Pomelo, citricul ideal pentru tensiunea arterială. Mai are și alte beneficii

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
pomelo - FOTO: Freepik@REDfox
pomelo - FOTO: Freepik@REDfox

Pomelo are efecte asupra întregului organism. Are chiar capacitatea de a regla tensiunea arterială.

Pomelo are capacitatea lor de a stimula sistemul imunitar, îmbunătăți digestia, scădea tensiunii arterială, și de a reduce crampele. Pomelo poate ajuta, de asemenea, la reducea semnele de îmbătrânire prematură și stimulează sănătatea orală.

Pomelo are un gust similar cu grapefruitul, dar este mai dulce. Acesta conține mai multe vitamine, minerale și antioxidanți care îl fac un plus sănătos pentru dieta ta.

Pomelo, valori nutriționale

Pomelo conține o varietate de vitamine și minerale și este o sursă excelentă de vitamina C.

Un pomelo decojit (aproximativ 610 grame) conține:

- Calorii: 231

- Proteine: 5 grame

- Grăsime: 0 grame

- Carbohidrați: 59 grame

- Fibre: 6 grame

- Riboflavină: 12,6% din valoarea zilnică (DV)

- Tiamină: 17,3% din DV

- Vitamina C: 412% din DV

- Cupru: 32% din DV

- Potasiu: 28% din DV, notează Healthline.

Vezi și: Trei frați pătați, planta cu beneficii pentru piele. Estompează roșeața și petele pigmentare

Pomelo, conținut ridicat de fibre

Un pomelo oferă 6 grame de fibre. Majoritatea oamenilor ar trebui să urmărească să obțină cel puțin 25 de grame de fibre pe zi, astfel încât fructele sunt o modalitate excelentă de a vă ajuta să vă satisfaceți nevoile. Pomelo este deosebit de bogat în fibre insolubile, care ajută la adăugarea în vrac la scaun și pentru a preveni constipația.

Fibrele dietetice, de asemenea, servesc ca o sursă de hrană pentru bacteriile sănătoase în intestin.

În plus, fibrele din fructe, cum ar fi cea de pomelo, au fost asociate cu îmbunătățirea densității osoase, menținerea greutății pe termen lung, îmbunătățirea sănătății intestinului și creierului și un risc scăzut de unele boli cronice.

Pomelo, ajutor pentru scăderea în greutate

Pomelo vă poate ajuta să piardeți în greutate. Un pomelo decojit de aproximativ 610 grame conține 230 de calorii, ceea ce este un număr relativ scăzut pentru un volum atât de mare de alimente.

Consumul de alimente cu conținut scăzut de calorii vă poate ajuta să vă simțiți sătul, dar fără a consuma multe calorii. Mai mult, pomelo conține proteine și fibre, ambele putând să vă ajute să vă simțiți plini pentru mai mult timp.

Atât alimentele care conțin proteine, cât și cele care conțin fibre ajută la inducerea sentimentelor de plenitudine. Astfel, s-ar putea să vi se pară mai ușor să vă reduceți aportul de calorii și să pierdeți în greutate alegând aceste alimente.

Vezi și: Protejează-ți părul de frig cu trei remedii minune. Le poți face rapid acasă

Pomelo, conținut ridicat de antioxidanți

Pomelo este plin de antioxidanți, care pot ajuta la prevenirea și inversarea daunelor celulare cauzate de radicalii liberi. Radicalii liberi sunt compuși care se găsesc în mediu și alimente. Acestea pot provoca probleme de sănătate și boli cronice.

Pomelo nu numai că conține peste 400% din DV pentru vitamina C, un antioxidant puternic, dar, de asemenea, are și un conținut ridicat de antioxidanți. Principalii antioxidanți din pomelo sunt naringenin și naringin, ambele fiind frecvent întâlnite în citrice.

În plus, pomeloul conține licopen, un antioxidant antiinflamator care este prezent și în roșii. Multe dintre beneficiile fructului de pomelo, cum ar fi proprietățile lor anti-îmbătrânire și sănătoase pentru inimă, sunt creditate pentru conținutul lor ridicat de antioxidanți.

Vezi și: Nu mai luați medicamente cu suc de grapefruit sau ceai de sunătoare. Bogdan Georgescu, avertisment: A fost demonstrat CLAR

Pomelo menține sănătatea inimii

Pomelo poate stimula sănătatea inimii prin reducerea nivelului de colesterol și trigliceride, două grăsimi din sânge care au fost legate de boli de inimă.

Un studiu de 21 de zile la șobolani a constatat că suplimentarea cu extract concentrat de pomelo a redus nivelul trigliceridelor cu până la 21%, colesterolul total cu până la 6%, și LDL (rău) colesterol cu până la 41%.

Un alt studiu a observat că pomelo poate reduce aceste grăsimi din sânge prin prevenirea colesterolului din alimente de a fi complet absorbit în organism.

Trebuie să știi și:

Mandarinele, conținut de vitamine și minerale esențiale. Pot ajuta să elimini pietrele de la rinichi

Coaja de portocală, mai benefică decât fructele. Previne bolile cronice

Semințele de portocale, beneficii la care nu te așteptai. Cum poți să le consumi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel