Valeriu Gheorghiță, mesaj ferm. Ce să nu faci înainte de vaccinarea cu AstraZeneca

Dr Valeriu Gheorghiță. FOTO: DC Medical
Dr Valeriu Gheorghiță. FOTO: DC Medical

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva Covid-19 din România, nu recomandă tratamentele cu anticoagulante înainte de imunizarea cu vaccinul AstraZeneca.

"La acest moment nu se recomandă ca persoanele care se vor vaccina cu AstraZeneca să ia tratamente cu anticoagulante înainte de imunizare. Pot să vă spun din datele centralizate de către Agenția Europeană a Medicamentului că vorbim de aproximativ 13 cazuri de tromboză venoasă de sinus cerebral din 20 de milioane de persoane vaccinate la nivel european și, de asemenea, în Marea Britanie. Este, în momentul de față, aproape imposibil de făcut o legătură de cauzalitate între vaccin/vaccinare și apariția acestor fenomene extrem de rare.", a precizat medicul Valeriu Gheorghiță, potrivit DCNEWS

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel