Tinerii cu diabet zaharat, predispuși la întreruperea tratamentului în timpul pandemiei. Studiu CDC

Adisa Codruț |
Data publicării:
Diabetici
Diabetici

Reprezentanții Centrului pentru Controlul Bolilor din SUA au sesizat că tinerii între 18 și 29 de ani au fost predispuși să renunțe la tratament în timpul pandemiei față de vârstnicii cu aceeași boală. 

Reprezentanții campaniei naționale de vaccinare anti-COVID citează un studiu realizat de experți de la Centrul pentru Controlul Bolilor din SUA (CDC) potrivit căruia tinerii cu diabet sunt predispuși să renunțe la tratament în timpul pandemiei COVID.

”CDC: Bolnavii de diabet zaharat, cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani, au fost predispuși la întreruperea tratamentului în timpul pandemiei. De asemenea, intenția acestora de a se vaccina și de a respecta măsurile de prevenție împotriva COVID-19 a fost mai mică decât a bolnavilor de diabet cu vârsta mai mare.

Vaccinurile continuă să joace un rol foarte important în prevenirea bolilor grave COVID-19 și rămân extrem de eficiente în prevenirea spitalizărilor COVID-19. Vaccinați-vă pentru a vă proteja.

Prin vaccinare împotriva COVID-19:

- se reduce riscul de infectare;

- se reduce riscul de transmitere a virusului;

- se reduce considerabil riscul de spitalizare;

- se reduce considerabil riscul de deces.

Studiu: https://bit.ly/MMWR7046a2”, se arată pe Facebook Ro Vaccinare.

Pentru o dietă sănătoasă e bine să păstrați în bucătărie o serie de alimente care rezistă săptămâni bune fără să se strice.Iată câteva dintre aceste alimente:

* nuci și semințe – conțin grăsimi sănătoase, proteine, fibre și o gamă largă de vitamine și minerale; pot fi păstrate la temperatura camerei timp de 1-4 luni; nucile și semințele pot fi folosite în multe feluri de mâncare, inclusiv în fulgi de ovăz, iaurt, amestecuri și salate.

* fructe și legume congelate - alimentele în formă congelată vă permit să aveți întotdeauna produse bogate în nutrienți la îndemână; dacă judecăm din punct de vedere nutrițional, fructele și legumele congelate sunt comparabile cu produsele proaspete în conținut de micronutrienți;

* oțet de mere - are multiple întrebuințări în bucătărie precum: detergent eficient sau condiment aromat la preparate gen sosuri și produse de patiserie. Pe lângă versatilitatea sa, acest oțet acidulat este incredibil de sănătos. Cercetările au arătat că poate avea proprietăți antidiabetice, antiinflamatorii, antioxidante și de promovare a sănătății inimii.

* alimente fermentate - varza murată și murăturile sunt delicioase și versatile și oferă o serie de beneficii pentru sănătate; studiile au dovedit că acestea pot îmbunătăți sănătatea digestivă și pot ajuta la reducerea inflamației și a nivelului de zahăr din sânge.

* condimente și ierburi uscate - îmbunătățesc savoarea; turmericul, ardeiul cayenne, rozmarinul, scorțișoara, ghimbirul, oregano și chimenul oferă beneficii impresionante pentru sănătate și pot ajuta la reducerea inflamației și la scăderea riscului de anumite boli.

* usturoiul și ceapa - usturoiul și ceapa sunt baza multor rețete; folosirea ambelor legume în mod regulat poate ajuta la reducerea riscului de apariție a diferitelor boli, inclusiv anumite tipuri de cancer, declin mental, boli de inimă și diabet, potrivit healthline.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel