Președintele Colegiului Medicilor din România: zilnic aud de la colegii mei că nu avem sânge

Adisa Codruț |
Data publicării:

Doctorul Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor din România, îndeamnă oamenii să doneze sânge. Pe 14 iunie se marchează Ziua Mondială a Donatorului de Sânge.

De 14 iunie, Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, Colegiul Medicilor din România lansează un apel public pentru conștientizarea importanței donării de sânge în rândul persoanelor a căror stare de sănătate permite acest lucru. România se situează pe ultimele locuri privind donarea de sânge în Europa.

”Avem lipsă de sânge în spitale, iar numărul donatorilor este încă foarte mic. Zilnic aud de la colegii mei NU AVEM SÂNGE.

Haideți să ne unim forțele și să preschimbăm NU AVEM SÂNGE în AVEM SÂNGE! Ca medic hematolog văd zilnic cât de importantă este existența unor cantități suficiente de sânge atunci când ai nevoie.

Haideți, toți cei care putem să donăm sânge, să fim implicați în viața comunității, pentru că donarea de sânge înseamnă și RESPONSABILITATE”, a declarat prof. univ. dr. Daniel Coriu, Președintele Colegiului Medicilor din România (CMR), medic hematolog, potrivit unui comunicat.

Anul acesta, Ziua Mondială a Donatorului de Sânge se desfășoară sub sloganul Donați sânge și țineți lumea pulsând.Colegiul Medicilor din România, ca for reprezentativ al corpului medical din țară, le mulțumește celor care donează sânge și prin actul voluntar pe care îl realizează, contribuie anual la salvarea de vieți.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel