Alimente antidepresive. Mihaela Bilic: Pâinea cu brânză, bananele și înghețata ar putea reprezenta un top 3

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Înghețată de ciocolata   Foto: pinkvilla.com
Înghețată de ciocolata Foto: pinkvilla.com

Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, a dezvăluit care sunt alimentele care cresc „hormonii fericirii”. 

Dr. Mihaela Bilic a explicat care sunt alimentele care cresc hormonii fericirii.

„Plăcerea, bat-o vina!
Putem să ne satisfacem plăcerea de a mânca fără să fim nevoiți “să plătim”prețul kilogramelor în plus? Cu siguranță, mai ales că există alimente recunoscute că dau stare de bine. Și nu e obligatoriu să aibă multe calorii. 
Responsabile pentru producerea plăcerii sunt 2 substanțe din creier: dopamina și serotonina. Emoțiile pe care le simțim și dispoziția psihică depind de echilibrul acestor substanțe. Ori mâncarea modifică în mod direct producția de neurotransmițători cerebrali. Și nu orice mâncare! Pâinea cu brânză, bananele și înghețata ar putea reprezenta un top 3 al alimentelor cu efect antidepresiv. 

Iată explicația:

Tripofanul aduce fericire

 Asocierea dintre proteine și carbohidrați este o combinație cu efect de calmare garantat. Aminoacidul numit triptofan, prezent în proteine precum brânza sau carnea de curcan, este un precursor de serotonină. Ca acțiunea lui să fie eficientă și să ajungă rapid în creier, are nevoie de asocierea cu glucoza din pâine sau făinoase. Insulina, hormonul care apare în sânge când crește glicemia, este responsabilă și de rapiditatea cu care triptofanul e transformat în serotonină. 

O fi el mâncatul disociat eficient când vine vorba de slăbit, însă asocierea dintre alimente este vitală pentru echilibrul psihic. Așa se explică de ce cartofii cu parmezan, pizza și pastele ne plac tuturor: ne fac bine la moral

Există și alimente care conțin serotonină în mod natural: banane, prune, avocado și ananas- vă recomand să le consumați când simțiți că vă lipsește buna dispoziție!”

Citește continuarea pe Spectacola și află detalii despre acest subiect.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel