Arde frunze de dafin în casă: obiceiul grozav pentru sănătatea ta

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Arde frunze de dafin acasă: este grozav pentru sănătatea ta. Foto: Freepick @freepik
Arde frunze de dafin acasă: este grozav pentru sănătatea ta. Foto: Freepick @freepik

Arde frunze de dafin și starea ta de spirit se va îmbunătăți. Dafinul are proprietăți  medicinale antiinflamatorii și calmante, având multe virtuți terapeutice.

Nicio colecție de condimente nu este completă fără frunze de dafin. Pe lângă aromatizarea supelor, a tocănițelor de legume și a fripturii, există și alte moduri de a valorifica puterea și beneficiile frunzelor de dafin. Unii oameni folosesc frunze de dafin pentru beneficiile lor pentru sănătate.

Frunzele de dafin fac parte din medicina naturală de mult timp. Proprietățile lor medicinale antiinflamatorii și calmante au fost recunoscute și utilizate pe scară largă de greci și romani care le-au atribuit mai multe virtuți terapeutice.

Pune turmeric în ghiveci și vezi ce se întâmplă. Remediul preferat al grădinarilor

Chiar și astăzi, mulți persoane care practică medicina naturistă recunosc beneficiile extraordinare pentru sănătate ale frunzelor de dafin, inclusiv reducerea tensiunii arteriale crescute, protejarea împotriva insomniei  și stresului, dar și controlul nivelului de colesterol din sânge.

Ține insectele departe de casă cu un ingredient ieftin din bucătărie

Frunzele de dafin sunt utile dacă ești într-o dispoziție proastă sau dacă te simți stresat și încordat. Este suficient să le arzi pentru a de bucura de efectul lor magic.

Cum să arzi frunzele de dafin?

1. Asigură-te că frunzele sunt complet uscate. În caz contrar, le poți usca la soare sau la cuptor pentru câteva minute.

2. Folosește un bol termorezistent pentru a arde frunzele, evită plasticul.

3. Dă foc frunzelor. Apoi părăsește camera pentru câteva minute. Dacă este posibil, închide ușa pentru a permite aromei de dafin să umple camera. Odată ce frunza a ars și fumul s-a risipit, vei simți în curând efectele lor calmante.

Beneficiile frunzelor de dafin

Respirație ușoară. Frunzele de dafin conțin mircen și eugenol. Ambii compuși au proprietăți antiinflamatorii excelente și sunt utilizați pentru reducerea inflamațiilor. Când sunt inhalați, acești compuși vor reduce orice inflamație respiratorie. Pot face minuni dacă suferi de alergii sau ești răcit. Potrivit unui  studiu, frunza de dafin poate ajuta la curățarea excesului de mucus sau flegmă, facilitând respirația.

Elimină mirosurile urâte din baie cu apă de gură. Iată ce trebuie să faci

Efect anti-stres. Frunzele de dafin conțin compuși numiți pinen, cineol și linalol, care, atunci când sunt arse, produc un efect relaxant și energizant. Un  studiu  al  Asociației Americane a Asistentelor Anesteziste a constatat că linalolul scade anxietatea și îmbunătățește interacțiunile sociale.

Un alt  studiu a demonstrat că șobolanii, care au inhalat linalol, aveau niveluri reduse de anxietate. Cercetătorii au determinat reducerea stresului la șobolani prin testarea celulelor sanguine și a expresiei genelor, ceea ce înseamnă că linalolul este atât de puternic încât poate afecta celulele sanguine și genele.

În 10 minute, după de ai inhalat mirosul fumului de la o frunză de dafin, linalolul începe să funcționeze. 

Cum să atragi bogăția și prosperitatea. Ține aceste plante în casă

Dacă te confrunți cu multă anxietate socială, încearcă să arzi frunzele de dafin înainte de sosirea oaspeților. Acest lucru te va ajuta să te liniștești și să menții conversația.

Și pentru a te relaxa, ia în considerare încorporarea frunzelor de dafin în sesiunea de meditație. De asemenea, fumul de la o frunză de dafin te va ajuta să-și deschizi mintea către noi revelații.

Adăugarea frunzelor de dafin în dietă, te poate  ajuta să te relaxezi după o zi stresantă și să te vindeci de o serie de alte afecțiuni. Poți valorifica acest condiment puternic în multe feluri, de la arderea frunzelor până la adăugarea lor în mâncare. Indiferent de metoda pe care o preferi, asigura-te că vei elimina stresul în cel mai scurt timp, atât timp cât frunzele de dafin fac parte din viața ta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel