EXCLUSIV Prof Gheorghe Mencinicopschi: Pericolul din băuturile diet. Cum ne păcălim organismul

Prof Gheorghe Mencinicopschi a explicat, în EXCLUSIVITATE pentru DC Medical, că băuturile diet, cele cu zero calorii, au de fapt un efect colateral în organism, care duce la...
Prof Gheorghe Mencinicopschi spune că băuturile răcoritoare tip diet (cele cu zero calorii) care conțin îndulcitori, nu au ele, în sine, calorii. „Dar în organism declanșează nevoia celulelor de zaharuri. Și chiar dacă băutura în sine nu conține zaharuri, celulele le vor extrage din orice alceva mâncăm: din pâine, din alte alimente. Așa ne îngrășăm”.
Întrebat el personal ce ar alege dacă ar fi să consume o băutură răcoritoare, reputatul nutriționist al explicat, EXCLUSIV pentru DC Medical, raționamentul: „Aș alege un ceai îndulcit cu zahăr. Chiar dacă zahărul, în sine, nu face bine, măcar alegi răul cel mai mic și controlezi ce și cât bei. Orice bem și orice mâncă ne afectează. Nu astăzi, ci în timp, efectele se văd după ani de zile”.
Prof Gheorghe Mencinicopschi a explicat că dieta neadecvată este, de fapt, factorul de risc principal pentru decesele cauzate de boli netransmisibile, inclusiv boli cardiovasculare, diabet și anumite tipuri de cancer.
Practic, aceste boli apar după ce ani de zile ne-am supus organismul la tot felul de stimuli negativi cu care nu e obișnuit, până când ajungem să ne determinăm celulele să se replice greșit.
„Alimentele naturale integrale, sunt alcătuite din nutrienți și non-nutrienți, combinaţi cantitativ şi calitativ, conform unei anumite ordini (informații) caracteristică fiecărei plante sau animal comestibil. Această aranjare naturală a componentelor alimentelor se concretizează într-o matrice informațională. După consumul alimentului, informaţia matricei lui informaționale, va interacționa direct cu informația genetică, metabolică a fiecărei celule a corpului nostru, producând efecte benefice sau nocive, afectându-ne astfel starea de sănătate. În cazul dezasamblării sau asamblării greșite a componentelor alimentelor naturale, prin pregătirea lor casnică sau industrială, se denaturează acea informație care dă sens fiziologic, metabolic hranei, scăzându-i valoarea nutrițională și păcălind organismul la nivel celular. Așadar, un aliment, din punct de vedere funcțional-fiziologic, nu este suma componentelor lui", a spus prof dr Gheorghe Mencinicopschi, de la Facultatea de Biologie a Universității București.
-
-
-
Cum se transmite HIV?17.09.2025, 18:19
-
-
Palatul Victoria, iluminat în verde pentru bolile mitocondriale17.09.2025, 14:38
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
Dieta Paleo topește zeci de kilograme, reduce inflamația din corp, reglează hormonii. De ce o adoră multe femei
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Ce este dieta 5:2 și cum slăbești fără să te înfometezi. Beneficii pentru corp și minte
A mâncat un castravete întreg și internetul a explodat. Iată ce s-a întâmplat în corpul lui! Video VIRAL pe TikTok
Sucurile verzi: detox real sau doar marketing?
Obezitatea infantilă: cauze și soluții pentru părinți. Prevenție și educație pentru generațiile viitoare
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Bea apă caldă dimineața și vezi ce se întâmplă. 3 efecte imediate la care nu te așteptai
Acest medicament vechi prelungește viața. Medicii sunt uimiți de rezultate. Adio dietă!
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Mișcarea somatică: cheia relaxării corpului. Secretul eliberării tensiunii musculare
Alimentele care îți cresc imunitatea. Te țin departe de răceli și alte boli
Alimentele care îți sprijină apărarea naturală a organismului. Ce rol joacă alimentele în stimularea sistemului imunitar.
Ce să nu adaugi niciodată în salate. Transformi o masă sănătoasă în bombă calorică
Ce nu ai știut despre uleiul de pește. Adevărul despre Omega-3. Citește asta înainte să mai iei suplimente
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Ce băuturi trebuie să eviți pe caniculă. Uite cu ce le înlocuiești. Adevărul despre apă
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima