Tensiunea arterială, controlată cu o anume dietă. Ce să mâncați

Florina Pop / 30 iul 2020 / 12:58
Legume au indici glicemici scăzuți  FOTO: pexels.com
Legume au indici glicemici scăzuți FOTO: pexels.com

O dietă bogată în alimente vegetale, cu o cantitate limitată de produse de origine animală, îmbunătățește tensiunea arterială.

Cercetători de la Universitatea din Warwick susțin că o dietă bazată de alimente vegetale, dar și o cantitate limitată de alimente animale, ar ține sub control tensiunea arterială.

Autor principal al studiului, Joshua Gibbs de la Universitatea din Warwick, delară, într-un comunicat: „În esență, orice schimbare către o dietă bazată pe plante este una bună. (…) Am revizuit 41 de studii care au implicat 8.416 participanți, în care au fost evidențiate efectele a șapte diete diferite pe bază de plante (inclusiv DASH, Mediteranean, Vegetarian, Vegan, Nordic au fost studiate, în studii clinice controlate, conținut ridicat de fibre și legume ridicate) cu tensiune arterială. O revizuire sistematică și meta-analiză a acestor studii a arătat că majoritatea acestor diete au scăzut tensiunea arterială. Dieta DASH a avut cel mai mare efect de reducere a tensiunii arteriale cu 5,53/3,79 mmHg în comparație cu dieta de control și cu 8,74 / 6,05 mmHg în comparație cu o dietă obișnuită”.

În urma analizei, cercetătorii au sesizat o reducere a scăderii tensiunii arteriale cauzată de un consum mai mare de diete pe bază de plante, chiar și cu produse animale limitate. Aceasta ar reduce riscul de AVC cu 14%, de infarct cu 9% și de mortalitate infantilă cu 7%.

”Aceasta este o constatare semnificativă, deoarece subliniază faptul că eliminarea totală a produselor animale nu este necesară pentru a produce reduceri și îmbunătățiri ale tensiunii arteriale”, mai precizează autorii.

Studiul, AICI.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy