Singurătatea, factor de risc pentru diabetul de tip 2

Singurătatea poate avea un impact major asupra sănătății fizice, nu doar psihice, arată un nou studiu. 

 

Un nou studiu, publicat în revista medicală Diabetologia, spune că persoanele care nu au conexiuni interpersonale de calitate ar putea avea și un risc mai mare de a dezvolta diabet de tip 2.

Cercetătorii de la King's College din Londra au analizat date de la 4.112 adulți cu vârsta de peste 50 de ani. La începutul studiului, niciunul dintre participanți nu avea diabet și toate nivelurile de zahăr din sânge se încadrau într-un interval normal și sănătos. La sfârșitul studiului (12 ani mai târziu), 264 de adulți au dezvoltat diabet de tip 2.

 

Ce legătură are asta cu singurătatea?

Chiar și atunci când se ține cont de obiceiurile de fumat și alcool, precum și de greutate, zahăr din sânge, tensiune arterială și boli cardiovasculare, persoanele care au raportat că se confruntă cu singurătate au avut mai multe șanse să dezvolte diabet.

În mod surprinzător, persoanele care trăiau singure sau care erau izolate social sau sufereau de depresie, nu prezentau un risc crescut. Deși poate părea contraintuitiv, cercetătorii spun că singurătatea și izolarea socială sunt două lucruri separate.


Care este diferența dintre singurătate și izolare socială?

Singurătatea este definită de calitatea relațiilor unei persoane, explică Ruth Hackett, dr. Într-un comunicat de presă. Cu alte cuvinte, este posibil să fii înconjurat de oameni și să te simți totuși singur. Acest lucru se poate întâmpla dacă oamenii cu care interacționați nu vă înțeleg, nu vă pun întrebări despre dvs. sau nu vă îndeplinesc nevoile sociale așteptate. În schimb, izolarea socială descrie a fi cu adevărat singur, să nu ai pe nimeni cu care să vorbești sau să interacționezi.

Veștile bune? Singurătatea poate fi îmbunătățită, chiar și în epoca COVID-19. Potrivit cercetătorilor, a ajuta oamenii să formeze relații pozitive poate fi o strategie eficientă de prevenire a diabetului de tip 2.

 

Studiul integral, aici. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel