5 lucruri la care trebuie să RENUNȚI, dacă vrei să slăbești

A slăbi nu înseamnă să te înfometezi sau să faci alegeri greșite în materie de alimente (doar salate, fără proteine sau carbohidrați). Este important să slăbești inteligent și sănătos. 

Iată care sunt cele cinci lucruri la care trebuie să renunți, dacă vrei să slăbești sănătos.

1. Să te înfometezi

 

Deși este metoda de slăbit cea mai la îndemână, înfometarea nu face decât să încetinească toate procesele, inclusiv metabolice şi, în final, îți pui în pericol sănătatea. Înfometarea îţi va încetini metabolismul şi-ţi va băga organismul în sistem de autoapărare, ceea ce va însemna că se va apuca să-şi facă provizii. Aşadar, la final va fi mai rău şi chiar te vei îngrăşa. 

2. Să elimini complet proteinele, grăsimile sau carbohidrații

 

Proteinele intensifică procesele metabolice şi dau o senzaţie de saţietate de lungă durată. Nu mai vorbim că sunt foarte importante pentru sănătatea ficatului. 

Grăsimile sănătoase te ajută împotriva celulitei şi previn reacţia firească a organismului de a face depozite, atunci când vede că nu-i mai dai ce trebuie.

Carbohidraţii, de altfel, trebuie să constituie cea mai importantă parte din dieta ta zilnică. Doar că trebuie să provină din surse bune.

3. Să mănânci doar când ți se face foame

 

Trei mese pe zi și două gusturi sunt esențiale pentru o dietă echilibrată și sănătoasă. Respectând un plan alimentar, eviți să mănânci dezorganizat sau să stai flămândă.

4. Să nu dormi

 

Odihna este importantă în cura de slăbire, deoarece te ajută să îți încarci bateriile și să ai mai multă energie pentru a-ți duce la căpat regimul alimentar. Lipsa somnului se va vedea pe burtă, coapse sau printr-o piele flască şi lipsită de elasticitate. 

5. Să te grăbești

 

O cură de slăbire sănătoasă nu te va slăbi niciodată miraculos, în timp record. Este recomandat să ai răbdare și să te ții de treabă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel