6 supe de iarnă pe care trebuie să le încerci. Ce beneficii au asupra organismului și de ce trebuie să le incluzi în meniul zilnic

Monika Baciu |
Data publicării:
supe - FOTO: Freepik@stockking
supe - FOTO: Freepik@stockking

6 supe de iarnă pe care trebuie să le încerci, pline de nutrienți. Te scapă de răceli.

6 supe de iarnă te pot ajuta să treci sănătos peste sezonul rece. Pentru a te încălzi și a avea o alimentație sănătoasă și echilibrată în același timp, nimic nu se compară cu o supă bună de casă. Aici, veți găsi multe supe delicioase de care să vă bucurați cu adevărat în această iarnă, potrivit MSN.

Supa de legume

Aceasta este foarte bine cunoscută, dar fiecare o prepară diferit: supa de legume. Pur și simplu preparați un bulion de legume bun cu legumele preferate. Specialiștii vă recomandăm morcovi, țelină, napi, pătrunjel și, după gust, paste și chifteluțe.

Supă italiană de roșii

Nimeni nu poate rezista unei bune supe de roșii cu ceapă, oregano și pâine proaspătă. Recomandăm câteva boabe de năut prăjite ca garnitură suplimentară.

Vezi și: Rezecția hepatică, complicații. Duduș: Sunt legate de afecțiunile preexistente operației. Ciroza hepatică, o boală fulminantă. Poate duce la deces

Supă de ceapă

Un clasic care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Această rețetă delicioasă este foarte simplă: alături de ceapă, puțin cimbru și frunze de dafin sunt suficiente pentru a-i da savoare. Dacă doriți, puteți adăuga pâine și brânză rasă.

Supă de praz și cartofi

Un alt clasic pe care fiecare îl poate reinterpreta în felul său, adăugând morcovi, bacon sau puțină brânză. O iarnă caldă, sănătoasă și plăcută este garantată!

Supă de cicoare cu miere

Da, ați citit bine: cicoarea și mierea combină într-un mod original gustul dulce-amărui al acestei legume cu nota dulce și ușor picantă a mierii. Secretul pentru a face această supă și mai bună este adăugarea unor ierburi aromatice, chervalul fiind deosebit de recomandat.

Supă de ciuperci

Aceasta este un must pentru iernile lungi și reci, populară atât în Europa, cât și în America de Nord. Prepararea este foarte simplă: tot ce aveți nevoie este un amestec de făină și grăsime, adăugat la lapte sau smântână, și, bineînțeles, celebrele ciuperci!

Vezi și: Hipotermia de apartament, simptome. Când și la cine apare. Ciuhodaru: Mulți au fost descoperiți după zile întregi. Atenție la sedative. Dați un telefon vârstnicilor

Borscht

Borscht este de origine rusă și își trage culoarea mov de la unul dintre ingredientele sale principale, sfecla roșie. Rețeta este foarte bogată în legume (morcovi, varză, ceapă, usturoi, roșii), dar nu trebuie să uităm mărarul. Dacă doriți, puteți adăuga și carne; cel mai adesea carne de vită sau de porc. Un adevărat deliciu!

Supele, beneficii pentru sănătate

Alimentele de iarnă sunt adesea din categoria "confort", ceea ce poate însemna că sunt bogate în calorii și ingrediente nesănătoase. Cu toate acestea, supa nu trebuie să intre în această categorie. Supa are un număr surprinzător de beneficii pentru sănătate, dacă o pregătiți corect.

Verifică aceste moduri în care supa te poate menține sănătos în această iarnă.

Supele te mențin sătul

Atunci când stomacul tău nu mârâie și nu se simte gol, este mai ușor să te abții de la gustări nesănătoase. O masă satisfăcătoare este o modalitate de a reduce poftele. Chiar dacă iarna pare a fi o perioadă de hibernare, nu trebuie să pui kilograme în plus în acest anotimp. Supa este o masă care te face să te simți sătul pentru o perioadă lungă de timp și îți poate ține greutatea sub control.

Datorită modului în care stomacul tău digeră alimentele și apa, supa ține foamea la distanță mai mult timp decât o face o masă neamestecată. Un hormon numit grelină îi permite corpului tău să știe când stomacul este gol, dar când mănânci alimente amestecate, cum ar fi supa, acest proces încetinește. În esență, pofta de mâncare răspunde la un stomac plin, iar supa realizează acest lucru. Unele studii arată că cei care mănâncă supă pot rămâne sătui cu până la o oră și jumătate mai mult decât cei care mănâncă o masă solidă.

