Prof Gheorghe Mencinicopschi: Pericolul din băuturile diet. Cum ne păcălim organismul

Dana Lascu / 15 oct 2019 / 21:21
EXCLUSIV
Unele băuturi răcoritoare sunt bombe-calorice ascunse
Unele băuturi răcoritoare sunt bombe-calorice ascunse

Prof Gheorghe Mencinicopschi a explicat, în EXCLUSIVITATE pentru  DC Medical, că băuturile diet, cele cu zero calorii, au de fapt un efect colateral în organism, care duce la îngrășare.

Prof Gheorghe Mencinicopschi spune că băuturile răcoritoare tip diet (cele cu zero calorii) care conțin îndulcitori, nu au ele, în sine, calorii. „Dar în organism declanșează nevoia celulelor de zaharuri. Și chiar dacă băutura în sine nu conține zaharuri, celulele le vor extrage din orice alceva mâncăm: din pâine, din alte alimente. Așa ne îngrășăm”. 

Întrebat el personal ce ar alege dacă ar fi să consume o băutură răcoritoare, reputatul nutriționist al explicat, EXCLUSIV pentru DC Medical, raționamentul: „Aș alege un ceai îndulcit cu zahăr. Chiar dacă zahărul, în sine, nu face bine, măcar alegi răul cel mai mic și controlezi ce și cât bei. Orice bem și orice mâncă ne afectează. Nu astăzi, ci în timp, efectele se văd după ani de zile”.

Prof Gheorghe Mencinicopschi a explicat că dieta neadecvată este, de fapt, factorul de risc principal pentru decesele cauzate de boli netransmisibile, inclusiv boli cardiovasculare, diabet și anumite tipuri de cancer.

Practic, aceste boli apar după ce ani de zile ne-am supus organismul la tot felul de stimuli negativi cu care nu e obișnuit, până când ajungem să ne determinăm celulele să se replice greșit. 

„Alimentele naturale integrale, sunt alcătuite din nutrienți și non-nutrienți, combinaţi cantitativ şi calitativ, conform unei anumite ordini (informații) caracteristică fiecărei plante sau animal comestibil. Această aranjare naturală a componentelor alimentelor se concretizează într-o matrice informațională. După consumul alimentului, informaţia matricei lui informaționale, va interacționa direct cu informația genetică, metabolică a fiecărei celule a corpului nostru, producând efecte benefice sau nocive, afectându-ne astfel starea de sănătate. În cazul dezasamblării sau asamblării greșite a componentelor alimentelor naturale, prin pregătirea lor casnică sau industrială, se denaturează acea informație care dă sens fiziologic, metabolic hranei, scăzându-i valoarea nutrițională și păcălind organismul la nivel celular. Așadar, un aliment, din punct de vedere funcțional-fiziologic, nu este suma componentelor lui", a spus prof dr Gheorghe Mencinicopschi, de la Facultatea de Biologie a Universității București. 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.24
YesMy