Sandvișul, ideal pentru picnic. Bilic: Satisface toate gusturile, dar îngrașă

Sandvișul cel asortat, plin de calorii, dar atât de gustos, este ideal pentru ieșirile la picnic. Iată rețeta recomandată de medicul nutriționist.
Cum se apropie ziua de 1 Mai și cei mai mulți români vor ieși la iarbă verde, Mihaela Bilic a dezvăluit care este meniul potrivit pentru picnic, asta deși la tradiționala sărbătoare ”la putere” se află micii cu muștar și berea.
Astfel, meniul ideal este format din ”sandvișul, ca fel principal, și fructe, ca desert”, afirmă nutriționistul Mihaela Bilic în emisiunea ”Doctor de Bine” de la Pro TV.
”Deși inițial era rezervat aristocrației, sandvișul a devenit preparatul ideal pentru stilul de viață contemporan. Complet din punct de vedere nutrițional, ușor de transportat și de consumat, sandvișul satisface toate gusturile”, mai spune expertul.
De la sandviș la fast-food
Pornind de la modul în care a fost conceput sandvișul, ca o bucată de carne între două felii de pâine, ineditul preparat a ajuns peste Ocean, unde pâinea s-a transformat în chiflă, iar carnea în chftea, acela fiind momentul apariției a ceea ce numim astăzi ”era fast-food”, iar sandvișul a devenit burger.
”Diversitatea ingredientelor este nelimitată. În funcție de gusturile personale, de tradiții și de tipul de pâine folosit, formele și aspectul sandvișului pot varia. De la hamburger la shaorma, hotdog, kebab, gyros, takos, pita, baghete sau tartine, totul este permis. Singura veste tristă: sandvișul îngrașă. Nici nu ar putea fi altfel, la cât de bine este asortat.
Avem laolaltă carbohidrații din pâine, proteinele și grăsimea din mezeluri și brânzeturi, carne, pește și ouă, plus diferite sosuri care încarcă rețeta din plin.
Am lăsat deoparte legumele și cruditățile. O frunză de salată, un ardei și câteva roșii aduc culoare, dar nu rezolvă aportul caloric”, a mai spus nutriționistul.
De altfel, acesta a găsit soluția pentru ”gustarea supercalorică”. ”Reducem cantitatea. Fie mâncăm un sandviș mic, fie îl împărțim cu prietenii”, a concluzionat Mihaela Bilic.
7 motive pentru a consuma mai mult ananas. Poate fi mâncat la orice masă, de dimineață până seara
Acest fruct tropical este potrivit oricărei mese sau fel de mâncare, chiar și în pizza ori sandwish. De altfel, acesta poate fi consumat proaspăt sau conservat, având numeroase beneficii asupra organismului, fapt care ar trebui să ne determine să îl avem în permanență în dietă.
Potrivit EatThis, ananasul este sărac în grăsimi, bogat în vitamine și minerale și are un conținut ridicat de fibre, apă și antioxidanți. Mai mult, zahărul din acest fruct nu este dăunător.
”Deoarece fructele conțin carbohidrați și zaharuri naturale, mulți oameni sunt îngrijorați de consumul prea multor fructe”, spune Sarah Rueven, fondatoarea Rooted Wellness, citată de sursa menționată. ”Dar este greu să mănânci prea multe fructe dacă le consumi în forma lor integrală, iar includerea ananasului în dieta ta este o modalitate excelentă de a stimula sănătatea generală”. Mai mult, consumul de ananas este benefic și pentru reducerea grăsimii abdominale. Citește mai departe AICI.
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă
Nutriția post-antrenament: ce alimente accelerează recuperarea? Importanța mâncării corecte pentru regenerarea musculară
Alimentele care nu trebuie să-ți lipsească iarna. Ce să mănânci pentru o imunitate de fier
Slăbești fără să-ți dai seama: 5 trucuri psihologice care păcălesc creierul
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Băutura care îți oferă mai multă energie decât un energizant: 4 beneficii uriașe
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Impactul consumului de zahăr asupra sănătății mintale. Cât de ușor se formează dependența de zahăr și de ce nu este doar o problemă alimentară
Fructele care ard grăsimea la menopauză și reduc pofta de dulce
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
Gătești cu acest ulei? Hrănește una dintre ele mai agresive forme de cancer
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
Dieta care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Cum să controlezi tensiunea arterială prin alegeri alimentare inteligente.
Cea mai bună oră să bei cafea pentru a proteja inima. O ceașcă la momentul potrivit aduce beneficii majore
Dieta antiinflamatoare: alimentele care reduc riscul de boli inflamatorii. Rolul dietei în controlul inflamației din corp
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.