Avocado cu coajă verde sau negricioasă. Care e mai bun?
Avocado - ul este unul dintre puținele fructe (da, din punct de vedere tehnic, este fruct, nu vegetală) care conține grăsimi nesaturate sănătoase. Aceste grăsimi ajută la scăderea colesterolului...
Popularul avocado Haas, care are coaja mai negricioasă, crește pe tot parcursul anului în California. O varietate mai mare cu coajă mai fină, verde, crește în Florida.
Cel cu coajă verde a fost popularizat ca fiind mai bun pentru dietă, întrucât conține aproximativ jumătate din cantitatea de grăsime și o treime mai puține calorii decât avocado Haas, arată experții în nutriție de la Harvard Health Publishing.
Avocado-ul se coace, adică se face „mai moale", după ce este recoltat. Dacă ați cumpărat unul verde și tare, pentru a accelera procesul de coacere, puneți avocado într-o pungă de hârtie cu un măr sau o banană timp de două până la trei zile.
Oricare variantă ați alege, fructul este numai bun de mâncat atunci când pulpa iese ușor din coajă, fără să pui prea multă presiune.
Informații nutriționale:
Dacă sunteți la dietă, e bine să știți că o porție (aproximativ o treime dintr-un avocado mediu Haas) oferă aproximativ 80 de calorii și aproape 20 de nutrienți, dintre care mulți sunt considerați sănătoși pentru inimă, inclusiv grăsimi nesaturate, fibre, vitamina K, vitamina E și potasiu.
Rețetă ușoară:
Taiați un avocado copt în jumătate și scoateți sâmburele. Scoateți pulpa într-un castron și amestecați cu o furculiță, împreună cu câteva lingurite de suc de lămâie proaspătă sau de limes, cu un vârf de cuțit de sare și piper. Opțional, puteți adăuga un vârf de cuțit de ardei roșii, iuți sau nu, și o lingură de coriandru tocat sau ceapă verde tăiată mărunt. Întindeți pe pâine din cereale integrale prăjită.
-
-
Aspirina scade riscul de cancer de colon cu până la 50%13.12.2025, 19:06
-
Șoriciul, aperitivul de sezon pe care nu trebuie să-l ratezi13.12.2025, 18:02
-
Deficiența de B12: Cum alegi forma potrivită pentru creier și metabolism13.12.2025, 16:56
-
Ce trebuie să știi dacă ai avut COVID13.12.2025, 15:27
Dieta Keto și efectele imediate pe care le are asupra zahărului din sânge. Cum se compară cu dieta mediteraneană
EXCLUSIV Postul Crăciunului: Cum să-l ții corect, cine trebuie să evite și cum te ajută să slăbești
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
Adevărul despre micul dejun. Mitul care a rezistat zeci de ani, spulberat de știință
Dieta pe care o urmează medicii! Slăbești rapid și îți protejezi inima
Cum poate dieta mediteraneană să îmbunătățească memoria. Nutrienții cheie de care are nevoie un creier sănătos
Cum să slăbești fără dietă. Trucul simplu care funcționează mereu
Gătești cu acest ulei? Hrănește una dintre ele mai agresive forme de cancer
Alimentul pe care Nadia Comăneci nu-l mănâncă niciodată: Nu mănânc asta, dar beau o bere, două în fiecare seară
Studiu: sucurile dietetice pot afecta sănătatea creierului
Băutura care îți oferă mai multă energie decât un energizant: 4 beneficii uriașe
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Această combinație de alimente îți topește grăsimea de pe burtă
Nutriția post-antrenament: ce alimente accelerează recuperarea? Importanța mâncării corecte pentru regenerarea musculară
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
