Supă de pui CLARĂ. De ce îți iese supa albă, galbenă sau tulbure? De ce să pui albuș de ou. Trucul genial care îți repară supa de pui

Supă de pui clară. Cum o faci să iasă clară, exact ca supa bunicii. De ce îți iese supa albă, galbenă sau tulbure? Ce să faci dacă supa ți-a ieșit tulbure. Trucul cu albușul de ou care îți salvează...
Supa clară de pui este cunoscută pentru textura sa limpede și gustul bogat. Totuși, uneori poate ieși mai tulbure sau poate avea o nuanță diferită, fie albă, fie galbenă.
Generația Z, cea mai sănătoasă. Dr. Lygia Alexandrescu: Au cel mai corect comportament alimentar
De ce îți iese supa albă, galbenă sau tulbure?
Foto: DC Medical
Dacă îți iese supa albă poate apărea din cauza conținutului de colagen din oase și piele, mai ales dacă puiul folosit are multe oase și piele. Fierberea prelungită a acestora eliberează colagen, care dă supei un aspect lăptos.
Dacă supa îți iese galbenă, asta indică prezența grăsimilor din piele de pui și, uneori, din morcovi sau alte legume cu pigment galben.
De asemenea, puiul de curte sau cel crescut natural are o carne și o piele mai pigmentată, care colorează mai puternic supa.
Dacă supa iese tulbure, înseamnă că supa nu este strecurată corespunzător sau a fiert la foc prea mare, lucru care a dus la descompunerea cărnii și legumelor în supă.
Fierberea puternică duce la agitarea grăsimilor și proteinelor, ceea ce împiedică limpezirea supei.
Cum să prepari o supă de pui clară?
Ingrediente
- 1 pui întreg sau 4 - 5 pulpe de pui
- 1 ceapă mare
- 2 morcovi
- 1 rădăcină de țelină (mică)
- 1 păstârnac
- sare, după gust
- frunze de pătrunjel
Mod de preparare
1. Pregătirea puiului
Alege carnea proaspătă și evită grăsimea excesivă.
Grăsimea poate contribui la o culoare mai galbenă a supei.
2. Fierberea la foc mic
Așază carnea de pui într-o oală mare și adaugă aproximativ 3 - 4 litri de apă rece. Fierberea la foc mic este esențială pentru o supă clară. Dacă fierbi la foc mare bucăți solide și grăsimile se vor ridica rapid la suprafață, tulburând supa. Deci, pornește focul la intensitate mică și lasă puiul să fiarbă încet.
3. Îndepărtarea spumei
Pe măsură ce apa începe să fiarbă, se formează spumă la suprafața. Aceasta trebuie îndepărtată constant, cu ajutorul unei spumiere, pentru a obține o supă limpede.
4. Adăugarea legumelor
După ce ai îndepărtat spuma, adaugă legumele întregi - ceapa, țelina, morcovii și păstârnacul. Legumele vor da gust și aromă supei.
Nu tăia legumele deloc sau nu le tăia prea mărunt, pentru a nu lăsa resturi mici care să tulbure supa.
5. Fierberea supei
După ce supa a fiert, scoate legumele și carnea. Folosește o sită fină sau chiar un tifon pentru a strecura spa.
Aceasta va îndepărta eventualele particule mici care ar putea tulbura lichidul.
Ce să faci dacă supa ți-a ieșit tulbure. Trucul cu albușul de ou
Dacă supa iese tulbure, poți folosi albușuri de ou pentru a o face clară din nou.
Bate 2 albușuri de ou și toarnă-le în supă când aceasta este încă fierbinte (dar nu fierbe).
Albușurile vor coagula particulele mici, iar când strecori din nou supa, aceasta va fi mai limpede.
În plus, dacă dorești o culoare mai puțin intensă, scoate pielea de pe pui înainte de a-l fierbe reducând astfel grăsimea din lichid.
-
Ucigașul invizibil din casele noastre21.10.2025, 15:48
-
-
Pierderea dinților ar putea fi un semnal mortal, arată un studiu21.10.2025, 13:27
-
-
Beneficiile ascunse ale oțetului din cidru de mere. Promovează pierderea în greutate și ai grijă de inimă, piele și glicemie
Murăturile, iaurtul și chefirul: cum îți transformă imunitatea în câteva zile
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.
Smoothie cald pentru imunitate. Rețeta simplă pe care o vei iubi
Ce sunt striațiile albe de pe pieptul de pui. Cum alegi carnea de calitate
De ce să acoperi zacusca cu un strat subțire de ulei
Nu mai arunca bananele înnegrite. 4 lucruri simple și rapide pe care le poți face. Nu te așteptai la asta
Ce înseamnă, de fapt, "bio"? Detaliul nespus despre stilul de viață eco. Degeaba dacă tot umpli coșul de gunoi
Ce se întâmplă în corp când mănânci sarmale cu smântână. Adevărul ascuns al acestei combinații. De ce să nu o mai faci
Matcha Latte: băutura verde care a cucerit generația tânără. Cum te ajută să slăbești. Așa se prepară corect
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.
Ingredientul care frăgezeşte orice tip de carne. Secretul pe care trebuie să-l încerci
Acesta este secretul pentru o carne fragedă și delicioasă. Oricine poate încerca această tehnică ce are rezultate remarcabile.
Fructele și legumele congelate, beneficii. Dr. Bogdan Pascu: Au o densitate nutritivă mai mare
Asta se întâmplă dacă congelezi fructele și legumele. Răspunsul medicilor te va pune pe gânduri.
10 smoothie-uri sub 300 de calorii fără zahăr adăugat. Răsfăț sănătos plin de vitamine și minerale
Ovăzul, desființat de medic: Unde ne-am stricat? Micul dejun era cu brânză, ouă și slănină
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Rețeta plină de fibre pe care o recomandă Mihaela Bilic: Măcar de 2 ori pe săptămână. E gata în 20 de minute
Lucrul pe care trebuie să îl știi înainte să mai mânânci ardei copți. Ce se întâmplă în corp când îi consumi
Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci ardei copți. Detaliul pe care trebuie să-l știi înainte să mai consumi ardei copți.
5 rețete de supă cremă pentru sezonul rece, recomandate de nutriționiști
Cele mai sănătoase fructe uscate: formează globule roșii, au vitamina C, ajută digestia și cresc imunitatea
Sfaturi utile pentru consumul de fructe uscate. Care sunt cele mai sănătoase fructe uscate și de ce.
Fibrele alimentare: cheia prevenției cancerului. Descoperirea care schimbă regulile nutriției
Când adaugi sarea în tocănițe sau ciorbe: la început sau la mijloc? Greșeala pe care ai făcut-o
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.
Laura Cosoi, rețetă de "coaste de porumb": Un snack ideal pentru o zi toridă de vară
Laura Cosoi a dezvăluit rețeta de "coaste de porumb", o gustare ideală pentru vară.
Un dietetician oncolog dezvăluie cele 3 rețete care ajută la prevenirea cancerului de colon
Băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua. Bea asta dimineața! Nu te agită
De ce cafeaua nu este întotdeauna cea mai bună alegere dimineața? Iată băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua.