Prematurii, șanse mai mici de a deveni părinți, ca adulți. Care este legătura

Angela Sabău |
Data publicării:
Nou-născuți
Nou-născuți

Adulții care au fost copii născuți prematur au mai mici șanse să aibă relații romantice și să devină părinți. Asta spune ultimul studiu în domeniu.

Adulții care s-au născut prematur, sub 37 de săptămâni de sarcină, sunt mai puțin predispuși să aibă o relație romantică, un partener sexual și o experiență parentală, decât cei născuți la termen. Meta-analiza efectuată de cercetătorii de la Universitatea din Warwick, cu date de la aproape 4,4 milioane de participanți adulți, a arătat că cei născuți prematur sunt cu 28% mai puțin probabil să inte într-o relație romantică.

Meta-analiza "Asociația de naștere prematură / Greutate mică la naștere cu parteneriat romantic, relații sexuale și părinți în adulți: o analiză sistematică și meta-analiză" a fost publicată în rețeaua JAMA Opentoday, în 12 iulie.

În analiza a aproape 4,4 milioane de participanți adulți, cei născuți prematuri au fost cu 28% mai puțin predispuși de a forma relații romantice și cu 22% mai puțin predispuși de a deveni părinți, comparativ cu cei născuți pe termen lung.

Aceste studii care au privit relațiile sexuale ale adulților care au fost copii născuți prematur au constatat că au fost de 2,3 ori mai puțin probabil să aibă vreodată un partener sexual, în comparație cu cei născuți la termen.

Adulții care s-au născut foarte prematur – sub 32 săptămâni de sarcină sau extrem de prematur, sub 28 de săptămâni de sarcină, au avut șanse mai mici să experimenteze relații sexuale, să găsească un partener romantic sau să aibă copii la aceeași vârstă ca și cei născuți la termen, în timp ce adulții adulții care au fost copii născuți extrem de prematur, fiind de 3,2 ori mai puțin probabil să aibă vreodată relații sexuale.

Relațiile apropiate și intime s-au dovedit a spori fericirea și bunăstarea fizică și psihică. Cu toate acestea, studiile arată, de asemenea, că formarea acestor relații este mai dificilă pentru adulții care au fost copii născuți prematur, deoarece sunt, de obicei, timizi, retrași din punct de vedere social și au un apetit scăzut pentru asumare a riscurilor și pentru distracții.

În ciuda faptului că au mai puține relații apropiate, această meta-analiză a arătat, de asemenea, că atunci când adulții prematuri au avut prieteni sau parteneri, calitatea acestor relații a fost cel puțin la fel de bună în pretermă comparativ cu adulții pe termen lung.

Prematurii, copii timizi

Autorul principal al lucrării, dr. Marina Goulart de Mendonça de la Departamentul de Psihologie de la Universitatea din Warwick, a declarat:

"Constatarea că adulții care s-au născut înainte de termen sunt mai puțin predispuși de a avea un partener, de a face sex și de a deveni părinți nu pare să fie explicată de o rată mai mare de invaliditate. Interacțunile slabe din copilarie sunt cele care îi fac sa stăpânească mai greu tranzițiile sociale, cum ar fi găsirea unui partener", a mai spus ea.

Autorul senior, profesorul Dieter Wolke, de la Departamentul de Psihologie al Universității din Warwick, adaugă:

"Cei care se ocupa de copiii prematuri, incluzand profesioniștii din domeniul sănătății, părinții și profesorii, ar trebui să fie mai conștienți de rolul important al dezvoltării sociale și al integrării sociale pentru copiii prematuri. Copiii prematuri tind să fie mai timizi, iar încurajarea lor de a-și face prieteni în grupul lor de vârstă îi vor ajuta să-și găsească parteneri romantici, să aibă relații sexuale și să devină părinți, ceea ce sporește bunăstarea ".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel