Șapte sfaturi pentru un somn de calitate

Așternuturi
Așternuturi

Ai probleme cu somnul? Câțiva factori ar putea fi de vină. Durerea cronică, medicamentele și chiar stresul mental pot face dormitul un coșmar.

Probabil că nu puteți controla toți factorii care interferează cu somnul, dar puteți adopta unele obiceiuri care vă vor ajuta. Iată șapte sfaturi pentru un somn mai bun, de la Clinica Mayo.

Urmăriți ce mănâncați și ce beți. Evitați mâncarea grea sau alcoolul înainte de culcare. Dacă sunteți sensibil la cofeină, stați departe și de asta.

Bucurați-vă de soare. Stați în lumină solară în timpul zilei pentru a vă ajuta să vă sincronizați ceasul biologic și să vă pregătiți pentru noapte.

Mișcare. Activitatea fizică zilnică este puternică. Poate crește cantitatea de energie pe care o consumați, vă poate crește hormonii fericirii (endorfinele) și vă poate ajuta la reglarea temperaturii corpului. Această combinație contribuie la un somn mai liniștit.

Intră în ritm. Du-te la culcare și trezește-te aproximativ la aceeași oră în fiecare zi pentru a consolida ciclul somnului și a stării veghe.

Practicați un ritual relaxant. Înainte de culcare, în fiecare seară, citiți, ascultați un podcast, întindeți-vă sau gândiți-vă la lucruri pentru care sunteți recunoscător. Dacă sunteți îngrijorat și aveți multe în minte, notați-vă preocupările și soluțiile posibile și puneți-le în practică a doua zi.

Faceți din dormitorul dvs. un sanctuar de somn. Evitați activități precum mâncarea, vizionarea televizorului, navigarea pe internet, răspunderea la e-mailuri sau vorbirea la telefon în timp ce stai în pat. Aceste activități sunt mai stimulative decât relaxarea și pot îngreuna adormirea.

Gândiți rece, întunecat și liniștit. Folosiți nuanțe de întunecare a camerei, dopuri de urechi, un ventilator sau alte dispozitive. Alegeți lenjerie de pat confortabilă și asigurați-vă că aveți suficient spațiu pentru a vă întinde.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel