Tensiunea arterială, controlată cu o anume dietă. Ce să mâncați

Florina Pop |
Data publicării:
Legume au indici glicemici scăzuți  FOTO: pexels.com
Legume au indici glicemici scăzuți FOTO: pexels.com

O dietă bogată în alimente vegetale, cu o cantitate limitată de produse de origine animală, îmbunătățește tensiunea arterială.

Cercetători de la Universitatea din Warwick susțin că o dietă bazată de alimente vegetale, dar și o cantitate limitată de alimente animale, ar ține sub control tensiunea arterială.

Autor principal al studiului, Joshua Gibbs de la Universitatea din Warwick, delară, într-un comunicat: „În esență, orice schimbare către o dietă bazată pe plante este una bună. (…) Am revizuit 41 de studii care au implicat 8.416 participanți, în care au fost evidențiate efectele a șapte diete diferite pe bază de plante (inclusiv DASH, Mediteranean, Vegetarian, Vegan, Nordic au fost studiate, în studii clinice controlate, conținut ridicat de fibre și legume ridicate) cu tensiune arterială. O revizuire sistematică și meta-analiză a acestor studii a arătat că majoritatea acestor diete au scăzut tensiunea arterială. Dieta DASH a avut cel mai mare efect de reducere a tensiunii arteriale cu 5,53/3,79 mmHg în comparație cu dieta de control și cu 8,74 / 6,05 mmHg în comparație cu o dietă obișnuită”.

În urma analizei, cercetătorii au sesizat o reducere a scăderii tensiunii arteriale cauzată de un consum mai mare de diete pe bază de plante, chiar și cu produse animale limitate. Aceasta ar reduce riscul de AVC cu 14%, de infarct cu 9% și de mortalitate infantilă cu 7%.

”Aceasta este o constatare semnificativă, deoarece subliniază faptul că eliminarea totală a produselor animale nu este necesară pentru a produce reduceri și îmbunătățiri ale tensiunii arteriale”, mai precizează autorii.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel