Alimentație sănătoasă: ce să nu-ți lipsească niciodată de pe lista de cumpărături

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Alimente
Alimente

Pentru a avea o alimentație variată și sănătoasă ar trebui să alegem alimente sănătoase și variate atunci când mergem la cumpărături. Iată o listă cu cele mi importante alimente care nu ar trebi să ne lipsească de pe lista de cumpărături.

Aprovizionarea cu alimente în timpul pandemiei, cu toate restricțiile impuse, a fost o adevărat provocare pentru oricine. Specialiștii de la healh.harvard.edu au prezentat o listă de cumpărături de care ar trebi să ținem cont data viitoare când mergem la supermarket. Chiar și fără pandemie, lista poate fi de ajutor pentru o mai bună organizare a aprovizionării cu alimente sănătoase.

Ei spun că e indicat să avem pe listă alimente neperisabile sau congelate, dacă ne gândim că e posibil să nu putem ajunge la magazin foarte curând. Sunt de evitat supele din conservă sau mâncarea gătită conservată, pentru că în general conțin foarte multă sare, zaharuri și conservanți.

În schimb, ei recomandă o listă de ingrediente versatile pentru a putea prepara mese sănătoase.

1 Legume, pentru a avea o varietate de legume la îndemână. Puteți opta pentru broccoli congelat, kale și spanac; spanac conserve sau sparanghel, morcovi conserve, fasole verde și roșii.

2 Fructe. Puteți alege versiunea congelată a fructelor de pădure, piersici și cireșe, care își păstrează textura atunci când sunt dezghețate. Fructele uscate precum caisele, smochinele, stafidele și prunele sunt opțiuni bune pentru gustări.

3 Leguminoase. Fasolea și lintea sunt surse importante de proteine, fibre și carbohidrați și pot fi principala sursă de proteine ​​în multe feluri de mâncare. Puteți păstra cel puțin un pachet de linte uscată, plus mazăre din conserve, fasole.

4 Conserve din carne. Limitați carnea din conserve și alte conserve de carne. În schimb, folosiți conserve de ton, somon sau pui ca sursă de proteine.

5 Cereale integrale. Consumul de cereale integrale mai mult decât cele rafinate este recomandat ori de câte ori este posibil. Optați pentru făină de ovăz, biscuiți de cereale integrale, pâine integrală (care poate fi congelată), paste de cereale integrale, orez brun și quinoa.

6 Nuci și semințe. Acestea sunt, de asemenea, surse bune de proteine ​​și fibre. Asigurați-vă că în „kitul dvs. de urgență” ați inclus unt de arahide sau semințe de floarea soarelui și pachete de nuci, migdale sau semințe de dovleac.

7 Laptele de vacă este o sursă ieftină de proteine ​​și poate fi înghețat. Puteți alege o cutie sau două din lapte vegetal neîndulcit (cum ar fi soia, ovăz sau migdale), care sunt mai sărace în proteine, dar de obicei fortificate cu nutrienți, cum ar fi calciul.

8 Grăsimi nesaturate sănătoase. Alegeți să luați măsline negre sau kalamata, precum și uleiuri de măsline sau canola.

9 Stoc de supa. Includeți o rezervă de supă de legume sau de carne de pui, fără sodiu, astfel încât să o puteți transforma cu ingredientele potrivite într-o tocăniță sau o supă delicioasă.

10 Condimente. Încercați să aveți condimentele care vă plac mereu în bucătărie, pentru a le avea la îndemână la nevoie.

Rezervele alimentare bine aprovizionate vă vor permite să vă mențineți o alimentație sănătoasă și variată. Faceți inventar periodic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel