4 REȚETE de ceaiuri răcoritoare și de DETOXIFIERE perfecte pentru vară

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Un ceai cu gheață care să aibă și efect de detoxifiere e perfect pentru vara aceasta. Foto: Jennifer Pallian/ Unsplash
Un ceai cu gheață care să aibă și efect de detoxifiere e perfect pentru vara aceasta. Foto: Jennifer Pallian/ Unsplash

Ceaiuri de DETOXIFIERE: Ceaiul cu gheață poate face minuni pe caniculă, dar pe lângă asta poate fi o băutură energizantă, care vă menține hidratat, răcorit și sănătos toată vara. 

Ceaiuri de DETOXIFIERE: Ceaiul verde, spre exemplu, conține foarte mulți antioxidanți și substanțe nutritive care sunt indispensabile corpului nostru și ajută la păstrarea mineralelor pierdute în corpul nostru și la hidratarea noastră. El poate fi un fel de bază pentru mai multe rețete răcoritoare, la care se adaugă alte plante cu efecte revitalizante și de creștere a imunității. atenție, însă, nu consumați astfel de amestecuri seara, pentru că ceaiul verde conține cofeină și vă va da somnul peste cap!

Iată patru rețete de ceaiuri cu gheață care vă pot menține sănătos/sănătoasă pentru că în aceste combinații au și efect de detoxifiere. 

1. Ceai cu gheață Ginseng și Hibiscus

Ceaiul cu Ginseng și Hibiscus este răcoritor, hidratant și are un conținut foarte scăzut de calorii dacă nu adăugăm zahăr în el. Dacă punem în ceașcă câteva cuburi de gheață și îl savurăm rece, este o băutură perfectă de vară.

Ingrediente: 1 linguriță de ginseng, 1-2 flori de hibiscus, o jumătate de litru de apă, cuburi de gheață.

Cum se face: Dați apa în clocot, opriți focul, adăugați Gingseng-ul și florile de Hibiscus și acoperiți ibricul cu un capac timp de 5-10 minute. Infuzia se strecoară și se lasă la răcit. Când s-a răcit îl puteți pune la frigider. Se poate se servi rece sau cu gheață zdrobită.

2. Ceai verde cu mentă și gheață

Ceaiul proaspăt cu mentă este răcoritor și revigorant.

Ingrediente: o linguriță de frunze uscate de ceai verde, 5-6 frunze de mentă proaspătă, jumătate de litru de apă, cuburi de gheață. 

Cum se face: Dați apa în clocot, opriți focul, adăugați ceaiul verde și menta, acoperiți ibricul cu un capac timp de 5-10 minute. Infuzia se strecoară și se lasă la răcit. Când s-a răcit îl puteți pune la frigider. Se poate se servi rece sau cu gheață zdrobită.

3. Ceai de mentă și iasomie cu gheață

O altă combinație aromată, răcoritoare și hidratantă este ceaiul de iasomie ușor îndulcit, servit ca o limonadă clasică cu frunze verzi de mentă. Acest ceai cu gheață de mentă de iasomie este uimitor pentru revitalizarea corpului.

Ingrediente: 4-5 frunze de ceai verde, 2 pliculețe de ceai de iasomie (sau o linguriță de flori uscate), frunze proaspete de mentă, o lingură de zeamă de  lămâie.

Cum se face: Dați apa în clocot, opriți focul, adăugați ceaiul verde și iasomia. Acoperiți ibricul cu un capac timp de 5-10 minute, apoi în infuzie infuzia se strecoară și se lasă la răcit. Se poate pune apoi la frigider. Puneți într-un pahar gheață și frunze verzi de mentă și îl serviți îndulcit cu miere. 

4. Ceai de ghimbir cu portocale și gheață 

Ceaiul de ghimbir cu portocale este un amestec care vă oferă cei mai esențiali nutrienți împreună cu un gust uimitor.

Ingrediente: o linguriță de frunze de ceai verde, 1-2 bucăți de ghimbir tăiate subțire (circa 2-3 cm bucata), o cană de suc de portocale, o cană de apă, gheață zdrobită.

Cum se face: Dați apa în clocot, opriți focul, adăugați ceaiul verde și feliile de ghimbir. Lăsați să se facă infuzie circa 5-10 minute. Se strecoară, se lasă la răcit, se adaugă sucul de portocale și se servește răcit cu gheață zdrobită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel