Somn: cum slăbești și îți protejezi inima când dormi

Insomnia              Foto: Pixabay
Insomnia Foto: Pixabay

Dormitul suficient și la ore regulate poate contribui la reducerea riscului de atacuri de cord, accidente vasculare cerebrale și alte boli cardiovasculare. Mai mult, poate ajuta și la pierderea în greutate

Toate aceste beneficii ale somnului sunt rezultatele cercetărilor preliminare prezentate în două studii în Epidemiologia și prevenirea Asociației American Heart Association | Stil de viață și sănătate științifică cardiometabolică Ședințe științifice 2020, notează Scitechdaily.

Dovezile științifice arată că problemele de somn sunt asociate cu un risc mai mare de a dezvolta obezitate, hipertensiune arterială, diabet și boli de inimă.

Rolul somnului în sănătatea cardiovasculară: îmbunătățește predicția riscului de boli cardiovasculare, potrivit Studiului Multi-Etnic al Aterosclerozei

Un nou studiu sugerează că somnul ar trebui să fie adăugat ca a opta metrică a sănătății, potrivit American Heart Association's Life's Simple 7 (LS7). LS7 este utilizat de furnizorii de servicii medicale pentru a evalua sănătatea cardiovasculară a unei persoane folosind șapte valori: consumul de tutun, greutatea corporală, dieta, activitatea fizică, colesterolul, tensiunea arterială și nivelul de glucoză.

Studiul a comparat scorul LS7, cu scoruri noi de sănătate cardiacă, care includ obiceiuri de somn, pe lângă cele șapte valori ale sănătății inimii deja stabilite. Cercetătorii au descoperit că atunci când durata somnului, cea mai simplă și mai simplă măsură a somnului, a fost inclusă ca o a opta metrică a sănătății inimii, scorul de sănătate al inimii a fost mai puternic asociat cu boli de inimă. Cercetătorii au descoperit că cei care au avut cea mai sănătoasă durată a somnului (7-8 ore) în timpul unui studiu de somn, pe lângă respectarea îndrumărilor LS7, aveau un procent de 61% mai puțin de a avea un diagnostic de boală cardiacă, în comparație cu persoanele care au avut cele mai slabe scoruri.

Pe de altă parte, scorurile de sănătate cardiacă care au considerat comportamentele de somn, cum ar fi somnul slab, dormitul mai puțin de șapte ore sau nouă sau mai multe ore pe noapte și / sau au durata de somn neregulată și orele de culcare, precum și tulburări ale somnului, cum ar fi apneea de somn și insomnia, au avut risc crescut de boli de inimă.

Cei care aveau comportamente de somn sănătoase și nu aveau tulburări de somn, în plus față de întâlnirea cu LS7, aveau o probabilitate mai mică de până la 59% de a avea un atac de cord, accident vascular cerebral, insuficiență cardiacă sau alt eveniment cardiovascular în momentul studiului somnului și până la 44% mai scăzut riscul de a dezvolta boli de inimă 4 ½ ani mai târziu.

Mai mult, potrivit cercetătorilor, femeile care s-au dus la culcare în același timp în fiecare zi au pierdut aproximativ două kilograme de grăsime corporală într-o perioadă de 6 săptămâni, în comparație cu femeile care au avut variații mai mari ale orelr de culcare de zi cu zi, chiar dacă ambele grupuri de femei dormeau același număr de ore.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel