Acneea, posibil semn al deficienței de vitamina D

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:

Erupția acneei poate fi un simptom al deficienței de Vitamina D.

Acneea este o afecțiune inflamatorie care poate provoca blocarea sau înfundarea porilor, care duce la formarea coșurilor sau a punctelor negre pe piele. Modificările hormonale și bacteriile, pot, de asemenea să determine apariția acneei. 


Un studiu a evaluat nivelurile de vitamina D la pacienții cu acnee și a identificat rolul deficienței de vitamina D în dezvoltarea acneei. Rezultatele studiului (link direct) au fost publicate în PLoS One în 2016.  Potrivit cercetărilor,  48,8 la sută dintre pacienții cu acnee aveau deficiențe de vitamina D. După suplimentarea acestor pacienți cu 1.000 UI de vitamina D, leziunile inflamatorii au arătat îmbunătățiri după opt săptămâni.

Un alt studiu (link direct),  publicat în Dermato Endocrinologie în 2014, a găsit, de asemenea, o legătură între deficiența de vitamina D și acnee. Rezultatele au indicat că vitamina D reglează sistemul imunitar și producția de keratină și sebum din glandele sebacee. Mai mult, cercetările sugerează că vitamina D aduce beneficii pielii prin  proprietățile sale antioxidante care pot inhiba blocarea porilor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel