Radu Țincu, despre vindecare: Am avut pacienți cărora nu le dădeam nicio șansă. Au avut o revenire spectaculoasă și remarcabilă

Monika Baciu |
Data publicării:
radu tincu - FOTO: Freepik@whyframestudio@rawpixel.com@CapturăYouTube@theXclusive
radu tincu - FOTO: Freepik@[email protected]@CapturăYouTube@theXclusive

Radu Țincu, medic specialist ATI și toxicologie, a vorbit despre tratamentul care poate vindeca pacienții în mod miraculos.

Radu Tincu, medic specialist în ATI și toxicologie, a vorbit în cadrul emisiunii ”În Oglindă”, cu Mihai Ghiță, despre legătura dintre credință și știință. Medicul primar ATI la Spitalul Clinic de Urgență București, Radu Țincu a vorbit și despre importanța credinței în rândul medicilor. 

Relația dintre Dumnezeu și medicină

Dr. Radu Țincu a vorbit despre importanța credinței în medicină. 

”Medicina este ramura științifică unde Dumnezeu este cel mai prezent. Unde este Dumnezeu mai prezent, dacă nu acolo unde se dă lupta dintre viață și moarte. Unde ar fi nevoie de Dumnezeu mai mult, decât acolo unde este suferință. Mulți dintre ei (pacienți -n.r.) ne văd pe noi (pe medici -n.r.) ca salvatori. Meseria de medic îți oferă această virtute, dar dincolo de noi există mereu Dumnezeu. 

Omul suferă nu doar cu trupul, ci suferă și cu sufletul. Mulți oameni au nevoie să fie ascultați de preotul spitalului. Au nevoie să se destuinuie, au nevoie să se împace cu ei. 

Vezi și: Ce se întâmplă când dormi. Adevărul șifonat despre față. Care este, de fapt, poziția corectă de somn

Pe patul de spital, în Reanimare, când ști că moartea e aproape, că suflă lângă tine și o simți, în mod clar ți se resetează viața, ți se resetează percepția asupra vieții. Te gândești ce ai făcut bine, ce ai făcut rău. Încă mai e timp să poți face ceva. 

Mulți dintre cei care sunt pe patul de spital cer acel ceva. Acel ceva poate să fie o discuție cu preotul, în care să scape de apăsările lor sufletești. Alții își cheamă rudele. Vor să își ceară iertare, să se împace. Nu pot pleca din această lume decât dacă te-ai împăcat cu tine și cu ceilalți.

Această stare de pace pe care ți-o oferă Dumnezeu este esențială. Cu toții ne temem de moarte. Moartea reprezintă un element necunoscut. Un paradox. Moartea este o certitudine din momentul în care ne-am născut, dar și un element de care ne temem, atunci este nevoie de această împăcare cu tine și cei din jurul tău.

Nu cred că există medici care nu cred în Dumnezeu. Cine vorbește de contradicția dintre medicină și credință este rău intenționat. Refuz să cred că un doctor nu are credință. Nu are cum să fie doctor.

Doctorul nu este un robot. Eu cred că sunt doctori care și-au dobândit credința. Cu cât evoluezi mai mult în zona medicală, cu atât crezi mai mult,” a spus dr. Radu Țincu, medic specialist ATI și toxicologie în cadrul emisiunii În Oglindă.

Vezi și: Cum să scapi de vânătăi acasă și când e cazul să mergi la doctor. Diferența dintre echimoză și hematom

Rugăciunea poate salva vieți

”Decizia medicală se ia pe baza pregătirii, pe baza dovezilor științifice, dar de ce din trei medici cu aceeași specialitate, unul va lua o decizie diferită față de ceilalți doi și aceea va fi decizia bună. În acel moment a avut o inspirație, iar acea inspirație poate fi această iluminare a Duhului Sfânt.

Medicina nu studiază sufletul, Teologia face asta. Medicina studiază trupul, însă fiecare dintre noi, dacă am face un exercițiu de sinceritate și ne-am întreba dacă suntem doar trup, mulți am simți că în interiorul nostru este ceva mai mult decât doar trup. Este o energie subtilă.

Suferința este vindecătoare. Suferința fără Dumnezeu nu poate trece la fel de ușor, chiar dacă noi îi ajutăm cu medicamente sau tratamente. Atunci când suferim avem tendința să ne analizăm mult mai profund. Am avut pacienți care nu credeau deloc, am avut pacienți care s-au călugărit, ei neavând nicio legătura cu Dumnezeu. 

Suferința de la limita dintre viață și moarte te face să simți din nou legătura cu Dumnezeu. Am avut pacienți cărora nu le dădeam nicio șansă, științific vorbind.

Mulți au avut o revenire spectaculoasă și remarcabilă. Am văzut cum unii pacienți aveau schimbări vegetative atunci când familia se ruga,” a mai spus medicul.

Vezi mai multe în VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel