Antrenamentul care reduce durerea cronică și îmbunătățește starea mintală. Ce trebuie să știi înainte să începi

Vlad Crăciunoiu |
Data publicării:
pilates Foto: Freepik @gerain0812
pilates Foto: Freepik @gerain0812

Descoperă metoda holistică de exerciții fizice renumită pentru sculptarea corpului și promovarea flexibilității.

Pilates este o rutină de antrenament populară care oferă un echilibru între flexibilitate, forță, tonus muscular și ameliorarea durerii. În ciuda aspectului său inițial intimidant, Pilates este mai ușor de inițiat și mai puțin costisitor decât se credea inițial. Cu o experiență de aproape 100 de ani, Pilates continuă să câștige popularitate datorită abordării sale personalizabile pentru a se potrivi obiectivelor individuale de sănătate, indiferent de vârstă, sex, stare de sănătate și nivel de pregătire fizică.

"Pilates oferă mai multe avantaje potențiale pentru sănătate, cum ar fi îmbunătățirea flexibilității, a tonusului muscular și a rezistenței", potrivit terapeutului principal de yoga, Judi Bar.

Pilates reprezintă o formă de exerciții fizice și de condiționare a corpului dezvoltată de Joseph Pilates la începutul secolului al XX-lea, a fost inițial concepută pentru ca dansatorii să se recupereze după accidentări. Dansatorii, care sunt foarte pricepuți la mișcări repetitive, sunt deosebit de vulnerabili la leziuni.

Vezi și: Primele semne ale deficienței de dopamină. 10 metode de a crește nivelul natural

Cu toate acestea, s-a constatat de atunci că Pilates este benefic pentru o gamă mai largă de persoane, inclusiv pentru cei care nu sunt deloc accidentați. Beneficiile Pilates se extind dincolo de dansatori, deoarece poate fi benefică și pentru persoanele care nu s-au accidentat.

"Ca ființe umane, suntem creaturi ale obișnuinței", notează Bar. "Mergem într-un anumit mod, luăm scările într-un anumit mod, stăm în picioare într-un anumit mod și stăm la birou într-un anumit mod. Așadar, mușchii noștri se dezechilibrează din cauza suprasolicitării. Ceea ce face Pilates este să ne ajute să contracarăm acest lucru".

Beneficii

Cercetările privind beneficiile pentru sănătate ale Pilates pot fi confuze din cauza studiului său amplu asupra diferitelor condiții de sănătate și a numărului mic de participanți. Cu toate acestea, cei 100 de ani de dovezi anecdotice din mărturii personale și cercetări fac din acest exercițiu un exercițiu care merită.

La fel ca yoga, tai chi și qigong, Pilates oferă beneficii potențiale și un risc scăzut, ceea ce face să merite să fie încercat. Cheia este să găsești un antrenament care să îți placă și în care să te simți bine, deoarece nu este vorba de știință, ci de experiențe personale.

Ameliorarea durerilor

Pilates oferă atât beneficii terapeutice, cât și preventive, ajutând la recuperarea rănilor și la gestionarea problemelor musculo-scheletice cronice. De asemenea, ajută la stabilirea unei baze sănătoase, permițând o recuperare mai rapidă în viitor. Pilates este deosebit de eficient în ameliorarea durerilor lombare, deoarece abordează problema alinierii greșite și a lipsei de forță nucleului.

Alinierea corectă a mersului facilitează exercițiile fizice și previne căderile, ceea ce face din acest exercițiu o rutină benefică. Studiile au arătat că Pilates poate ajuta la gestionarea durerilor lombare și la îmbunătățirea sănătății generale.

Vezi și: Modificări ale stilului de viață pentru ameliorarea anxietății. 10 remedii naturale pentru a combate simptomele anxietății

Puterea nucleului

Pilates este un antrenament grozav, deoarece se concentrează pe construirea forței de bază, care se extinde dincolo de abdomen. Nucleul include zona stomacului, părțile laterale, partea de mijloc și inferioară a spatelui, fesele și șoldurile. Experții subliniază că totul este atașat, iar ceea ce se întâmplă în nucleu afectează restul corpului. Prin urmare, Pilates este o modalitate excelentă de a întări nucleul și de a îmbunătăți sănătatea generală.

