Rozmarinul combate efectul cancerigen al grătarului. Sinergia alimentelor și beneficiile sale

Rozmarinul, de la plantă aromatizantă, la efecte benefice pentru sănătate. Care sunt combinațiile ideale dintre alimente.
”Pentru o sănătate pe termen lung este nevoie să combinăm cât mai corect alimentele”, a afirmat Claudia Neghină, la Vorbește lumea de la PRO TV, unde a exemplificat câteva dintre combinațiile pe care le recomandă, susținând că două alimente funcționează mai bine împreună decât dacă le-am consuma separat.
De asemenea, situația este valabilă și în sensul invers, două alimente care sunt benefice consumate separat, combinate pot să aibă un efect mai puțin benefic pentru sănătate.
Salata care-ți curăță organismul. Ingredientul minune care trebuie mâncat timp de 4 săptămâni
Combinațiile optime pentru sănătate
Astfel, fotomodelul Claudia Neghină, o susținătoare a alimentației sănătoase a prezentat combinațiile optime pentru o dietă echilibrată.
Roșiile cu avocado. ”Roșiile conțin licopeni, iar grăsimile monosaturate din avocado ajută la absorbția licopenului și astfel protejează de foarte multe boli, precum cancerul, și de asemenea, roșiile sunt mult mai valoroase gătite și consumate cu coajă, pentru că majoritatea licopenilor se află în coajă”, spune Claudia Neghină. De asemenea, continuă fotomodelul, pe același principiu se poate face și combinația dintre roșii și ulei de măsline.
Carnea la grătar cu rozmarin. ”Știți că a fost blamată pentru compușii cancerigeni. Pe aceștia îi putem contracara punând rozmarinul peste carne. În timp ce o punem la grătar, punem crenguțe de rozmarin apoi carnea”, a explicat fotomodelul.
Ovăz cu suc de portocale. ”Ovăzul este super sănătos la micul dejun și este și mai sănătos dacă îl combinăm cu sucul de portocale pentru că vitamina C ajută la normalizarea colesterolului, împreună cu fulgii de ovăz”, mai spune Claudia Neghină, care afirmă că merge folosit și laptele vegetal pentru înmuierea fulgilor de ovăz.
Iaurt și banană. Acești doi macronutrienți ajută la refacerea după exercițiile fizice, ”este o combinație ideală”, susține aceasta.
Omega 3 poate reduce tensiunea arterială. Care sunt alimentele bogate în acizi grași
Fasolea merge bine în combinație cu pâine, în niciun caz cu ciolan, cum încerca să ghicească Adela Popescu această combinație. ”Dar astăzi,fasolea merge bine cu roșiile”, spre oftatul prelung al prezentatoarei de la Vorbește lumea. ”Scade colesterolul și ajută la absorbția fierului pentru că fasolea conține o cantitate mare de fier. Consumată împreună cu roșiile, este un efect mult mai benefic”, mai spune modelul.
Mere cu zmeură. Merele conțin quercitină, care este un antioxidant foarte puternic, iar împreună cu zmeura fac echipă bună.
Turmeric cu piper. ”Turmericul conține curcumină și împreună cu piperul, le pun în omletă pentru că piperul potențează de 1000 de ori acțiunea curcumei. Aceasta din urmp este un antioxidant foarte puternic care luptă cu multe boli, inclusiv cancerul”, mai spune invitata de la PRO TV.
Ceaiul cu lămâie. Merge combinat și cu mierea de albine, însă este important ca aceasta să nu fie pusă în ceaiul fierbinte, căci mare parte dintre proprietățile benefice se pierd în acest mod.
Broccoli cu roșii. Vitamina C din broccoli se asociază foarte bine cu licopenul din roșii.
Strugurii se combină foarte bine cu merele, în timp ce lămâia merge bine cu spanac. Strugurii au bioflavonoide, care împreună cu quercitina din mere au efecte benefice asupra sănătății.
Vezi și: Combinațiile perfecte pentru sănătate. Bilic: Alimentul, mai eficient decât suplimentul
-
Semne timpurii de infarct pe care mulți le ignoră18.09.2025, 22:35
-
-
-
10 boli care nu dor, dar pot fi fatale18.09.2025, 18:09
-
S-a înființat Federaţia Patronală a Farmaciilor din România18.09.2025, 15:52
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
A mâncat un castravete întreg și internetul a explodat. Iată ce s-a întâmplat în corpul lui! Video VIRAL pe TikTok
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Ce nu ai știut despre uleiul de pește. Adevărul despre Omega-3. Citește asta înainte să mai iei suplimente
Fibrele din ovăz, secretul natural care imită efectul medicamentelor de slăbit
Apa detoxifiantă după sărbători. Curăță ficatul și topește grăsimea. Multe femei adoră această rețetă
Ce alimente ultraprocesate pot fi bune pentru sănătate
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Slăbești fără să-ți dai seama: 5 trucuri psihologice care păcălesc creierul
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
Dieta pe care o urmează medicii! Slăbești rapid și îți protejezi inima
Ai fost mințit! Acest aliment pe care îl consumi zilnic îți face mai mult rău decât zahărul
Alimentele care nu trebuie să-ți lipsească iarna. Ce să mănânci pentru o imunitate de fier
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
Băuturi care stimulează tranzitul intestinal. Au efecte laxative
Ceasul spune că ai făcut 10.000 de pași? Nu e chiar așa! 5 lucruri pe care NU le-ai știut despre smartwatch-ul tău
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.