Siropul bun pentru ciroza hepatică. Fecioru: Cura de tratament, 45 de zile. Se repetă după 3 luni

Sonia Baciu |
Data publicării:
siropul. FOTO: Freepik @stockimagefactorycom
siropul. FOTO: Freepik @stockimagefactorycom

Siropul se lasă la macerat pentru 10 zile, iar cura de tratament trebuie să dureze 45 de zile. ”De la 3 până la 8 linguri de sirop pe zi”, recomandă Lidia Fecioru.

Bioenergiticianul Lidia Fecioru a dezvăluit un nou leac naturist, iar ingredientul din care se face acesta este benefic pentru multe afecțiuni, putând fi consumat sub formă de ceai, în stare crudă, în salate sau ca atare, ori în diverse mâncăruri.

”Pentru cei care au probleme cu ficatul, sunt oameni care au un început de ciroză, este foarte bună ceapa roșie.

O dăm pe mașina de tocat, un kilogram de ceapă îl amestecăm cu 850 grame de zahăr, le amestecăm bine și le lăsăm o săptămână și jumătate să stea la întuneric și din când în când mai amestecăm, obligatoriu cu o lingură de lemn, porțelan sau sticlă, să nu băgăm metal. Strecurăm siropul și începem să luăm, de la 3 până la 8 linguri de sirop pe zi.

Dacă situația este mai gravă cu ficatul putem să începem chiar din a treia zi. Se face cura de tratament 45 de zile, după care se poate repeta peste 3 luni. Este un remediu foarte bun pentru ficat”, a declarat Lidia Fecioru la Antena 3 CNN.

Vezi și: Hiperpigmentarea zonelor intime: cauze și tratamente. Diveică: Creează disconfort și frustrări

Ceapa roșie, valori nutriționale

Ceapa roșie are un conținut mai mare de antioxidanți decât ceapa galbenă  (valoare a indicelui ORAC cu 66,6% mai mare) sau ceapa albă (cu 76% mai mare).

Ceea ce face ceapa roșie să fie deosebit de hrănitoare sunt cantitățile mai mari de flavonoide, compusul polifenolic quercetină (un puternic antiinflamator) și cele peste 25 de antociani diferiți.

Antocianii sunt o categorie de antioxidanți care dau culoarea roșie sau mov legumelor și fructelor, un motiv în plus să nu curăți prea mult din straturile exterioare ale cepei, deoarece acestea conțin cea mai mare cantitate de antioxidanți.

Astfel, o cană de 160 de grame de ceapă roșie conține:

- calorii 60

- fibre 3% din valoarea zilnică recomandată (VZR)

- vitamina C, 15-20% VZR

- calciu 4% VZR

- fier 2% VZR

- sodiu 5-6 mg

- proteine 1-2 grame, notează SuperFoodly.

Vezi și: Cancerul de vezică urinară, depistat cu 12 ani mai devreme printr-un nou test de urină. Afectează 1 din 28 bărbați

Ceapa roșie, beneficii pentru sănătate

Oamenii de știință au asociat ceapa cu o multitudine de benefici pentru sănătate, iar cele mai multe vin ca urmare a conținutului de antioxidanți, quercitina fiind eficientă în lupta cu inflamațiile și în îmbunătățirea sistemului imunitar.

Acțiune antibacteriană

Cercetările efectuate în principal în laboratoare au arătat că ceapa poate ucide o gamă largă de bacterii.

Într-un experiment, extractele de ceapă și usturoi au inhibat creșterea mai multor microbi. Extractul de usturoi a redus, de asemenea, bacteriile din gura voluntarilor umani, notează WebMD.

Reduce riscul de cancer

Consumul de ceapă și de usturoi poate reduce riscul de cancer. Cercetătorii italieni au descoperit că cei care mâncau cea mai multă ceapă erau cei mai puțin predispuși la cancer de colon, gât și ovare.

Într-un alt studiu, cercetătorii au descoperit că bărbații care mâncau cele mai multe legume din familia allium au fost cei mai puțin predispuși la cancer de prostată.

Antioxidanții sunt responsabili pentru proprietățile de combatere a cancerului ale cepei, consideră cercetătorii.

Ajută sănătatea digestivă

Ceapa conține fructooligozaharide, substanțe cu proprietăți prebiotice, adică hrănesc bacteriile bune. O serie de afecțiuni, de la diabet la cancerul de colon sau depresia au fost asociate cu o lipsă de bacterii intestinale sănătoase.

Sănătatea oaselor

Ceapa joacă un rol important în prevenirea osteoporozei. Atât studiile animale, cât și cele pe om susțin această idee.

Cercetătorii au descoperit că femeile care au mâncat ceapă au avut o densitate osoasă mai bună, motiv pentru care se încurajează consumul de ceapă în rândul femeilor în vârstă, care sunt mai predispuse la osteoporoză, în special după intrarea la menopauză.

Acțiune antivirală

Studiile de laborator arată că alicina reduce producția de colesterol prin inhibarea enzimei HMG-CoA reductază din celulele hepatice.

Mai mult, s-a constatat că are și activități antibacteriene, antivirale și antifungice, notează Nutrition&You.

Susține sănătatea creierului

Ceapa este, de asemenea, o sursă importantă de vitamine din complexul B-urilor.

Vitamina B6, piridoxina, ajută la menținerea nivelului de GABA (acid gama-aminobutiric) în creier, care acționează împotriva stărilor nevrotice.

Vezi și: Cina la ora 6, mit demontat de Mihaela Bilic: Nu trebuie interzisă. Alegeți meniul care vi se potrivește

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel