5 greșeli inconștiente care cresc COLESTEROLUL

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Alimentele prăjite în ulei
Alimentele prăjite în ulei

Valorile nesănătoase ale colesterolului nu se manifestă prin simptome, dar e esențial să vă testați periodic, recomandă medicii.

Sunt câteva obiceiuri sau gesturi pe care oamenii le fac uneori involuntar și care le cresc colesterolul.

Iată ce să nu faceți, potrivit specialiștilor de la webmd:

* Săriți peste exercițiile fizice - sportul este una dintre cele mai bune modalități de a vă controla colesterolul. Nu trebuie să alergați un maraton - 40 de minute de mers pe jos, înot, ciclism sau să dansați de 3 sau 4 ori pe săptămână. Dacă aveți timp scurt, îl puteți împărți pe tot parcursul zilei.

* Lenevești mult pe canapea - statul prea mult timp este asociat cu obezitatea, bolile de inimă și hipertensiunea arterială. Dacă lucrați la un birou, încercați să vă ridicați și să vă deplasați la fiecare 30 de minute sau gândiți-vă la utilizarea unui birou în picioare.

* Vă ignorați greutatea - prea multe kilograme, dispuse mai ales în jurul burții, pot crește colesterolul rău (LDL) și îl pot reduce pe cel bun (HDL). Dacă slăbiți fie și 10% din greutate e un pas în față. Discutați cu medicul dumneavoastră despre cel mai bun program de dietă și exerciții fizice pentru a vă ajuta să pierdeți în greutate.

*  Mâncați multe grăsimi trans – se găsesc în alimente prăjite, produse de patiserie, aluat pentru pizza, gogoși, brioșe, biscuiți, biscuiți și multe alimente preambalate. Acestea cresc nivelul de colesterol ”rău”. Ar fi bine să citiți etichetele alimentelor pentru a limita grăsimile trans și să consumați multe fructe, legume, cereale integrale, lactate cu conținut scăzut de grăsimi, carne de pasăre, pește și nuci.

* Ați scos toate grăsimile din dietă – nu e o idee bună.  Grăsimi ”bune” găsiți în păstrăv, somon, hering, avocado, măsline, nuci și uleiuri vegetale lichide, cum ar fi șofranul, canola, floarea-soarelui și uleiul de măsline.

* Ascultați-vă medicul de familie - urmați instrucțiunile medicului dumneavoastră cu privire la orice rețetă. Dacă uitați să luați medicamentul, nu încercați să „compensați” dozele luând mai multe data viitoare. Asigurați-vă că spuneți medicului dumneavoastră despre orice medicament pe care îl luați deja.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel