TOXINA BOTULINICA DE TIP A - prospect

DCMedical Team / 17 Martie 2021 / 13:39
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

TOXINA BOTULINICA DE TIP A - prospecte. Acțiune: relaxant al musculaturii striate; inhibă eliberarea de acetilcolină din componenta presinaptică, în placa motorie. 

TOXINA BOTULINICA DE TIP A - prospecte

Denumire comercială: DYSPORTIPSEN, VISTABEL, XEOMIN

Forma: pulbere pentru soluție injectabilă

Indicații: Ameliorarea temporară a aspectului ridurilor verticale, moderate spre severe, dintre sprâncene, observate în momentul încruntării, la adulţi cu vârsta < 65 de ani, atunci când severitatea acestor riduri are un impact psihologic important pentru pacient.

Contraindicații: Hipersensibilitate; miastenia gravis; sindromul Eaton Lambert;  infecţii la nivelul locurilor de injectare propuse.

Atenție: administrarea se face având la dispoziţie epinefrină sau alte măsuri anti-anafilactice. Pacienţii sau persoanele care îi îngrijesc trebuie sfătuiţi să solicite imediat ajutorul medicului, în cazul apariţiei tulburărilor de deglutiţie, de vorbire sau respiratorii. Prudenţă la pacienţii cu scleroză laterală amiotrofică sau cu tulburări neuromusculare periferice. Nu se recomandă la pacienţii cu antecedente de disfagie şi aspiraţie şi la pacienţii < 18 sau > 65 de ani, în sarcină şi alăptare.

Reacții adverse: Cefalee, ptoză palpebrală, eritem, slăbiciune musculară localizată, dureri la nivelul feţei.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy