Ai slăbit și te-ai îngrășat la loc? Uite ce trebuie să faci

Dana Lascu |
Data publicării:

Ai slăbit și te-ai îngrășat la loc? Aceasta este cea mai frustrantă parte a dietei. Dar sunt greșeli elementare care duc la recuperarea greutății pe care ai muncit atât de greu să o pierzi.

Cea mai frustrantă parte a dietei poate fi să slăbești și apoi să te îngrași la loc. Te ajută să înțelegi de ce se întâmplă acest lucru, astfel încât să nu te învinuiești pe măsură ce revii pe drumul cel bun.

Tendința e reală, iată cum o eviți 

Mulți hormoni care reglează greutatea corporală și guvernează apetitul par să o ia razna după pierderea în greutate, posibil pentru că organismul se luptă să păstreze greutatea pe care „o cunoștea" înapoi. Acești hormoni pot rămâne la niveluri ridicate pentru mai mult de un an, favorizând recâștigarea greutății, chiar și după ce începi să te îngrași la loc, arată specialiștii de la medicinenet.com.

Deci, tendința de a recupera greutatea ar putea fi parte a instinctului natural al organismului și nu doar pentru că te-ai întors la vechile obiceiuri alimentare proaste. Pentru a combate acest lucru, trebuie să păstrezi o „mentalitate" de dietă timp de cel puțin un an după ce ai atins greutatea dorită.

Dar ce poți face dacă greutatea a început deja să crească din nou?

Mai întâi, poartă-te frumos cu propria persoană! Dieta presupune eforturi mari așa că nu vrei să-ți consumi energia pe auto-învinovățire.

Apoi, revino la toate principiile dietetice care te-au ajutat să pierzi în greutate. Verifică dacă nu cumva porțiile de mâncare au crescut recent, dacă mănânci prea des sau dacă nu ești la fel de atent cu privire la calitatea caloriilor pe care le alegi așa cum ai fost când ai pierdut în greutate.

De asemenea, poate că nu faci exerciții la fel de mult ca în timpul dietei. În timp ce restricția caloriilor pare să mărească pofta de mâncare, exercițiile fizice o pot reduce și, de asemenea, ard caloriile.

Mănânci mai puțin, faci exerciții după masă

Un studiu publicat în Annals of Nutrition and Metabolism a constatat că exercițiile făcute după o masă poate extinde sentimentul de sațietate pe care alimentele ți l-au dat. Acest lucru ar putea fi de ajutor dacă micșorezi porțiile.

Asigură-te, însă, că nu exagerezi prea mult înainte de exercițiu. O gustare mică este în regulă, dar ar trebui să aștepți două ore după o masă completă ca să faci sport, astfel încât digestia să nu se lupte contra eforturilor tale de la antrenament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel