Vrei să slăbești? O nouă metodă testată de cercetători

Adisa Codruț |
Data publicării:
Obiceiuri alimentare
Obiceiuri alimentare

Cei care urmează un regim de slăbit și respectă o limită a numărul de calorii consumate la fiecare masă ar avea mai multe șanse să mănânce mai puțin și să slăbească, susține un studiu.

Slăbești, metoda. Cercetători din Marea Britanie și SUA susțin că stabilirea unei limite a caloriilor consumate la fiecare masă ar fi o strategie mai bună pentru slăbit în comparaţie cu respectarea unei limite a caloriilor consumate într-o zi.

Cercetarea s-a făcut la Warwick Business School, anunță Press Association, citată de Agerpres. Două grupuri de 50 de participanţi au primit din partea specialiştilor fotografii cu mâncare, însoţite de sugestii privind numărul de calorii din fiecare farfurie. Acestora li s-au mai oferit informaţii legate de numărul de calorii recomandate zilnic în funcţie de sex şi vârstă şi ulterior au fost rugaţi să îşi stabilească în mod independent propriul buget de calorii. Cei din primul grup au decis ca limită a caloriilor pentru fiecare masă şi gustare - un consum mediu general de 1.528 de calorii pe zi. Din al doilea - un consum mediu general de 2.011 calorii pe zi. Subiecţii care au respectat limita de calorii pentru fiecare masă în parte au consumat, în medie, de 1.417 calorii pe zi, cu 219 mai puţine decât cei care au stabilit o limită pe zi a numărului de calorii.

Slăbești, metodă: concluzii

”Cei cu buget zilnic (de calorii) au redus aportul caloric la mesele în cazul cărora au considerat că exista cel mai mare risc de a mânca excesiv, precum cina sau gustările, dar nu au luat în considerare celelalte mese. Cei care au urmat un buget (al caloriilor) pentru fiecare masă în parte au redus numărul de calorii la toate mesele, ceea ce a redus aportul zilnic”, a detaliat doctor Miaolei Jia, profesor asociat la Warwick Business School, conducătorul studiului.

Abordarea ar fi benefică și în cazul celor ce vor să reducă numărul de țigări fumate sau de băuturi alcoolice. Spune asta Aradhna Krishna de la Universitatea din Michigan, care a colaborat la acest studiu: ”Rezultatele noastre nu sunt relevante doar pentru controlul aportului de hrană, cât şi a fumatului sau alcoolului - orice context în care oamenii au un motiv să îşi reducă consumul”.

Studiul a fost publicat în Journal of Consumer Research. Poate fi consultat AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel