Statinele reduc riscul de cancer

Adisa Codruț |
Data publicării:
Statine
Statine

Statinele, medicamentele care scad colesterolul, ar reduce riscul de cancer la om printr-o cale care nu are legătură cu colesterolul, susține un studiu.

Cercetători de la Universitatea Cambridge au analizat efectul terapiei cu statine asupra riscului de a dezvolta cancer folosind dovezi din genetică. Echipa a studiat variante genetice care imită efectul statinelor folosind o tehnică cunoscută care urmărește diagnosticul și tratamentul multor boli grave. Analiza a arătat că inhibarea unor gene cu statine poate ajuta la reducerea riscului de cancer.

”Acest efect poate acționa prin alte proprietăți ale statinelor, inclusiv diminuarea inflamației sau reducerea altor substanțe chimice produse de aceeași mașină celulară care sintetizează colesterolul”, susțin cercetătorii.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel