Un anumit tip de lapte, efecte devastatoare în organism. Cum trebuie consumat
Laptele de vacă nepasteurizat sau crud poate conține gene rezistente la antimicrobiene, dacă este ținut la temperatura camerei, potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din...
Studiul a descoperit, de asemenea, că bacteriile care au gene rezistente la antimicrobiene, le pot transfera către alte bacterii, răspândind astfel rezistenț a cand sunt consumate. Studiul a fost publicat în revista Microbiome.
Cercetătorii recomandă ca laptele crud, nepasteurizat, să fie păstrat la frigider, pentru a reduce riscul de a dezvolta bacterii cu gene rezistente la antibiotice.
Nu are probiotice
Se estimează că 3 %din populația americană consumă lapte nepasteurizat sau crud, care nu a fost încălzit pentru a ucide agenții patogeni și pentru a prelungi perioada de valabilitate. Laptele crud este adesea oferit consumatorilor ca fiind bogat în probiotice sau bacterii sănătoase, în comparație cu laptele pasteurizat. Cercetătorii UC Davis contrazic acest lucru.
"Nu am găsit cantități mari de bacterii benefice în eșantioanele de lapte brut, iar dacă lăsați laptele crud la temperatura camerei, creează gene mai rezistente la antimicrobiene decât laptele pasteurizat”, se arată în studiu.
Bacteriile cu gene rezistente la antimicrobiene, dacă sunt transmise unui agent patogen, au potențialul de a deveni „super-bacterii”, astfel încât, produsele farmaceutice pentru tratarea infecției sau a bolii nu mai funcționează. În fiecare an, aproape 3 milioane de oameni dezvoltă o infecție rezistentă la antibiotice și mai mult de 35.000 de oameni mor, potrivit Centrelor pentru controlul bolilor.
Studiul integral, aici.
-
Cele 5 tipuri de somn. Ce spune felul în care dormi despre sănătate21.12.2025, 21:34
-
Schimbări majore în diagnosticul hipertensiunii arteriale21.12.2025, 20:55
-
Mitul celor 10.000 de pași pe zi, demontat de cercetări științifice21.12.2025, 19:22
-
-
Alcoolul după 40–50 de ani: ce se schimbă în organism și ce riscuri apar21.12.2025, 17:35
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
Vegan, vegetarian sau omnivor: care dietă îți protejează microbiomul. O alegere care îți poate schimba sănătatea
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Alimente care funcționează ca injecțiile pentru slăbit. Ce recomandă un expert în nutriție
Legătura dintre alimentație și durere. Cum o dietă echilibrată luptă împotriva durerii cronice
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Dieta vegetariană: risc mai scăzut de diabet și cancer. Ce trebuie să știi înainte să renunți la carne
Băutura minune cu oțet și chia pe stomacul gol. Lygia Alexandrescu avertizează: Împreună produc variații de tensiune
Un aliment surprinzător ajută somnul. Îmbunătățește biomarkerii ce au impact direct asupra somnului
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Crezi că berea fără gluten e sigură? Studiul care dă peste cap tot ce știai
Bea apă caldă dimineața și vezi ce se întâmplă. 3 efecte imediate la care nu te așteptai
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Studiu: sucurile dietetice pot afecta sănătatea creierului
Fructele care ard grăsimea la menopauză și reduc pofta de dulce
Ora la care mănânci, impact asupra kilogramelor
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
