fierb 10 g de ghimbir în 300 ml de apă, timp de zece minute și se consumă trei căni pe zi.
Alte trucuri utile pentru a scăpa de gazele la stomac:
- Înainte de masă, ia o linguriţă cu puţină pulbere de chimen.
- Bea dimineaţa şi seara apă cu argilă. Băutura se face dintr-o lingură de argilă în 300 ml de apă, care se lasă de seara până dimineaţa.
Ce alimente să eviți dacă te confrunți cu balonarea
Iată la ce alimente ar trebui să renunți dacă ai aceste probleme de digestie:
Fasole si linte:
Fasolea conține o cantitate mare de rafinoză - un zahăr complex care este greu de digerat de către organism. Prin urmare, fasolea și lintea ei sunt cei mai mari vinovați și, de asemenea, motivul pentru care ne simțim mereu balonați după o masă copioasă cu fasole sau linte.
Cereale integrale:
Cerealele integrale precum ovăzul și orezul brun pot provoca gaze. Deoarece sunt bogate în fibre, amidon și rafinoză care sunt descompuse în intestinul gros și produc astfel gaze precum metanul, dioxidul de carbon sau hidrogenul.
Mere, piersici și pere:
Unele fructe conțin o formă de zahăr numită sorbitol care poate produce gaze. De asemenea, au fibre solubile care produc gaz ca produs secundar atunci când sunt digerate în intestinul gros.
Ceapa:
Acest ingredient nu este folosit doar în aproape fiecare fel de mâncare gătită, dar este și servit crud ca asociere cu unele mese. Se știe că ceapa produce gaze din cauza prezenței fructozei atunci când bacteriile o descompun în intestine.
Alimente cu amidon:
Alimentele precum pâinea, porumbul și cartofii au un conținut ridicat de amidon și pot duce la gaze intestinale care provoacă disconfort. Cu toate acestea, spre deosebire de toate celelalte amidonuri, nu se știe despre orezul că ar produce gaz în timpul digestiei.
Băuturi carbogazoase:
Băuturile carbogazoase adaugă o cantitate semnificativă de aer pe care îl înghițim. Când aerul intră în tractul digestiv, trebuie să treacă cumva. Provoacă eructarea și, de asemenea, poate crește cantitatea de gaz intestinale.
Vezi și:
Bolile pe care le ascunde culoarea unghiilor de la picioare. La ce trebuie să fii atent
Vitamina care-ți lungește viața cu câțiva ani. Alimentele delicioase pe care să le consumi ZILNIC
-
-
-
Cum se transmite HIV?17.09.2025, 18:19
-
-
Palatul Victoria, iluminat în verde pentru bolile mitocondriale17.09.2025, 14:38
De ce să bei ceai de turmeric: 6 motive pentru a-l adăuga în rutina ta zilnică
Ceaiul care te scapă rapid de balonare. E perfect dacă NU îți place ghimbirul
Balonarea dispare rapid cu acest ceai. Este alegerea perfectă dacă nu îți place ghimbirul.
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Sardinele, superalimentul la conservă. Conținut ridicat de Omega-3
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.
Planta care scade glicemia și ajută digestia
Băutura care arde grăsimea și elimină metalele grele din corp. E minune pentru ficat
6 ingrediente care să nu-ți lipsească din ceai iarna asta. Rețeta pentru un ceai de iarnă perfect
Dovleacul plăcintar, alimentul de sezon cu multiple beneficii. Scade tensiunea și glicemia
Această legumă scade glicemia și hipertensiunea în același timp. Are multiple efecte asupra sănătății.
Cafeaua și longevitatea: mai mult decât o băutură energizantă. Îți poate prelungi viața cu până la 2 ani
Planta medicinală care te ajută să slăbești. Arde grăsimile rapid
Această plantă medicinală veche de 2.000 de ani ar putea fi cheia pierderii în greutate. Arde grăsimile rapid și fără efort.
Bea asta zilnic și trăiești mai mult. Băutura banală care îți curăță arterele, reduce stresul și prelungește viața
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul.
Cătina, planta cu peste 200 de compuși benefici. Protejează ficatul, creierul și pielea
Usturoiul pe stomacul gol: mit sau terapie adevărată? Adevărul surprinzător
Vrei o minte mai ascuțită? Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul
Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul. Repară celulele neuronale.
Algele marine, rol în alimentația viitorului. Conținut ridicat de proteine
Singura legumă care nu trebuie congelată sau conservată. Își pierde proprietățile
Aceasta este singura legumă care nu trebuie congelată sau conservată pentru că își pierde proprietățile.
Varza murată, aliatul neașteptat al intestinului. Cum protejează fermentația împotriva inflamației
Acest aliment curăță intestinul în profunzime și reduce inflamația.
Leacurile bunicii revin: 5 remedii naturiste care chiar funcționează, confirmate de știință
5 plante medicinale care chiar funcționează (confirmate de știință).
Planta care îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia
Această plantă îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia. O ai deja în casă!
Triptofanul, compusul cheie pentru un somn odihnitor. Sfaturi de la medicii specialiști
Acest aliment pe care îl mănânci dimineața, te ajută să ai un somn odihnitor. Are efect calmant.
Mănâncă asta zilnic și pielea ta va străluci! 5 alimente pline de colagen și niacinamide
Cartofii dulci, superalimentul care stabilizează glicemia. Mențin și sănătatea inimii
Acest aliment banal reglează glicemia și tensiunea arterială. Reduce și riscul de cancer.