Alimentul care previne bolile oculare legate de vârstă. Este recomandat să îl consumi de două ori pe săptămână
Alimentul care previne bolile oculare. Medicii recomandă să îl consumi de cel puțin două ori pe săptămână.
Peștele este o sursă de proteine cu conținut scăzut de grăsimi și de înaltă calitate. Este bogat în acizi grași omega-3 și vitaminele D și B2 (riboflavină). Peștele este bogat în calciu și fosfor și reprezintă o excelentă sursă de minerale, cum ar fi fierul, zincul, iodul, magneziul și potasiul.
Este recomandat de către medici consumul de pește de cel puțin două ori pe săptămână ca parte a unei diete sănătoase. Peștele este plin de proteine, vitamine și nutrienți care pot scădea tensiunea arterială și pot ajuta la reducerea riscului de atac de cord sau accident vascular cerebral, conform Washington State Department of Health. Peștele este adesea considerat una dintre cele mai sănătoase surse de proteine și grăsimi. Aceasta se datorează unei combinații unice de nutrienți benefici pe care peștele îi oferă.
Consumul de pește reprezintă o sursă importantă de acizi grași omega-3. Acești nutrienți esențiali mențin sănătatea inimii și a creierului nostru. Doi acizi grași omega-3 găsiți în pește sunt EPA (acid eicosapentaenoic) și DHA (acid docosahexaenoic). Corpul nostru nu produce acești acizi grași omega-3, așa că trebuie să îi obținem din alimentația noastră. Acizii grași omega-3 se găsesc în toate tipurile de pește, dar sunt în special concentrați în peștii grași. Câteva opțiuni bune includ somonul, păstrăvul, sardinele, heringul, macroul conservat în cutie, tonul conservat în cutie și stridiile.
Acizii grași Omega-3 ajută la menținerea sănătății inimii prin scăderea tensiunii arteriale și reducerea riscului de deces brusc, atac de cord, ritmuri cardiace anormale și accidente vasculare cerebrale. Contribuie la funcționarea sănătoasă a creierului și la dezvoltarea vederii și a nervilor la copii în timpul sarcinii. Pot reduce riscul de depresie, ADHD, boala Alzheimer, demență și diabet. Pot preveni inflamațiile și reducerea riscului de artrită.
Consumul de pește, în special a speciilor bogate în omega-3, poate ajuta la protejarea sănătății ochilor și la prevenirea bolilor oculare legate de vârstă, cum ar fi degenerescența maculară.
Acizii grași omega-3 și vitaminele din pește pot contribui la menținerea unei piele sănătoase și la reducerea simptomelor unor afecțiuni cutanate, precum eczema și psoriazisul. Peștele furnizează vitamine precum D, B2 (riboflavină) și B12, care susțin funcții esențiale în organism, inclusiv absorbția calciului, formarea globulelor roșii și metabolismul celular.
Consumul regulat de pește a fost asociat cu un risc redus de depresie, anxietate și tulburări psihice. Acizii grași omega-3 pot avea un efect pozitiv asupra sănătății mentale. Nutrienții din pește, cum ar fi seleniul și zincul, pot stimula sistemul imunitar și pot ajuta organismul să se apere împotriva infecțiilor, conform WebMD.
Peștele furnizează energie durabilă datorită conținutului său ridicat de proteine și acizi grași sănătoși, ceea ce îl face o alegere excelentă pentru menținerea nivelurilor de energie stabile.
Consumul regulat de pește, în special de pește sălbatic și proaspăt, poate aduce numeroase beneficii pentru sănătatea generală și poate contribui la menținerea unei stări de bine pe termen lung. Este important să alegeți surse de pește sănătoase și să respectați recomandările privind consumul pentru a vă bucura de aceste beneficii.
-
-
-
-
Aspirina scade riscul de cancer de colon cu până la 50%13.12.2025, 19:06
-
Șoriciul, aperitivul de sezon pe care nu trebuie să-l ratezi13.12.2025, 18:02
Cel mai simplu sirop naturist pentru imunitate. 3 ingrediente din bucătăria ta
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă. Remediul banal pe care nu l-ai știut până acum
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
Ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile
Merită să renunți la zahăr? Uite ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile. E uimitor! Ai face asta?
Ovăzul, desființat de medic: Unde ne-am stricat? Micul dejun era cu brânză, ouă și slănină
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".
Ingredientul pe care trebuie să-l ceri scos din băuturile de la cafenea sau restaurant
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Cum să faci prăjituri fără zahăr dar la fel de delicioase. Trucul pe care puțini îl știu
Probiotice și prebiotice explicate simplu: de ce ai nevoie de ambele?
Cafeaua cu lapte: remediu minune pentru inflamații. Ce se întâmplă atunci când o bei
Care este diferența dintre laptele degresat și laptele light?
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Ai peste 40 de ani? Iată de ce trebuie să bei apă cu castravete în fiecare dimineață
Rețetă simplă de pepene murat. Ce beneficii are pentru digestie și imunitate
Ce sunt striațiile albe de pe pieptul de pui. Cum alegi carnea de calitate
Orezul brun conține mai mult arsenic decât cel alb! De ce specialiștii spun să NU renunți la el?
Cum să gătești cartofii corect pentru a nu crește colesterolul: greșeala pe care multă lume o face
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Le poți face în 10 minute. E desertul iernii
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Un desert rapid pentru weekendurile de iarnă. Trebuie să-l încerci.
Murături fermentate sau murături îndulcite: care sunt mai sănătoase. Cea mai bună alegere pentru stomac
Rețeta plină de fibre pe care o recomandă Mihaela Bilic: Măcar de 2 ori pe săptămână. E gata în 20 de minute
EXCLUSIV Cum gătim peștele corect. Dr. Lygia Alexandrescu: E perfect!
Ține cartofii în apă cu gheață 10 minute. Nu-i mai prăji fără să faci asta!
Ți-au ieșit iar cartofii moi, lipicioși sau făcuți doar pe margini? Ține-i 10 minute în apă cu gheață și vezi diferența!
Supă de pui CLARĂ. De ce îți iese supa albă, galbenă sau tulbure? De ce să pui albuș de ou. Trucul genial care îți repară supa de pui
Băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua. Bea asta dimineața! Nu te agită
De ce cafeaua nu este întotdeauna cea mai bună alegere dimineața? Iată băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua.
Pate vegetal din ciuperci, rețeta gata în 15 minute
Secretul pateului vegetal. Ingredientul cheie care îl face delicios. Rețeta e gata în 15 minute.