Foto: Freepik @standret

Postură

Un nucleu puternic permite o postură mai bună, ceea ce poate avea un impact pozitiv asupra diferitelor aspecte ale vieții. Relaxarea și întărirea mușchilor pot ajuta organismul, deoarece statul jos pune presiune pe partea inferioară a spatelui și poate afecta respirația și digestia. Prin urmare, menținerea unui nucleu puternic este crucială.

Flexibilitate

Exercițiile de întindere din Pilates sporesc flexibilitatea, permițând o gamă mai largă de activități, protecția împotriva accidentărilor relaxarea mușchilor și păstrarea mobilității și a amplitudinii de mișcare pe măsură ce îmbătrânești, îmbunătățind astfel starea generală de sănătate.

Echilibru și coordonare

Întărirea nucleului poate îmbunătăți echilibrul și coordonarea, reducând riscul de rănire și de cădere. Slăbiciunea sau lipsa de aliniere ne poate împiedica abilitatea de a ne găsi centrul de greutate, în special în timpul coordonării. Pilates poate ajuta la menținerea echilibrului și la îmbunătățirea percepției corpului, ceea ce duce la mișcări mai eficiente și mai echilibrate și la reducerea riscului de căderi sau accidente.

Conștientizarea corpului

Pilates, ca și meditația și yoga, pune accentul pe conștientizarea corpului și pe respirație. Această conștientizare ajută la înțelegerea punctelor forte ale corpului, la compensarea mușchilor mai slabi, la stocarea tensiunii și la obținerea unei performanțe fizice optime. De asemenea, ajută la înțelegerea semnalelor zilnice pe care ni le trimite corpul.

Controlul respirației

Pilates, ca și yoga și practicile de mindfulness, pune accentul pe respirația intenționată. Controlându-ți respirația, nu numai că îți poți aprofunda întinderea sau poți funcționa la un nivel superior, dar poți reduce și stresul. Prin încorporarea antrenamentului respirației din Pilates în viața de zi cu zi, poți gestiona mai bine situațiile și emoțiile dificile, sporindu-ți nivelul de trai.

Sănătate mentală

Exercițiile fizice aduc beneficii semnificative sănătății mentale și stării de spirit. Pilates, un antrenament de intensitate redusă, combină antrenamentul de forță și rezistență cu întinderea profundă, completând sprijinul existent pentru sănătatea mintală, în loc să îl înlocuiască.

Cum să începi

Pentru a începe o practică Pilates, consulta un medic și un instructor calificat și începe exercițiile încet. Pilates este benefic pentru persoanele cu afecțiuni medicale cronice, dar poate fi necesar să fie ajustat pentru persoanele rănite sau care se recuperează în urma unei intervenții chirurgicale. Începe cu exerciții la nivelul tău și crește treptat gradul de dificultate.

Nu presupune că folosirea unui covor este mai ușoară decât folosirea unui reformer, deoarece ambele au avantajele și dezavantajele lor. Informează-te și găsește oferte bune la cursurile de Pilates, cum ar fi cumpărarea de sesiuni sau pachete de cursuri, înainte să investești bani în echipament. Ia în considerare nivelul de fitness, finanțele și confortul personal atunci când alegi să practici Pilates.

Continuă să faci și alte exerciții fizice, deoarece Pilates nu este un exercițiu de sine stătător, ci ar trebui să facă parte dintr-un program de exerciții fizice bine echilibrat. Poți să faci Pilates de trei până la cinci ori pe săptămână, dar dedică timp și activităților de consolidare a forței, cum ar fi antrenamentul de rezistență și exercițiile aerobice, cum ar fi ciclismul

Pilates oferă un antrenament cu impact redus, pentru tot corpul, care poate îmbunătăți sănătatea fizică și mentală. Deși cercetările privind beneficiile sale pentru sănătate nu sunt definitive, găsirea unui instructor bun și consultarea unui medic pot ajuta la găsirea celui mai sigur și mai eficient punct de intrare în Pilates, chiar dacă poate părea intimidant din exterior.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel