Afecțiuni psihice, declanșate de astenia de toamnă. Cum se tratează

La nivel mondial, între 4 și 6% dintre oameni suferă de depresie sezonieră. Din cauză că ziua se scurtează si iarna stă să bată la ușă, se instalează astenia de toamnă.

Astenia de toamnă, o tulburare afectivă sezonieră, se manifestă printr-o stare de tristețe profundă, lipsă de energie, trecere bruscă de la o stare la alta, pofta excesivă de mâncare, scăderea libidoului, iritare, oboseală fizică, tendința de a sta singur.

Dieteticianul Abbey Sharpe a explicat, pentru Daily Mail, modul în care aprovizionarea cu alimente gustoase te scapă de dispoziția proastă sau gândurile negative.

Iată cum anumite ingrediente au efecte protectoare pentru sănătatea mintală și stimulează starea de spirit.

Dovleac ghindă - protejează celulele de radiații

"Dovleacul ghindă are efecte protectoare pentru celulele tale, combătând îmbătrânirea corpului și a creierului. Este una dintre cele mai bune surse de betacaroten, un antioxidant care protejează celulele și ADN-ul.", a spus Abbey.

De asemenea, este bogat în magneziu, care poate fi asociat cu o scadere a simptomelor depresive.

Un măr pe zi ține boala Alzheimer departe

Mărul are calorii puține, dar conține o doză puternică de fibre, potasiu și vitaminele A, B, E și K.

"Merele conțin o sursă bogată de antioxidanți care joacă un rol protector împotriva tulburărilor neurologice, cum ar fi boala Alzheimer", a declarat Abbey Sharpe.

Ele sunt bogate în acetilcolină, care protejează creierul împotriva bolilor mentale.

Dovleacul - serotonina îți energizează starea de spirit

Dovleacul încurajează producția de serotonină a creierului. Neurotransmițătorul joacă un rol esențial în menținerea stabilității digestiei, precum și starea de spirit. Triptofanul este ingredientul cheie în producția de serotonină.

"Dovleacul conține, de asemenea, doi antioxidanți importanți, luteina și zeaxantina, care joacă un rol important în sănătatea cognitivă generală", a spus Abbey.

Un studiu din 2017 a constatat că acești antioxidanți îmbunătățesc memoria și sănătatea cognitivă.

Consumul zilnic constant de legume proaspete, precum varză, broccoli, morcovi, ţelină sau vinete are efecte benefice uimitoare pentru persoanele obosite, stresate, surmenate fizic şi psihic sau care suferă de insomnie.

Şi produsele apicole ne menţin psihicul într-o stare foarte bună şi combat astenia de toamnă. Polenul şi mierea au o acţiune de tonifiere a organismului şi sunt foarte revigorante.

La rândul său, lăptişorul de matcă este foarte recomandat pentru întărirea organismului, asta pentru că acţionează ca un stimulent, tonifiază organismul şi este foarte eficient în stările de oboseală şi stres accentuat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel