Avocado cu coajă verde sau negricioasă. Care e mai bun?

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Sos de avocado
Sos de avocado

Avocado - ul este unul dintre puținele fructe (da, din punct de vedere tehnic, este fruct, nu vegetală) care conține grăsimi nesaturate sănătoase. Aceste grăsimi ajută la scăderea colesterolului „rău” LDL atunci când sunt consumate în locul grăsimilor saturate.

Popularul avocado Haas, care are coaja mai negricioasă, crește pe tot parcursul anului în California. O varietate mai mare cu coajă mai fină, verde, crește în Florida.

Cel cu coajă verde a fost popularizat ca fiind mai bun pentru dietă, întrucât conține aproximativ jumătate din cantitatea de grăsime și o treime mai puține calorii decât avocado Haas, arată experții în nutriție de la Harvard Health Publishing.

Avocado-ul se coace, adică se face „mai moale", după ce este recoltat. Dacă ați cumpărat unul verde și tare, pentru a accelera procesul de coacere, puneți avocado într-o pungă de hârtie cu un măr sau o banană timp de două până la trei zile.

Oricare variantă ați alege, fructul este numai bun de mâncat atunci când pulpa iese ușor din coajă, fără să pui prea multă presiune.

Informații nutriționale:

Dacă sunteți la dietă, e bine să știți că o porție (aproximativ o treime dintr-un avocado mediu Haas) oferă aproximativ 80 de calorii și aproape 20 de nutrienți, dintre care mulți sunt considerați sănătoși pentru inimă, inclusiv grăsimi nesaturate, fibre, vitamina K, vitamina E și potasiu.

Rețetă ușoară:

Taiați un avocado copt în jumătate și scoateți sâmburele. Scoateți pulpa într-un castron și amestecați cu o furculiță, împreună cu câteva lingurite de suc de lămâie proaspătă sau de limes, cu un vârf de cuțit de sare și piper. Opțional, puteți adăuga un vârf de cuțit de ardei roșii, iuți sau nu, și o lingură de coriandru tocat sau ceapă verde tăiată mărunt. Întindeți pe pâine din cereale integrale prăjită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel