Salam de casă, 100% sănătos, fără conservanți sau E-uri. Rețetă foarte simplu de preparat
Salamul din comerț este plin de conservanți și E-uri. Data viitoare, când ți-e poftă de hrană rece, prepară acest salam de migdale, care este 100% sănătos, recomandat de un...
"Cu ajutorul veganilor am descoperit acest salam de migdale care este 100% #healthy #vegan #babyfriendly #kidsfriendly. Este foarte simplu de preparat în doar 4 pași și este foarte gustos. Am încercat sa folosesc mai mult din ingredientele care îmi sunt mie pe plac.
Ingrediente:
200 g migdale hidratate și decojite
600 ml apă
20 g drojdie inactivă
2 g coriandru
10 g sare
6 g usturoi uscat
30 ml ulei
20 ml suc de sfeclă roșie
10 ml suc de lămâie
4 g condimente cârnați / carne
2 g boia dulce
1/2 ceapă medie
1 praf de oregano
1 praf de cimbru
10 g pudră de agar agar
Mod de preparare:
Extra: Migdalele se lasă la hidratat cu 12 ore înainte, apoi se curăță de coajă. După hidratare, ele cresc în greutate, așa că, dacă le-ai cântărit înainte să le hidratezi, mai cântărește-le o dată după ce le-ai decojit astfel încât să ai 200 g.
Extra 2: înainte de pasul 1, se pregătește un recipient circular și se unge cu ulei pe interior. Eu am folosit paharul de la smoothie maker.
1. Blenduim toate ingredientele (fără agar agar) cu 300 ml de apă (jumătate din cantitatea de apă)
2. Încălzim cealaltă jumătate din cantitatea de apă 300 ml, cu 10 g pudră de agar agar. O aducem până la punctul de fierbere în câteva secunde. Se amestecă pe foc în permanență cu telul. Este gata când face bule și se îngroașă.
3. Se toarnă compoziția peste cea din blender și se mai mixează 1 minut până se încorporează.
4. Se toarnă compoziția în recipient și se lasă la frigider minim 3 ore. Salvează rețeta pentru când dorești să o prepari. Promit că te va surprinde.", a scris nutriționistul Camelia Radu pe rețelele de socializare.
-
Medic, găsit decedat în camera de gardă. Avea doar 37 de ani28.10.2025, 09:33
-
-
De ce apare, de fapt, intoleranța la gluten? Nu e vina glutenului27.10.2025, 19:58
-
-
Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau limonadă
Efectele negative ale apei cu lămâie. Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau prea multă limonadă.
Rețeta plină de fibre pe care o recomandă Mihaela Bilic: Măcar de 2 ori pe săptămână. E gata în 20 de minute
10 smoothie-uri sub 300 de calorii fără zahăr adăugat. Răsfăț sănătos plin de vitamine și minerale
Cum să gătești cartofii corect pentru a nu crește colesterolul: greșeala pe care multă lume o face
De ce trăiesc mai mult călugării și pustnicii. Ce fac diferit față de noi. Adevărul te va surprinde
Cum se fierb pastele, de fapt. Greșeala pe care ai făcut-o mereu. Să nu mai faci asta niciodată
Budinca de chia, mai puternică decât orice dietă: 5 rețete delicioase. Cum să slăbești simplu și rapid
Budinca de chia - super beneficii și idei de rețete cu cele mai bune combinații. 5 rețete delicioase de budincă de chia.
Murăturile, iaurtul și chefirul: cum îți transformă imunitatea în câteva zile
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.
Care este diferența dintre laptele degresat și laptele light?
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Un dietetician oncolog dezvăluie cele 3 rețete care ajută la prevenirea cancerului de colon
Rețeta de ceai antifrig pentru serile reci. Ceaiul care îți scoate frigul din oase
Consumul de brânză poate reduce riscul de demență. Colina, compusul care protejează creierul
Acest aliment sănătos reduce riscul apariției demenței. De altfel, previne și alte boli asociate cu îmbătrânirea.
5 băuturi pe care trebuie să le bei dacă îți crește glicemia sau ai glicemia mare
Ce să bei dacă ai glicemia ridicată. 5 bături extraordinare pentru persoanele cu glicemie crescută.
Pască fără aluat. Chef Sorin Bontea, rețeta simplă care face furori. Cum trebuie puse stafidele CORECT
Supă de pui CLARĂ. De ce îți iese supa albă, galbenă sau tulbure? De ce să pui albuș de ou. Trucul genial care îți repară supa de pui
Băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua. Bea asta dimineața! Nu te agită
De ce cafeaua nu este întotdeauna cea mai bună alegere dimineața? Iată băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua.
Ingredientul care întărește murăturile. Sofia Vicoveanca: Este nelipsit! Îi dă culoare și dulceață
Ține cartofii în apă cu gheață 10 minute. Nu-i mai prăji fără să faci asta!
Ți-au ieșit iar cartofii moi, lipicioși sau făcuți doar pe margini? Ține-i 10 minute în apă cu gheață și vezi diferența!
Drob de miel, rețeta bunicii. Care este secretul gustului autentic
Ce se întâmplă în corp când mănânci sarmale cu smântână. Adevărul ascuns al acestei combinații. De ce să nu o mai faci
Ingredientul care frăgezeşte orice tip de carne. Secretul pe care trebuie să-l încerci
Acesta este secretul pentru o carne fragedă și delicioasă. Oricine poate încerca această tehnică ce are rezultate remarcabile.
Supa de pui: remediul tradițional al bunicilor pentru răceală. Cum ajută sistemul imunitar
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe. Stai să afli ASTA!
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe? Detaliul pe care sigur nu l-ai știut despre semințele ardeilor.
