Postul intermitent: riscuri și beneficii pe termen lung

În postul intermitent alimentele trebuie consumate la anumite intervale orare
În postul intermitent alimentele trebuie consumate la anumite intervale orare

Cercetări recente au arătat că dacă urmezi postul intermitent pentru pierderea în greutate poți avea unele beneficii pe termen scurt. Dar efectele pe termen lung nu sunt cunoscute.

Pentru a pierde în greutate și a te menține, cea mai bună strategie este să adopți obiceiuri alimentare sănătoase și să faci exerciții fizice de care te bucuri, astfel încât să poți rămâne cu aceste obicei în timp.

Potrivit Clinicii Mayo, postul intermitent este în prezent o tendință populară în dietă. Există mai multe metode de post pe care oamenii le folosesc pentru pierderea în greutate. Unele persoane scad perioada de timp în care mănâncă în fiecare zi, de exemplu, doar șase ore într-o perioadă de 24 de ore. Alții se postesc în fiecare zi. O altă abordare se numește dieta 5: 2, care presupune scăderea treptată a caloriilor zilnice până la punctul în care consumi doar 500 de calorii pe zi timp de două zile în fiecare săptămână.

„Un articol publicat recent a evaluat o varietate de cercetări privind postul intermitent. S-a constatat că există unele beneficii, cel puțin pe termen scurt, pentru post, spre deosebire de scăderea caloriilor în general. Se pare că postul pentru o perioadă scurtă de timp poate produce cetoză - un proces care are loc atunci când organismul nu are suficient zahăr pentru energie, astfel că în schimb se descompun grăsimile stocate, provocând o creștere a substanțelor numite cetone. Postul afectează, de asemenea, procesele metabolice din organism. Aceste procese declanșează o serie de răspunsuri, inclusiv scăderea inflamației, îmbunătățirea reglării glicemiei și un răspuns mai bun la stresul fizic. Cercetarea arată că postul intermitent ar putea avea și alte beneficii pentru sănătate, dar este nevoie de mai multe studii. Cu toate acestea, este esențial să remarcăm că s-au efectuat puține cercetări pe termen lung pe post intermitent pentru a examina modul în care afectează oamenii de-a lungul timpului. Deci, în acest moment, nu este clar dacă există beneficii sau riscuri pentru sănătate pe termen lung legate de această tehnică de dietă. Știm că există riscuri legate de anumite tipuri de post intermitent", subliniază specialiștii de la Mayo Clinic.

De exemplu, o tehnică numită post uscat care include restricționarea aportului de lichide, precum și aportul alimentar, este periculoasă, deoarece poate provoca deshidratare severă și poate pune probleme serioase asupra sănătății. Și dacă țineți prea mult restricția calorică, asta poate duce la malnutriție. Pe măsură ce luați în considerare scăderea în greutate și dietele, rețineți că nicuna nu funcționează pentru toată lumea. Există însă câteva principii de bază pe care ar trebui să le urmați îatunci când decideți cum să obțineți și să mențineți o greutate mai sănătoasă.

"La baza sa, dieta ar trebui să vă sprijine sănătatea în general. Există o varietate de diete care pot face asta, inclusiv dieta mediteraneană; dieta vegetariană; Abordări dietetice pentru controlul hipertensiunii, sau dieta DASH; și dieta Clinicii Mayo. Toate aceste diete au asemănări care sunt mai mari decât diferențele lor. Se bazează pe alimente în stare naturală și se concentrează mai ales pe produsele vegetale, cum ar fi fructe, legume, fasole, nuci, cereale integrale și grăsimi sănătoase precum uleiul de măsline.

În plus, pe măsură ce încorporați o nouă dietă în viața voastră, aceasta trebuie să fie practică, astfel încât să o puteți susține în timp. Dacă aveți în vedere o nouă abordare a dietei dvs. - mai ales dacă este ceva care ar putea fi riscant dacă nu o faceți corect, cum ar fi postul intermitent - discutați mai întâi cu medicul pentru a vă orienta cu privire la modul în care îl puteți gestiona într-un mod sănătos. Rețineți, de asemenea, că alegerea adoptării unor stiluri de viață sănătoase poate și ar trebui să fie un mod plăcut de a trăi", arată specialiștii.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel