Alimente bune versus rele. Inițiativa ingenioasă de la cantina unui spital

Adisa Codruț |
Data publicării:
Alimentație
Alimentație

Un spital din State a făcut o cercetare vreme de 2 ani ca să vadă ce aleg oamenii să mănânce știind de pe eticheta mâncării care e sănătoasă și care nu, dar și câte calorii are.

Alimente, cantina. Cercetătorii de la Harvard au adăugat simbolurile semaforului la alimentele care se vând în cantina unui spital și au urmărit doi ani ca să vadă ce mâncare se cumpără. Aceștia au etichetat mâncărurile de la cantina Spitalului General Massachusetts, afiliat la Harvard, după cum urmează: dacă un aliment este sănătos cu verde, mai puțin sănătos cu galben sau nesănătos cu roșu. Apoi au mutat alimente nesănătoase în locații mai puțin accesibile din cantină. Au monitorizat 2 ani să vadă ce tip de mâncare aleg oamenii știindu-i calitatea și caloriile, potrivit Harvard Medical School.

Circa 5.700 de persoane au cumpărat mâncare în acea perioadă. Când cercetătorii au legat informațiile despre calorii la cumpărături, au descoperit: o scădere cu 6% a caloriilor pe achiziție pe parcursul a doi ani, inclusiv o scădere cu 23% a caloriilor din alimentele cele mai puțin sănătoase; vânzările de articole cu autocolant roșu au scăzut cu 4% și vânzările de articole cu stickere verzi au crescut cu 5% în timpul studiului.

"Îngreunarea accesului la alimentele nesănătoase vă oferă suficient timp pentru a vă gândi la alegerea dvs. înainte de a mânca ceva care nu este în concordanță cu obiectivele dvs. (...) Strategiile includ un sertar pentru alimentele nesănătoase, plasarea unor gustări nesănătoase înalte pe un raft și un raft doar pentru gustări sănătoase", consideră autorul principal al cercetării, dr. Anne Thorndike, specializată în tratamentul și prevenirea obezității la Spitalul General Massachusetts.

Rezultatele au fost publicate online 10 iulie 2019, de către JAMA Network Open.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel