Leguma de 4 lei, cu puține calorii, care albește dinții și omoară bacteriile. Reduce ulcerul gastric și inflamația
O legumă ieftină, cu puţine calorii, are șase beneficii uimitoare pentru sănătate.
Cu doar 10 calorii pe tulpină, această legumă poate fi considerată de mult timp un "aliment dietetic" cu puține calorii și are o serie de beneficii pentru sănătate care s-ar putea să vă surprindă.
Iată șase motive pentru care ar trebui să luați în considerare adăugarea aceste legume ieftine, pe care mulți o ignorăm, în dieta noastră de zi cu zi.
Țelina, căci despre ea este vorba, este leguma ieftină pe care o găsim atât în piață, cât și în supermarket-uri și care vine cu un pachet de beneficii pentru sănătatea noastră.
1. Țelina este o sursă excelentă de antioxidanți importanți
Antioxidanții protejează celulele, vasele de sânge și organele de daunele oxidative.
Țelina conține vitamina C, betacaroten și flavonoide, dar există cel puțin 12 tipuri suplimentare de nutrienți antioxidanți care se găsesc într-o singură tulpină. Este, de asemenea, o sursă minunată de fitonutrienți, care s-au dovedit a reduce cazurile de inflamație în tractul digestiv, celule, vase de sânge și organe.
2. Țelina reduce inflamația
Inflamația cronică a fost legată de multe boli, inclusiv de artrită și osteoporoză.
Țelina și semințele de țelină au aproximativ 25 de compuși antiinflamatori care pot oferi protecție împotriva inflamației din organism.
3. Țelina susține digestia
VEZI ȘI: Care e vârsta de la care se consideră că începi să îmbătrânești. Care sunt semnele îmbătrânirii
În timp ce nutrienții săi antioxidanți și antiinflamatori oferă protecție întregului tract digestiv, țelina poate oferi beneficii speciale pentru stomac.
S-a demonstrat că polizaharidele pe bază de pectină din țelină, inclusiv un compus cunoscut sub numele de apiuman, reduc cazurile de ulcer gastric, îmbunătățesc mucoasa stomacului și modulează secrețiile gastrice în studiile pe animale.
Și apoi mai este și conținutul ridicat de apă din țelină, aproape 95%, plus cantități generoase de fibre solubile și insolubile. Toate acestea susțin un tract digestiv sănătos și vă mențin regulat. O cană de bețișoare de țelină are 5 grame de fibre alimentare, potrivit Healthline.
4. Țelina este bogată în vitamine și minerale, cu un indice glicemic scăzut
Te vei bucura de vitaminele A, K și C, plus minerale precum potasiu și acid folic atunci când mănânci țelină. De asemenea, este săracă în sodiu. În plus, este scăzută în indicele glicemic, ceea ce înseamnă că are un efect lent și constant asupra glicemiei tale.
5. Țelina are un efect alcalinizant
Cu minerale precum magneziul, fierul și sodiul, țelina poate avea un efect de neutralizare a alimentelor acide, ca să nu mai vorbim de faptul că aceste minerale sunt necesare pentru funcțiile corporale esențiale.
6. Țelină albește și curăță dinții
Țelina este o legumă fibroasă în mod natural și ajută la curățarea între dinți și la producerea de salivă. Această legumă verde ajută, de asemenea, la neutralizarea bacteriilor și la masarea gingiilor.
Sfaturi pentru cumpărarea și depozitarea țelinei
- Tulpini robuste. Căutați țelina care are tulpini robuste și drepte. Acestea ar trebui să se rupă ușor atunci când le trageți, nu să se îndoaie.
- Frunze crocante. Frunzele trebuie să fie crocante și proaspete, cu o culoare de la palidă la verde aprins. Evitați țelina cu pete galbene sau maro.
- Așteptați să o tăiați. Tăiați țelina chiar înainte de a o găti sau de a o servi pentru a menține substanțele nutritive.
- Chiar și țelina care a fost tocată și depozitată doar câteva ore va pierde nutrienți.
- Țelina gătită la aburi își va păstra aroma și aproape toți nutrienții.
- Consumați-o în cinci până la șapte zile. Consumați țelină proaspătă în termen de cinci până la șapte zile pentru a vă bucurați de beneficiile sale nutriționale maxime.
- Mâncați frunzele. Nu aruncați frunzele - acolo este locul în care țelina are cel mai mult calciu, potasiu, potasiu și vitamina C. Dar pentru că nu se păstrează bine, consumați țelina
frunzele în termen de o zi sau două de la cumpărare.
Pe lângă numeroasele sale beneficii pentru sănătate, țelina este o legumă versatilă. O puteți mânca crudă sau gătită și este un adaos grozav la smoothie-uri, stir-fry-uri, supe și sucuri. Țelina poate fi, de asemenea, gătită la aburi sau la cuptor.
Sucul de merișoare, aliat al arterelor. Le redă flexibilitatea și stimulează circulația sanguină
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul.
Leguma care distruge cancerul și regenerează celulele. Curăță corpul de toxine
Planta aromatică ce îți menține funcționarea creierului și reduce stresul
Planta care scade glicemia și ajută digestia
Cel mai bun ceai pentru femeile de peste 40 de ani: cum să îți echilibrezi hormonii natural
Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru femeile de peste 40 de ani. Iată cum să-ți echilibrezi hormonii în mod natural.
Ceaiul de ceapă cu miere și lămâie, remediu natural pentru tuse și răceală. Te pune pe picioare în câteva ore
6 beneficii ale ceaiului de lemn dulce. O alegere naturală pentru digestie și imunitate
Anghinarea, superalimentul care poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului. Combate balonarea
Acest superaliment poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului.
Uleiul care reduce inflamația din organism. Cercetătorii spun că ar putea fi secretul unei vieți mai sănătoase
Acest ulei reduce semnificativ inflamația din organism. Pur și simplu mătură deșeurile.
De ce să nu mai arunci frunzele portocalelor. 8 beneficii pe care le au
Frunzele de portocale nu sunt doar un adaos parfumat pentru ceaiuri, ci ascund beneficii remarcabile pentru sănătate.
Alimentul poate scăpa milioane de oameni de diabet și boli de inimă
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Alum pentru piele: utilizări, beneficii și riscuri. Ce este alumul, de fapt
Băutura delicioasă care poate reduce colesterolul rău datorită proprietăților sale
Ce se întâmplă dacă mănânci corcodușe verzi. Nu ți-a spus nimeni ASTA! Sunt cianură în stomac
EXCLUSIV Mănâncă asta zilnic și pielea ta va străluci! 5 alimente pline de colagen și niacinamide
Alimentele care îți cresc imunitatea instant. Mit sau realitate? Numărul 9 te va uimi
Ingredientul puternic care îți curăță organele de grăsime și toxine. Multe femei îl adoră. Așa cureți stomacul, ficatul și colonul
Moringa oleifera, beneficii puternice pentru imunitate, inflamație și glicemie
Leguminoasa banală care are mai multă proteină decât un ou și scade colesterolul fără efort
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.
