Postul, cum te ajută să fii sănătos. Recomandări de la Harvard

Adisa Codruț |
Data publicării:
Alimente     FOTO: pexels.com
Alimente FOTO: pexels.com

Specialiștii susțin că postul are numeroase beneficii pentru sănătate, de la îmbunătățiri ale funcției cognitive până la rezistență la stres.

Unele studii au făcut asocieri între post și îmbunătățiri ale funcției cognitive, cât și rezistență la stresul fizic. ”Multe date clinice arată acum postul intermitent are multiple beneficii, nu numai pentru pierderea în greutate, ci și pentru sănătate și longevitate. (...) Aș spune că postul intermitent este acceptat, dar este nevoie de mai mult studiu pentru a înțelege mecanismul din spatele său", spune dr. Osama Hamdy, profesor asociat de Medicină la Harvard Medical School și director al programului clinic de obezitate la Centrul de Diabet Joslin, conform Harvard Medical School.

În tradiția multor religii, postul este o constantă. "Este, de asemenea, o strategie care a fost folosită de mult timp în sistemul militar pentru a construi rezistență", mai precizează medicul citat. Acesta a amintit câteva moduri de a posti.

Primul ar fi cel zilnic, când oamenii își limitează mâncarea la anumite ore din zi - spre exemplu între orele 10.00 și 18.00, iar apoi nu consumă 16 ore alimente sau băuturi care să conțină calorii. Un al mod este postul de trei zile, unul considerat cel mai extrem de tip de post, dar și cel care s-a dovedit cu cele mai multe beneficii pentru sănătate: patru zile de alimentație fără restricții și trei zile non-consecutive pe săptămână în care se postește 24 de ore. O altă variantă o constituie cea în care se mănâncă normal 5 zile pe săptămână, iar în două zile sunt limitate zilnic caloriilor între 500 și 700. Un alt tip de post: patru zile în care se mănâncă fără restricții, iar în trei zile – o alimentație scăzută în calorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel