Avocado cu coajă verde sau negricioasă. Care e mai bun?
Avocado - ul este unul dintre puținele fructe (da, din punct de vedere tehnic, este fruct, nu vegetală) care conține grăsimi nesaturate sănătoase. Aceste grăsimi ajută la scăderea colesterolului...
Popularul avocado Haas, care are coaja mai negricioasă, crește pe tot parcursul anului în California. O varietate mai mare cu coajă mai fină, verde, crește în Florida.
Cel cu coajă verde a fost popularizat ca fiind mai bun pentru dietă, întrucât conține aproximativ jumătate din cantitatea de grăsime și o treime mai puține calorii decât avocado Haas, arată experții în nutriție de la Harvard Health Publishing.
Avocado-ul se coace, adică se face „mai moale", după ce este recoltat. Dacă ați cumpărat unul verde și tare, pentru a accelera procesul de coacere, puneți avocado într-o pungă de hârtie cu un măr sau o banană timp de două până la trei zile.
Oricare variantă ați alege, fructul este numai bun de mâncat atunci când pulpa iese ușor din coajă, fără să pui prea multă presiune.
Informații nutriționale:
Dacă sunteți la dietă, e bine să știți că o porție (aproximativ o treime dintr-un avocado mediu Haas) oferă aproximativ 80 de calorii și aproape 20 de nutrienți, dintre care mulți sunt considerați sănătoși pentru inimă, inclusiv grăsimi nesaturate, fibre, vitamina K, vitamina E și potasiu.
Rețetă ușoară:
Taiați un avocado copt în jumătate și scoateți sâmburele. Scoateți pulpa într-un castron și amestecați cu o furculiță, împreună cu câteva lingurite de suc de lămâie proaspătă sau de limes, cu un vârf de cuțit de sare și piper. Opțional, puteți adăuga un vârf de cuțit de ardei roșii, iuți sau nu, și o lingură de coriandru tocat sau ceapă verde tăiată mărunt. Întindeți pe pâine din cereale integrale prăjită.
Detox cu supă de oase: dietă minune sau minciună virală?
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Ceasul spune că ai făcut 10.000 de pași? Nu e chiar așa! 5 lucruri pe care NU le-ai știut despre smartwatch-ul tău
Alimentul pe care Nadia Comăneci nu-l mănâncă niciodată: Nu mănânc asta, dar beau o bere, două în fiecare seară
Bărbați vs. femei: cine ar trebui să mănânce mai mulți carbohidrați dimineața. Alegerea corectă, bazată pe știință
Ce trebuie să știi despre postul cu apă
La ce oră ar trebui să luăm cina pe timpul iernii
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Alimente care îți curăță ficatul în 3 zile
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
EXCLUSIV Postul Crăciunului: Cum să-l ții corect, cine trebuie să evite și cum te ajută să slăbești
Legătura dintre alimentație și durere. Cum o dietă echilibrată luptă împotriva durerii cronice
10 alimente care scad glicemia în mod natural. Un fruct banal ține diabetul sub control
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
