Alcool, tensiune arterială: cum reacționează corpul când nu mai beți

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Renunțarea la alcool aduce o stare mentală mai bună   FOTO: pexels.com
Renunțarea la alcool aduce o stare mentală mai bună FOTO: pexels.com

Alcool, tensiune arterială. Prea multă băutură slăbește sistemul imunitar, îmbolnăvește ficatul și nu face bine inimii.

Consumul excesiv de alcool își lasă amprenta asupra corpului. Cei de la medicinenet.com a realizat o listă cu efectele pozitive ale renunțării la alcool.

Iată câteva exemple:

1. Mai puține accidente - alcoolul joacă un rol în cel puțin jumătate din toate leziunile grave de traume și de decesele cauzate de arsuri, îneceri și omucideri în State. Chiar și reducerea consumului de alcool cu o treime poate reduce numărul de răniri și de zile bolnave.

2. Inima devine mai sănătoasă mai puțin de o băutură pe zi reducerea tensiunii arteriale și nivelurile de trigliceride, micșorând șansele de insuficiență cardiacă.

3. Ficatul se vindecă - scopul ficatului este să filtreze toxinele, iar alcoolul este toxic pentru celulele tale. Cel puțin 15 băuturi pentru bărbați și 8 sau mai multe pentru femei pe săptămână poate, în timp, duce la ficat gras, ciroză și alte probleme. Însă, acest organ se poate repara și chiar se poate regenera.

4. Riscuri mai mici de cancer - consumul de alcool ar crește șansele de apariție a mai multor tipuri de cancer: esofag, gură, gât și sân; cercetătorii nu pot spune clar dacă renunțarea la alcool scade șansele de cancer și, dacă da, cât timp ar dura; unele studii sugerează beneficii potențiale.

5. Un somn mai odihnitor – după consumul de alcool, corpul te poate trezi repetat noaptea pentru a merge la baie; de aceea, nu beți mai ales după-amiaza târziu și seara, pentru un somn mai odihnitor.

6. Vă îmbolnăviți mai rar - în timp, cantitățile mari de alcool blochează sistemul imunitar și capacitatea organismului de a se repara.

7. Reduce tensiunea arterială - Dacă beți mult și tensiunea arterială este prea mare, ați putea să vă aduceți cifrele înapoi la normal renunțând la alcool; tensiunea arterială normală este sub 120/80. Aveți hipertensiune arterială dacă este peste 130/80.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel