Vitamina care-ți lungește viața cu câțiva ani. Alimentele delicioase pe care să le consumi ZILNIC

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Vitamina Foto: Pexels
Vitamina Foto: Pexels

Vitamina pe care să o consumi dacă vrei să trăieşti mai mult. Ce alimente nu trebuie să lipsească din meniul zilnic

Nu a descoperit nimeni elixirul tinereții până acum, dar există o vitamină care ne ajută corpul să se mențină tânăr și ne ajută să ne prelungim viața cu câțiva ani. 

Potrivit unor noi cercetări, o concentrație mare de vitamina A în organism este asociată longevității.

Studiul a fost publicat în jurnalul BioMed Research International, iar cercetătorii au avut sub observație diferite reacții metabolice și antioxidanți comparând prezența lor în organism cu speranța de viață a participanților.

Laura Nureldin, diagnostic: Am fost pe punctul de a MURI! Am vergeturi, știu, am învățat să le iubesc. Îmi aduc aminte că sunt o supraviețuitoare!

Astfel, nu s-au descoperit legături între vitaminele E și C, ci în concentrații mari de vitamina A. 

O dietă bogată în alimente care conțin vitamina A poate înlocui suplimentele alimentare.

Astfel, pentru un consum de Vitamina A, trebuie să introducem în alimentație legumele și fructele care sunt o sursă excelentă de carotenoide. Aici vorbim despre: verdețuri, ardei gras, morcov și cartof dulce.

Vitamina A, care este un puternic antioxidant, ajută la:

- păstrarea sănătăţii ochilor, prevenind inflamarea acestora şi reducând riscul apariţiei cataractei și este importantă mai ales pentru vederea în timpul nopţii.

- creşterea imunităţii organismului

- previne uscarea pielii și o păstrează strălucitoare, fără riduri şi alte semne ale îmbătrânirii

- menţine sănătătatea părului, danturii şi gingiilor

- luptă cu bacteriile care cauzează acneea.

4 FRUCTE pe care să NU le mănânci NICIODATĂ la dietă: Trebuie să fie INTERZISE

Care sunt cele mai bogate alimente în vitamina A

 

1. Ficatul de porc şi vită

Ficatul conţine cantităţi mari de vitamina A şi vitamina B12. Conţinutul crescut de vitamina A este un antioxidant cu un rol important în dezvoltare, întărirea sistemului imunitar, îmbunătăţirea vederii şi a fertilităţii. De asemenea, ficatul este un aliment ideal în prevenirea şi combaterea anemiei şi a oboselii, datorită vitaminelor din complexul B conţinute.

2. Gălbenuşul de ou

Există dovezi că gălbenuşul de ou este o sursă excelentă de carotenoizi – luteină şi zeaxantină – care sunt implicaţi în prevenirea tulburărilor de vedere, precum cataracta şi degenerescenţa maculară cauzată de vârstă, o cauză majoră de orbire în cazul persoanelor în vârstă. De asemenea, gălbenuşul de ou este bogat în acid folic, cu rol  important în dezvoltarea normală a creierului şi menţinerea memoriei.

3. Legume verzi: spanac, broccoli, salată verde

Aceste legume au un conţinut ridicat de vitamina A şi calciu, precum şi fier. De asemenea, legumele verzi sunt surse excelente de antioxidanţi, care ajută la combaterea cancerului. Pentru a asimila mai bine calciul, este recomandată stropirea acestor legume cu zeamă de lămâie. O altă regulă este combinarea alimentelor bogate în fier cu cele bogate în vitamina C, deoarece acest lucru ajută la absorbţia mai eficientă a fierului.

4. Legume şi fructe portocalii, roşii şi galbene

Morcovii sunt plini de vitamina A, încetinesc procesul de îmbătrânire şi sunt mai uşor de asimilat atunci când sunt gătiţi la temperatură înaltă, nu în stare crudă, explică profesorul Lesley Regan, de la Institutul de Cercetare Alimentară din Marea Britanie. Dovleacul este şi el o sursă excelentă de vitamina A, esenţială pentru vedere, siluetă şi sănătatea inimii, iar papaya mai este numit şi fructul îngerilor, pentru că protejează corpul de boli şi are un gust foarte bun.

De asemenea, cartofii dulci, pepenele galben şi caisele  sunt surse grozave de vitamina A.

5. Roşiile

Roșiile au acţiune protectoare asupra pielii, în faţa acţiunii nocive a radiaţiilor UV. De asemenea, roşiile conţin licopen, antioxidant care încetineşte procesul de îmbătrânire a pielii şi reduce riscul apariţiei cancerului de piele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel