Tinerii cu diabet zaharat, predispuși la întreruperea tratamentului în timpul pandemiei. Studiu CDC

Reprezentanții Centrului pentru Controlul Bolilor din SUA au sesizat că tinerii între 18 și 29 de ani au fost predispuși să renunțe la tratament în timpul pandemiei față de vârstnicii cu aceeași...
Reprezentanții campaniei naționale de vaccinare anti-COVID citează un studiu realizat de experți de la Centrul pentru Controlul Bolilor din SUA (CDC) potrivit căruia tinerii cu diabet sunt predispuși să renunțe la tratament în timpul pandemiei COVID.
”CDC: Bolnavii de diabet zaharat, cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani, au fost predispuși la întreruperea tratamentului în timpul pandemiei. De asemenea, intenția acestora de a se vaccina și de a respecta măsurile de prevenție împotriva COVID-19 a fost mai mică decât a bolnavilor de diabet cu vârsta mai mare.
Vaccinurile continuă să joace un rol foarte important în prevenirea bolilor grave COVID-19 și rămân extrem de eficiente în prevenirea spitalizărilor COVID-19. Vaccinați-vă pentru a vă proteja.
Prin vaccinare împotriva COVID-19:
- se reduce riscul de infectare;
- se reduce riscul de transmitere a virusului;
- se reduce considerabil riscul de spitalizare;
- se reduce considerabil riscul de deces.
Studiu: https://bit.ly/MMWR7046a2”, se arată pe Facebook Ro Vaccinare.
Pentru o dietă sănătoasă e bine să păstrați în bucătărie o serie de alimente care rezistă săptămâni bune fără să se strice.Iată câteva dintre aceste alimente:
* nuci și semințe – conțin grăsimi sănătoase, proteine, fibre și o gamă largă de vitamine și minerale; pot fi păstrate la temperatura camerei timp de 1-4 luni; nucile și semințele pot fi folosite în multe feluri de mâncare, inclusiv în fulgi de ovăz, iaurt, amestecuri și salate.
* fructe și legume congelate - alimentele în formă congelată vă permit să aveți întotdeauna produse bogate în nutrienți la îndemână; dacă judecăm din punct de vedere nutrițional, fructele și legumele congelate sunt comparabile cu produsele proaspete în conținut de micronutrienți;
* oțet de mere - are multiple întrebuințări în bucătărie precum: detergent eficient sau condiment aromat la preparate gen sosuri și produse de patiserie. Pe lângă versatilitatea sa, acest oțet acidulat este incredibil de sănătos. Cercetările au arătat că poate avea proprietăți antidiabetice, antiinflamatorii, antioxidante și de promovare a sănătății inimii.
* alimente fermentate - varza murată și murăturile sunt delicioase și versatile și oferă o serie de beneficii pentru sănătate; studiile au dovedit că acestea pot îmbunătăți sănătatea digestivă și pot ajuta la reducerea inflamației și a nivelului de zahăr din sânge.
* condimente și ierburi uscate - îmbunătățesc savoarea; turmericul, ardeiul cayenne, rozmarinul, scorțișoara, ghimbirul, oregano și chimenul oferă beneficii impresionante pentru sănătate și pot ajuta la reducerea inflamației și la scăderea riscului de anumite boli.
* usturoiul și ceapa - usturoiul și ceapa sunt baza multor rețete; folosirea ambelor legume în mod regulat poate ajuta la reducerea riscului de apariție a diferitelor boli, inclusiv anumite tipuri de cancer, declin mental, boli de inimă și diabet, potrivit healthline.com.
-
Conjugatele anticorp-medicament, tratamentul care atacă direct cancerul18.09.2025, 13:48
-
-
Compușii din ciocolată ar putea încetini îmbătrânirea18.09.2025, 12:22
-
-
Durerea nervoasă provocată de diabet: descoperirea care poate duce la un tratament
Cercetătorii descoperă noi indicii privind durerea nervoasă provocată de diabet.
9 obiceiuri care îți pun digestia în mișcare în 7 zile. Scapi de balonare și disconfort
Controlul strict al tensiunii arteriale reduce riscul de infarct la diabetici. Scăderea tensiunii arteriale protejează inima diabeticilor
Diabetul are un impact major asupra întregului organism, inclusiv a inimii. Cum trebuie, de fapt, să reduci riscul de infarct.
De ce ne îngrășăm. Detaliul esențial care duce la acumularea de kilograme nedorite. Dr. Mihai Comșa: Să nu ne păcălim
Un studiu demontează tot ce știam despre ouă. Nu doar că NU dăunează inimii, dar pot prelungi viața
Ce se întâmplă când gătești roșiile. Dr. Lygia Alexandrescu: Îmbunătățim calitatea tomatei. Eliberează licopen
De ce te doare stomacul când mănânci roșii. Detaliul la care să fii atent.
Greșeala care îți blochează procesul de slăbire. Andreea Chirilă: Creierul nu percepe "nu" și "niciodată"
Fumatul crește riscul tuturor subtipurilor de diabet de tip 2
Diabetul, boala pe care o ai fără să știi. Prof. dr. Bogdan Timar: E îngrijorător
Acest test simplu îți arată dacă ai pre-diabet. Nu dă semne! Mulți află când deja au diabet
Ce trebuie să știi despre mici și sarmale. Dr. Andra-Elena Balcangiu-Stroescu: Obiceiurile alimentare se schimbă greu
Diabeticii, vulnerabili în perioada sărbătorilor. Dr. Cristian Pandrea: Se poate dezechilibra
Acesta este cel mai important lucru pe care trebuie să îl știe diabeticii. Cât de grav este, de fapt.
Educația nutrițională, esențială. Asist. Univ. Dr. Andra-Elena Balcangiu-Stroescu: Farfuria corectă trebuie aplicată
Aceasta este cea mai mare greșeală pe care o facem când mâncăm, iar consecințele sunt însemnate.
Dieta Keto și efectele imediate pe care le are asupra zahărului din sânge. Cum se compară cu dieta mediteraneană
Diabetul dublu, pericolul ascuns pentru pacienții cu diabet de tip 1. Rezistența la insulină, complicație majoră
Complicația letată la care sunt expuși diabeticii. De ce nu funcționează tratamentul.
Diabetul de tip 3, ce este. Rolul rezistenței la insulină în declinul cognitiv și boala Alzheimer
Acest tip de diabet îl poți avea și nici măcar să nu știi. Îți macină creierul și provoacă Alzheimer.
Ce se întâmplă când bei apă carbogazoasă. Impactul pe care îl are asupra organismului
Ce se întâmplă când bei apă carbogazoasă. Impactul pe care îl are asupra organismului.
Lumina nocturnă, un risc ascuns pentru diabetul de tip 2. Legătura surprinzătoare dintre lumină și glicemie
Studiu ARIC: Relația dintre vârsta la debutul diabetului și riscul de demență
Diabetul reprezintă un factor de risc major pentru demență. Totul depinde de vârsta la care a fost diagnosticat diabetul.
Margarina, alimentul nociv. Dr. Lygia Alexandrescu: Total necunoscut organismului. Duce la depuneri de grăsimi pe artere. Crește riscul vascular
Acest aliment care se regăsește în aproape orice bucătărie ne omoară cu zile. Duce la infarct și AVC.