Andreea Esca, despre vârsta de 50 de ani: Nu știu dacă îmi arăt vârsta, important e să te simți bine. Beau câte un pahar, de gust

Sonia Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Andreea Esca - Foto: Instagram Andreea Esca
Andreea Esca - Foto: Instagram Andreea Esca

Andreea Esca a dezvăluit cum se menține în formă. Ce activități face regulat și ce nu a făcut vreodată în cei 50 de ani ai săi.

Andreea Esca, prezentatoarea care se identifică încă de la jumătatea anilor 90 cu Știrile PRO TV, a dezvăluit cum se menține în formă, dar și care sunt lucrurile care o fac ”fericită și împlinită”.

”Nu știu dacă am cel mai sănătos stil de viață, dar merg la sport dintotdeauna, în mod regulat, orice s-ar întâmpla. Nu am fumat niciodată, nu știu dacă contează, poate contează. Alcool nu prea beau. Beau câte un pahar undeva, așa de gust. Nu e pasiunea mea! Dansez mult, îmi place muzica, am prieteni foarte simpatici, am o familie frumoasă. Poate că toate aceste lucruri, la un loc, se cheamă cumva o viață sănătoasă”, a mărturisit Andreea Esca, în emisiunea "Vorbește lumea".

Celebra prezentatoare de știri, care a împlinit 50 de ani în urmă cu mai bine de o săptămână, a fost deschisă și când a venit vorba de vârsta sa, de care este foarte mândră.

”Nu știu dacă îmi arăt sau nu vârsta, nici măcar nu știu dacă este o problemă să îți arăți sau nu vârsta, important este să te simți bine și să accepți lucrurile care sunt absolut normale și să reușești să faci din fiecare zi din viața ta ceva plăcut. Cred că asta este tot”, a mai spus Andreea Esca.

Întrebată dacă se simte ”fericită și împlinită”, prezentatoarea confirmă acest lucru.

”Mai ales, cred că reușesc să trăiesc în concordanță cu ceea ce simt, ceea ce este important”, spune această, susținând că ”dacă ne gândim că ne lipsește ceva, sigur că ne lipsește ceva, fiecăruia dintre noi. Dar eu mă gândesc la cât de multe lucruri minunate am, nu la ce îmi lipsește, așa încât am ce-mi trebuie”, a mai spus carismatica prezentatoare.

Vezi și: Reguli alimentare la menopauză. La ce trebuie să fim atente după 50 de ani

Care sunt beneficiile sportului

Pe lângă beneficiile pentru sănătatea fizică: controlul greutății, oase și mușchi mai puternici, sănătatea inimii, risc scăzut de cancer, reducerea durerilor articulare, activitatea fizică aduce un aport important și sănătății mentale.

Astfel, persoanele care practică cu regularitate activități sportive sunt mai bine-dispuse, au mai multă energie, un somn odihnitor, sunt mai încrezătoare, mai puțin stresate și mai productive, și poate, cel mai important, au o speranță de viață mai lungă decât în cazul sedentarilor.

Potrivit specialiștilor, unui adult îi sunt recomandate între 150 și 300 de minute de activitate fizică în fiecare săptămână, dar cel puțin 30 de minute pe zi. Deși nu toți oamenii au acest stil sportiv, minutele de mișcare pot fi și parte dintr-o plimbare ceva mai alertă, în jurul blocului sau în parc, ori chiar coborârea cu câtva stații înainte de a ajunge acasă ori la serviciu.

Dana Săvuică, despre menopauză: E un șoc atunci când apare

Dana Săvuică a vorbit despre menopauză, un subiect considerat încă tabu și sensibil pentru multe dintre femeile din România, chiar și în anul 2022, dar și despre simptomele pe care aceasta la experimentat începând de acum 5 ani, când a intrat în noua etapă a vieții.

Pentru că trebuie precizat că menopauza nu este o boală, ci doar trecerea spre o altă etapă a vieții femeii, pentru unele poate fi mai devreme, pentru altele, ceva mai târziu.

Dana Săvuică a fost invitată la emisiunea ”Vorbește lumea” de la Pro TV, și a mărturisit că simptomele specifice menopauzei le-a resimțit de la 47 de ani, cu mult mai devreme decât este vârsta medie în cazul femeilor caucaziene, considerată la 52 de ani. De altfel, medicii dau ca fiind ”normal” intervalul cuprins între 45-46 de ani și 54 de ani.  

”Menopauza ține de fiecare femeie în parte. Simptomele sunt diferite, reacțiile sunt diferite și mai ales reacțiile psihice. Într-adevăr e un șoc atunci când apare menopauza, dar noi suntem atât de concentrate la ceea ce se întâmplă în viața noastră de zi cu zi, încât nu simțim simptomele de perimenopauză. Atenție, menopauza are două faze: perimenopauza și postmenopauza. La perimenopauză avem acele simptome care se instalează încet-încet și apar și cu doi ani înaintea menopauzei. Citește mai departe AICI.

Vezi și: Ce se întâmplă dacă bei un pahar de vin roșu. Trifan: S-a crezut că 20-30 gr pe zi au factor protectiv pentru bolile cardiovasculare, dar NU

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel