Supă de pui CLARĂ. De ce îți iese supa albă, galbenă sau tulbure? De ce să pui albuș de ou. Trucul genial care îți repară supa de pui
Supă de pui clară. Cum o faci să iasă clară, exact ca supa bunicii. De ce îți iese supa albă, galbenă sau tulbure? Ce să faci dacă supa ți-a ieșit tulbure. Trucul cu albușul de ou care îți salvează...
Supa clară de pui este cunoscută pentru textura sa limpede și gustul bogat. Totuși, uneori poate ieși mai tulbure sau poate avea o nuanță diferită, fie albă, fie galbenă.
Generația Z, cea mai sănătoasă. Dr. Lygia Alexandrescu: Au cel mai corect comportament alimentar
De ce îți iese supa albă, galbenă sau tulbure?

Foto: DC Medical
Dacă îți iese supa albă poate apărea din cauza conținutului de colagen din oase și piele, mai ales dacă puiul folosit are multe oase și piele. Fierberea prelungită a acestora eliberează colagen, care dă supei un aspect lăptos.
Dacă supa îți iese galbenă, asta indică prezența grăsimilor din piele de pui și, uneori, din morcovi sau alte legume cu pigment galben.
De asemenea, puiul de curte sau cel crescut natural are o carne și o piele mai pigmentată, care colorează mai puternic supa.
Dacă supa iese tulbure, înseamnă că supa nu este strecurată corespunzător sau a fiert la foc prea mare, lucru care a dus la descompunerea cărnii și legumelor în supă.
Fierberea puternică duce la agitarea grăsimilor și proteinelor, ceea ce împiedică limpezirea supei.
Cum să prepari o supă de pui clară?
Ingrediente
- 1 pui întreg sau 4 - 5 pulpe de pui
- 1 ceapă mare
- 2 morcovi
- 1 rădăcină de țelină (mică)
- 1 păstârnac
- sare, după gust
- frunze de pătrunjel
Mod de preparare
1. Pregătirea puiului
Alege carnea proaspătă și evită grăsimea excesivă.
Grăsimea poate contribui la o culoare mai galbenă a supei.
2. Fierberea la foc mic
Așază carnea de pui într-o oală mare și adaugă aproximativ 3 - 4 litri de apă rece. Fierberea la foc mic este esențială pentru o supă clară. Dacă fierbi la foc mare bucăți solide și grăsimile se vor ridica rapid la suprafață, tulburând supa. Deci, pornește focul la intensitate mică și lasă puiul să fiarbă încet.
3. Îndepărtarea spumei
Pe măsură ce apa începe să fiarbă, se formează spumă la suprafața. Aceasta trebuie îndepărtată constant, cu ajutorul unei spumiere, pentru a obține o supă limpede.
4. Adăugarea legumelor
După ce ai îndepărtat spuma, adaugă legumele întregi - ceapa, țelina, morcovii și păstârnacul. Legumele vor da gust și aromă supei.
Nu tăia legumele deloc sau nu le tăia prea mărunt, pentru a nu lăsa resturi mici care să tulbure supa.
5. Fierberea supei
După ce supa a fiert, scoate legumele și carnea. Folosește o sită fină sau chiar un tifon pentru a strecura spa.
Aceasta va îndepărta eventualele particule mici care ar putea tulbura lichidul.
Ce să faci dacă supa ți-a ieșit tulbure. Trucul cu albușul de ou
Dacă supa iese tulbure, poți folosi albușuri de ou pentru a o face clară din nou.
Bate 2 albușuri de ou și toarnă-le în supă când aceasta este încă fierbinte (dar nu fierbe).
Albușurile vor coagula particulele mici, iar când strecori din nou supa, aceasta va fi mai limpede.
În plus, dacă dorești o culoare mai puțin intensă, scoate pielea de pe pui înainte de a-l fierbe reducând astfel grăsimea din lichid.
-
Cele 5 tipuri de somn. Ce spune felul în care dormi despre sănătate21.12.2025, 21:34
-
Schimbări majore în diagnosticul hipertensiunii arteriale21.12.2025, 20:55
-
Mitul celor 10.000 de pași pe zi, demontat de cercetări științifice21.12.2025, 19:22
-
-
Alcoolul după 40–50 de ani: ce se schimbă în organism și ce riscuri apar21.12.2025, 17:35
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe. Stai să afli ASTA!
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe? Detaliul pe care sigur nu l-ai știut despre semințele ardeilor.
Uită de cafea! Aceste 5 băuturi îți vor da mai multă energie, fără efecte secundare
Nu mai arunca mărarul și pătrunjelul. Cum să le păstrezi verzi și proaspete săptămâni întregi
Metoda secretă pentru a menține mărarul și pătrunjelul proaspete săptămâni întregi.
Cele mai sănătoase fructe uscate: formează globule roșii, au vitamina C, ajută digestia și cresc imunitatea
Sfaturi utile pentru consumul de fructe uscate. Care sunt cele mai sănătoase fructe uscate și de ce.
Orezul brun conține mai mult arsenic decât cel alb! De ce specialiștii spun să NU renunți la el?
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
8 băuturi care înlocuiesc ciocolata caldă plină de zahăr. Rețeta de care te vei îndrăgosti
Ce ascunde ciocolata caldă pe care o bei? Zahăr, calorii și... mult mai mult decât crezi. Rețete simple, delicioase și sănătoase.
Smoothie cald pentru imunitate. Rețeta simplă pe care o vei iubi
Condimentul care face varza murată să reziste mai mult. Trucul care păstrează aroma autentică până la primăvară
Băutura care curăță organele. E minune pentru ficat și digestie. Un pahar e sănătate pură
Lucrul pe care trebuie să îl știi înainte să mai mânânci ardei copți. Ce se întâmplă în corp când îi consumi
Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci ardei copți. Detaliul pe care trebuie să-l știi înainte să mai consumi ardei copți.
Matcha Latte: băutura verde care a cucerit generația tânără. Cum te ajută să slăbești. Așa se prepară corect
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.
Ingredientul care întărește murăturile. Sofia Vicoveanca: Este nelipsit! Îi dă culoare și dulceață
Ce se întâmplă în organism dacă mănânci avocado cu ou în fiecare dimineață
Brioșa, vedeta Jocurilor Olimpice 2024. Rețeta a fost dezvăluită. Ingredientul secret care a topit sportivii: Asta face diferența
Sportivii de la Jocurile Olimpice 2024 au fost înnebuniți după brioșele cu ciocolată din sala de mese. Care e secretul lor.
Lapte cu miere și vanilie pentru somn liniștit și odihnitor
Pentru cei care se luptă cu nopți agitate, acest remediu simplu și delicios poate face minuni.
