Semințele de floarea-soarelui. Ce se întâmplă în organism dacă le mănânci

Semințele de floarea-soarelui sunt populare pentru aroma sărată și pentru faptul că sunt crocante. Oamenii de știință arată că aceste gustări sunt și foarte foarte...
Din punct de vedere nutrițional, semințele de floarea soarelui sunt o sursă bogată: în 100 de grame (puțin mai puțin de o cană) de semințe de floarea soarelui se găsesc: nouă grame de fibre, 19,4 grame de proteine, 26,1 grame de vitamina E, 129 miligrame de magneziu, 79,4 micrograme de seleniu, 69 miligrame de acid gras omega-3 și 3.2785 miligrame de acid gras omega-6.
Reduc riscul de boli de inimă și diabet de tip 2
Vitamina E este cunoscută pentru beneficiile sale asupra pielii, dar studiile (link direct) arată, de asemenea, că ajută și la reducerea anumitor markeri inflamatori care duc la un risc mai mare de boli de inimă și diabet de tip 2.
Un alt studiu (link direct), care a analizat 6.000 de adulți, a arătat că cei care au mâncat semințe de floarea soarelui de mai mult de cinci ori pe săptămână, aveau o scădere semnificativă al nivelului de markeri inflamatori mulțumind tuturor vitamina E.
Scad tensiunea arterială
De asemenea, un studiu (link direct) publicat jurnalul Nutrition a demonstrat că semințele de floarea soarelui scad colesterolul LDL (colesterolul rău). Cercetătorii au arătat modul în care acizii grași omega din semințele de floarea soarelui (și migdale) ajută vasele de sânge să se relaxeze, scăzând tensiunea arterială, glicemia și colesterolul.
-
-
-
Cum se transmite HIV?17.09.2025, 18:19
-
-
Palatul Victoria, iluminat în verde pentru bolile mitocondriale17.09.2025, 14:38
Ai fost mințit! Acest aliment pe care îl consumi zilnic îți face mai mult rău decât zahărul
Alimentul pe care Nadia Comăneci nu-l mănâncă niciodată: Nu mănânc asta, dar beau o bere, două în fiecare seară
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Ce să nu adaugi niciodată în salate. Transformi o masă sănătoasă în bombă calorică
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Fructele care ard grăsimea la menopauză și reduc pofta de dulce
Dieta pe care o urmează medicii! Slăbești rapid și îți protejezi inima
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Vegan, vegetarian sau omnivor: care dietă îți protejează microbiomul. O alegere care îți poate schimba sănătatea
Bărbați vs. femei: cine ar trebui să mănânce mai mulți carbohidrați dimineața. Alegerea corectă, bazată pe știință
Slăbești de două ori mai mult cu alimente minim procesate
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Un aliment surprinzător ajută somnul. Îmbunătățește biomarkerii ce au impact direct asupra somnului
Apa detoxifiantă după sărbători. Curăță ficatul și topește grăsimea. Multe femei adoră această rețetă
Sucurile verzi: detox real sau doar marketing?
Legătura ascunsă dintre intestin și anxietate. Dieta care îți calmează creierul
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!