Vezi și: Scapă de răceala persistentă cu 4 remedii naturiste

Supele oferă hidratare suplimentară

În timpul iernii, este posibil să nu vă dați seama când vă deshidratați, deoarece nu sunteți prea fierbinte sau transpirat. Dar corpul tău are totuși nevoie de anumite niveluri de apă pentru a funcționa. Dacă nu acordați atenție aportului de apă, vă puteți deshidrata chiar și într-un cadru rece.

Vă puteți reface nivelul de lichide prin consumul de apă sau prin consumul de alimente care conțin apă. Supa este un aliment care conține o cantitate mare de apă și care vă ajută organismul să rețină apa.

Deoarece zeama conține sodiu, supele pe bază de bulion pot face ca organismul dumneavoastră să rețină apa mai mult timp. Acest lucru poate duce la o mai bună hidratare fără a bea apă în mod constant. Poți să îți îmbraci supa pe bază de bulion cu legume și proteine, astfel încât masa ta să fie bine rotunjită.

Supele oferă confort pentru simptomele de răceală

Supa, în special supa de pui, a fost o recomandare veche de când lumea pentru răceli și infecții respiratorii. Dar funcționează, de fapt, ca remediu? Diferitele tipuri de supe oferă într-adevăr beneficii pentru sănătate care pot ameliora simptomele răcelii, dar cât de mult ajută depinde de bulion și de ingrediente. Supele, de asemenea, împachetează multe substanțe nutritive în bolnavi care oferă hrană atunci când apetitul lor este scăzut.

Deși studiile nu sunt clare în ceea ce privește beneficiile supei de pui pentru răceală, există unele dovezi că aceasta are proprietăți medicinale. Supa de pui fierbinte poate crește fluxul de mucus și curăța pasajele nazale mai bine decât simpla apă caldă. Supa de pui poate ajuta, de asemenea, la controlul inflamației. Condimentele și temperatura supei ajută, de asemenea, sinusurile, iar supa este considerată o hrană reconfortantă pentru mulți oameni atunci când nu se simt bine.

Vezi și: Amiloidoza, cancerul foarte greu și complicat: simptome, tratament. Coriu: Nu exista până în 2005! Terapia care a făcut Revoluție în supraviețuire. Înainte dădeam 6 luni pacientului

Supele stimulează sistemul imunitar

Supele vă pot întări sistemul imunitar atunci când ați stat închis în casă în timpul iernii. Mecanismele de apărare ale organismului împotriva bolilor au nevoie de un ajutor suplimentar atunci când bolile sunt în toi și temperaturile sunt scăzute. Supa de pui conține zinc, care ar putea ajuta organismul să se repare și ar putea reface țesuturile deteriorate.

Ingredientele din supe pot face ca acestea să fie o adiție benefică la meniul tău de iarnă. Usturoiul, care se regăsește în supele de legume și în supele cu oase, vă protejează organismul de viruși și combate bacteriile dăunătoare.

Alte adaosuri care sunt bogate în vitamina C, precum broccoli, spanac sau cartofi, fac ca organismul dumneavoastră să reziste agenților patogeni și vă protejează împotriva deficiențelor sistemului imunitar. Umpleți-vă supele de casă cu stimulenți ai sistemului imunitar în timpul lunilor de iarnă pentru a vă spori starea de bine.

Vezi și: Multitasking, obiceiul "comunist" care ne obosește și îmbătrânește înainte de termen. Tot mai mulți oameni și tineri îl pun în practică. Leca: Generează stres! Atunci a început să existe

Supele pot fi o sursă de proteine

Atunci când supa dvs. are un nivel ridicat de proteine, îi oferiți organismului dvs. un element crucial pentru oase, piele, sânge și nu numai. Carnea de vită, pui și curcan, toate sunt surse semnificative de proteine care fac supe gustoase.

Pentru cei care mănâncă carne, proteinele sunt directe, dar iubitorii de legume pot beneficia și ei de supe bogate în proteine. Multe frunze verzi, cum ar fi spanacul, au o cantitate surprinzătoare de proteine în ele. Leguminoasele sunt, de asemenea, pline de proteine, precum și de fier și magneziu, notează The Doctor Weighsin

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel